Päivitetty 26.12.2019

Kodin saanut koira: LEVIS


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu


Perustiedot ja tausta
22.10.2019

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 150 koiraa sekä yksi sika, josta huolehtii tarhan yhteydessä asuva Veera. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalla asustelevat mm. veljekset Levis ja Lotto . Täyttä varmuutta urospentujen sukulaisuudesta ei ole, sillä pennut löydettiin hylättyinä Giurgiun kylästä huhtikuun alussa. Todennäköistä kuitenkin on, että koirat ovat veljeksiä. Carmenin ystävä oli ottanut pennut luokseen turvaan, jossa pennut saivat mm. madotuksen. Pentujen saatua hieman ikää lisää, ne pääsivät Carpen tarhalle.

Tarhalla asuva Veera kertoo pentujen olevan vallan normaaleja, ihastuttavia pentuja, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstään ja uusista ihmisistä. Tällä hetkellä pojat asustelevat tarhan häkissä yhdessä erään narttupennun kanssa. Pääsääntöisesti pentujen yhteiselo sujuu moiteetta, mutta välillä pojat ovat hieman omistushaluisia varsinkin ruoan suhteen.

Levis on veljeään hieman harkitsevampi. Ujo tai arka Levis ei missään nimessä ole, mutta ihmisen saapuessa häkkiin Levis kokee paremmaksi ensin tutkailla ihmistä hieman kauempaa, ennen kuin rohkaistuu tulemaan lähelle. Levis ottaa namit ihmisen kädestä ja jää mieluusti silitettäväksi. Saattaa olla, että Levis pysyy hieman kauempana, koska veljensä Lotto on toisinaan hieman päsmäröivä. Levis etsii kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan nuoren koiran kotiutumiseen sekä koulutukseen koiralähtöisin, lempein ja johdonmukaisin keinoin.

Tällä hetkellä Levis on hieman veljeään kookkaampi ollessaan kooltaan n. 45 cm ja 14 kg.

Päivitykset
21.12.2019
Levis sai todellisen joululahjan päästessään lentämään Suomeen oman perheen luokse. Onnea ja iloa koko perheelle!

26.11.2019
Ihana Levis varattiin tänään ikiomaan kotiinsa!

18.10.2019
Levis-pentu aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa ja odottelee jo innokkaana kotiehdokkaiden yhteydenottoja!
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Levis saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Levis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Levis kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leviksen yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.