Päivitetty 27.12.2019

Kodin saanut koira: MERCURY H (Team Shepherd) (nyk. Nila)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
27.10.2019
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Shepherd-pentue tuli One Rescuen tarhalle sen jälkeen, kun pentujen emon omistaja oli ottanut Ioanaan yhteyttä ja ilmoittanut, että hänellä on 9 pentua joista toivoisi pääsevänsä eroon. Yksi pennuista adoptoitiin paikallisesti, muut kahdeksan matkasi Ioanan mukana tarhalle. Valitettavasti emon omistaja ei suostunut antamaan emoa mukaan, eikä alkuun myös suostunut antamaan sitä steriloitavaksi, jotta sen ei tarvitsisi koskaan enää synnyttää ei-toivottuja pentuja. Ioanan sinnikkyyden ansiosta emo on kuitenkin nyt steriloitu.

Pennut ovat olleet tarhalla heinäkuun lopusta saakka, adoptio-ohjelmaan ottaessa ne olivat noin 14 viikkoisia. Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää kävi Romaniassa Ivana Helsingin Paola Suhosen kanssa elokuussa ja tapasivat silloin koko tämän valloittavan koplan. Kulkurien some-kanavilla järjestettiin nimikisa pennuille ja seuraavat nimet valikoituivat monien hienon ehdotuksen joukosta: HetfieldChesterCobain, OzzyBowie, Chrissy, Mercury ja Amy. Johtuen siitä, että adoptio-ohjelmassa on aiemmin ollut myös samalla nimellä olevia koiria, näiden nimien jälkeen lisätään kirjain H, joka viittaa nimikisan voittajan sukunimeen. Pentujen tiiminimi tulee säilymään Team Shepherdina, kuten Ioana heitä kutsuvat.

Mercury odottaa yhä siskonsa Amyn lailla sitä, että oma koti löytyy heillekin. Pentueen pojat ja sisko Chrissy ovat jo varattu omiin koteihinsa.

Tällä hetkellä kaikki pennut ovat hyvin sosiaalisia, eläväisiä, uteliaita kuten pennut yleensä ovat. Ne ovat nyt hienoisin eroin kooltaan noin 40cm ja 10kg ja kasvavat todennäköisesti keskikokoisiksi koiriksi.

 

Päivitykset

27.12.2019
Mercury pääsi lentämään Suomeen juuri ennen joulua, 21.12.2019. Kaikkea hyvää, kultainen tyttö <3

7.12.2019
Mercury varattiin ja pääsee matkaamaan omaan kotiin heti kun on hänen lentovuoronsa.

27.10.2019
Mercury odottaa yhä sitä, että perhe hänet huomaa.

6.10.2019
Mercury H on samanlainen vipeltävä ilopakkaus kuin sisaruksensa. Syliin ottaminen ei tunnu siitä mukavalta ja se pyrkii sylistä pois, mutta päästyään lattiatasoon unohtaa koettelemuksensa ja solahtaa kisailevaan katraaseen. Mercury H on ihastuttava perus pentu.

4.9.2019
Mercury H astui adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Mercury H saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mercury H on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mercury H:n yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.