Kodin saanut koira: WINSTON (Team Shepherd) (ent. Hetfield H)

Syntymäaika: Noin 6/2019
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Järvenpää)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
30.9.2021

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Team Shepherd -pentue tuli One Rescuen tarhalle sen jälkeen kuin pentujen emon omistaja oli ottanut Ioanaan yhteyttä ja ilmoittanut, että hänellä on 9 pentua joista halusi päästä nopeasti eroon. Yksi pennuista adoptoitiin paikallisesti, muut kahdeksan matkasi Ioanan mukana tarhalle. Valitettavasti emon omistaja ei suostunut antamaan emoa mukaan, eikä alkuun myöskään suostunut antamaan sitä steriloitavaksi. Onneksi Ioanan sinnikkyys kuitenkin tuotti tulosta, ja myös emo lopulta steriloitiin, eikä sen enää tarvitse synnyttää maailmaan ei-toivottuja pentuja.

Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää kävi Romaniassa Ivana Helsingin perustajana tunnetun Paola Suhosen kanssa elokuussa 2019 ja he tapasivat silloin koko Team Shepherdin valloittavan koplan. Kulkurien somekanavissa järjestettiin nimikisa pennuille ja seuraavat nimet valikoituivat monen hienon ehdotuksen joukosta: Hetfield, Chester, Cobain, Ozzy, Bowie, Chrissy, Mercury ja Amy. Johtuen siitä, että adoptio-ohjelmassa oli jo aiemmin ollut myös samalla nimellä olevia koiria, näiden nimien perään lisättiin kirjain H, joka viittasi nimikisan voittajan sukunimeen. Pentujen tiiminimi säilyi Team Shepherdina, kuten Ioana heitä kutsui.

Hurmaava, pikkuinen Hetfield H matkasi ikiomaan kotiinsa 30.11.2019. Se sai nimekseen Winston ja aloitti reippaana tutustumisen kotikoiran elämän saloihin. Elämä kuitenkin otti odottamattoman käänteen ja Winston päätyi maaliskuussa 2020 etsimään uutta kotia. Uusi koti löytyi suht nopeasti, ja Winston muutti uuteen perheeseen Helsinkiin. Muutto uuteen ympäristöön sujui hyvin, mutta uudessa perheessä ilmenneen allergian johdosta epäonninen poika palasi taas kotia etsivien joukkoon vain muutamaa viikkoa myöhemmin. Winston löysi onneksi nopeasti oman kodin, jossa se on viettänyt lähes 1,5 vuotta, kunnes taas yllättäen suureksi suruksemme tämän pojan epäonni jatkuu. Syyskuussa 2021 ihana Winston palaa taas kotihoitoon etsimään uutta kotia.

Winston on iloinen, energinen ja hauska pentu, joka on sopeutunut kotikoiran elämään kerrostalossa kaupungissa hienosti. Se viihtyy toisten koirien seurassa, vaikka toiset nuoret urokset voivat olla sille vähän vaikeita. Hihnassa se lenkkeilee hyvin ja rallittelee mielellään koirakavereiden kanssa koirapuistossa. Se on täysin sisäsiisti ja tykkää nukkua ihmisten vieressä sohvalla tai sängyssä.

Winstonilla on esiintynyt aiemmin epävarmuutta vieraiden kanssa ja sille onkin treenattu kuonokoppa positiiviseksi asiaksi. Winston on joutunut kokemaan elämänsä varrella hurjan monta muutosta ja paljon stressiä ja tarvitsee ymmärrystä, tukea ja pysyvyyttä ympärilleen ollakseen onnellinen. Onneksi Winston kuitenkin on hyvin tasapainoinen ja fiksu koira ja se oppii helposti uusia käytösmalleja ja rutiineja.

Kooltaan Winston on noin 20-kiloinen ja 50 cm korkea.

Päivitykset

30.9.2021
Winston on muuttanut omaan kotiinsa. Onnea tulevaan, Winston ja perhe!

22.9.2021
Joskus tarvitaan useampi mutka, jotta sitä päätyy sinne, minne oli tarkoitettu. Winston-parka joutui syyskuussa 2021 vielä kerran vaihtamaan kotia, mutta pääsi onneksi kotihoitoon vanhaan hoitopaikkaansa. Kotihoitajan lähipiirissä herkkään Winstoniin rakastuttiin ensisilmäyksellä ja hyvin pian oli selvää, että Winstonin oma, loppuelämän koti on nyt vihdoin löytynyt.

18.4.2020
13.4.2020 koitti päivä jolloin Winston matkusti uuden oman perheensä kanssa kotiin. Nyt on kuono käännetty kohti uusia seikkailuja, joihin Winston suhtautuu uteliaisuudella ja ilolla! Onnea koko perheelle <3

12.4.2020
Kolmas kerta todensanoo. Winston on varattu uuteen omaan perheeseen ja hän pääsee jatkamaan seikkailuja yhdessä heidän kanssaan jo lähitulevaisuudessa. Tästä on hyvä aloittaa, puhtaalta pöydältä.

23.3.2020
Winston kerkesi muuttaa uuteen perheeseen Uudellemaalle mutta nyt kävikin niin että huolimatta siitä, että Winston otti muuton ja uudet ihmisensä hyvin, tämä nuori sälli joutuu taaseen etsimään uutta kotia, itsestään riippumattomista syistä. Tällä kertaa sitä loppuelämänsä kotia, Winstonin tähden. Winston on tällä hetkellä kotihoidossa Järvenpäässä.

15.3.2020
Tämä hurmuri ei joutunut pitkään odottelemaan uutta omaa kotiaan. Hänen uusi perhe ajeli tänään häntä tapaamaan ja onnistuneen treffien jälkeen hän pääsee pian muuttamaan. Winston varattiin.

8.3.2020
Winston tulee takaisin adoptio-ohjelmaan, etsimään uutta omaa kotia.

7.12.2019
Hetfield laskeutui Suomen kamaralle 30.11.2019 ja sai nimekseen Winston.

10.10.2019
Hetfieldille on löytynyt oma perhe, jonne sitä odotetaan kuumeisesti saapuvan 🙂

3.9.2019
Hetfield astui adoptio-ohjelmaan etsimään sitä loppuelämänsä perhettä. Pennut ovat nyt noin 14 viikkoa vanhoja ja ne ovat olleet tarhalla heinäkuun lopusta saakka.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Winston saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hetfield on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Se on nykyään myös kastroitu. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wisntonin (ent. Hetfield H) yhteyshenkilö on Stefanie Lindroos. Winstonin asioita hoiti aiemmin Mia Takolander

 

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.2483652631699396/2483665348364791/?type=3″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.2483652631699396/2484354044962588/?type=3″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/a.2483652631699396/2540176199380372/?type=3″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: