Päivitetty 18.04.2020

Kodin saanut koira: WINSTON (Team Shepherd) (ent. Hetfield H)


Syntymäaika: Noin 6/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Järvenpää)
Kastroitu

 

Winstonille ei tällä hetkellä oteta vastaan enää usuia kyselyitä, poitsu on herättänyt paljon mielenkiintoa.

 

Perustiedot ja tausta

29.9.2019
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Shepherd-pentue tuli One Rescuen tarhalle sen jälkeen kuin pentujen emon omistaja oli ottanut Ioanaan yhteyttä ja ilmoittanut, että hänellä on 9 pentua joista tarvii päästä eroon. Yksi pennuista adoptoitiin paikallisesti, muut kahdeksan matkasi Ioanan mukana tarhalle. Valitettavasti emon omistaja ei suostunut antamaan emoa mukaan, eikä alkuun myös suostunut antaa sitä steriloitavaksi jotta sen ei tarvitsisi koskaan enää synnyttää ei-toivottuja pentuja mutta Ioanan sinnikkyyden ansiosta emo steriloitiin!

Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää kävi Romaniassa Ivana Helsinki- tunnetun Paola Suhosen kanssa elokuussa 2019 ja tapasivat silloin koko tämän valloittavan koplan. Kulkurien some-kanavilla järjestettiin nimikisa pennuille ja seuraavat nimet valikoituivat monien hienon ehdotuksen joukosta: Hetfield, Chester, Cobain, Ozzy, Bowie, Chrissy, Mercury ja Amy. Johtuen siitä, että adoptio-ohjelmassa on aiemmin ollut myös samalla nimellä olevia koiria, näiden nimien jälkeen lisätään kirjain H, joka viittaa nimikisan voittajan sukunimeen. Pentujen tiiminimi tulee säilymään Team Shepherdina, kuten Ioana heitä kutsuu.

Hetfield H varattiin omaan kotiin minne se lensi 30.11.2019. Se sai nimekseen Winston ja alkoi tutustua kotikoiran saloihin. Elämä kuitenkin otti odottamattoman käänteen ja näin Winston päättyy etsimään uutta kotia. Uusi koti löytyikin suht nopeasti, ja huolellisen prosessin Winston muutti uuteen perheeseen Helsinkiin. Tällä hetkellä se on noin 10kk ikäinen penska, joka jo on oppinut asioita mutta jonka vielä tulee oppia paljon lisää. Muutto uuteen ympäristöön sujui hyvin. Nyt, 23.3.2020,olemmw kuitenkin tilanteessa jossa Winston taas etsii uutta kotia.

Ensimmäisen kerran Winston tuli uudelleensijoitukseen kun perheen elämätilanne muuttui eikä perheellä ollut resursseja eikä voimavaroja oikein harjoitella sen kanssa asioita, joten se ei oikein tiedä miten kuuluisi toimia tai olla, vaan se on aikalailla riemukas pentu joka suhtautui tiettyihin asioihin hieman epävarmasti. Se tarvitsee perheen, joka jaksaa olla sen rinnalla ja tukea sitä kun se kohtaa uusia asioita.

Winstonilla on esiintynyt aiemmin epävarmuutta vieraiden kanssa, josta syystä sille heti tehtiin kuonokoppa tutuksi positiivista harjoittelua hyödyntäen. Tämä epävarmuus on kuitenkin nyt poistunut nykyisessä ympäristössä ja pojasta onkin tullut varmempi tässäkin tilanteessa. Winston on tavannut lapsia 12-vuotiaasta teini-ikäisiin ja omistajan mukaan vaikuttaa siltä, että sillä on helmpompi tottua lapsiin kuin aikuisiin. Pienempiä lapsia Winston ei kuitenkaan ole tavannut.

Edellinen perhe kuvailee Winstonin olevan upea pentu, joka on erittäin helposti motivoitavissa. Ongelma ei ole Winstonissa, vaan perheen omissa voimavaroissa.

Winston löysi kuin löysikin uuden kodin Helsingistä. Nyt 23.3.2020, olemme kuitenkin sen valitettavan tosiasian edessä, että tämä kiva nuori koirapoika jälleen joutuu etsimään uutta kotia :(. Itsestään riippumattomista syistä.

Mikäli voit antaa Winstonille loppuelämän kodin, ole yhteydessä.

Päivitykset

18.4.2020
13.4.2020 koitti päivä jolloin Winston matkusti uuden oman perheensä kanssa kotiin. Nyt on kuono käännetty kohti uusia seikkailuja, joihin Winston suhtautuu uteliaisuudella ja ilolla! Onnea koko perheelle <3

12.4.2020
Kolmas kerta todensanoo. Winston on varattu uuteen omaan perheeseen ja hän pääsee jatkamaan seikkailuja yhdessä heidän kanssaan jo lähitulevaisuudessa. Tästä on hyvä aloittaa, puhtaalta pöydältä.

23.3.2020
Winston kerkesi muuttaa uuteen perheeseen Uudellemaalle mutta nyt kävikin niin että huolimatta siitä, että Winston otti muuton ja uudet ihmisensä hyvin, tämä nuori sälli joutuu taaseen etsimään uutta kotia, itsestään riippumattomista syistä. Tällä kertaa sitä loppuelämänsä kotia, Winstonin tähden. Winston on tällä hetkellä kotihoidossa Järvenpäässä.

15.3.2020
Tämä hurmuri ei joutunut pitkään odottelemaan uutta omaa kotiaan. Hänen uusi perhe ajeli tänään häntä tapaamaan ja onnistuneen treffien jälkeen hän pääsee pian muuttamaan. Winston varattiin.

8.3.2020
Winston tulee takaisin adoptio-ohjelmaan, etsimään uutta omaa kotia.

7.12.2019
Hetfield laskeutui Suomen kamaralle 30.11.2019 ja sai nimekseen Winston.

10.10.2019
Hetfieldille on löytynyt oma perhe, jonne sitä odotetaan kuumeisesti saapuvan 🙂

3.9.2019
Hetfield astui adoptio-ohjelmaan etsimään sitä loppuelämänsä perhettä. Pennut ovat nyt noin 14 viikkoa vanhoja ja ne ovat olleet tarhalla heinäkuun lopusta saakka.

Tällä hetkellä kaikki pennut ovat hyvin sosiaalisia, eläväisiä, uteliaita kuten pennut yleensä ovat. Ne ovat nyt hienoisin eroin kooltaan noin 30cm ja 5kg ja kasvavat keskikokoisiksi.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Hetfield H saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hetfield on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wisntonin (ent. Hetfield H) yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.