Päivitetty 01.10.2019

Kotia etsivä koira: LILLIE


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.10.2019
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.  Tumma kaunotar Lillie on lähtöisin huonoista oloista yksityiseltä tarhalta ja päätynyt onnekseen Mihain hoiviin nelisen vuotta sitten.

Yhdistyksen aktiivien syyskuisella tarhamatkalla oli käydä niin, että Lillie olisi todettu liian araksi koiraksi adoptio-ohjelmaan. Häkissä ollessaan Lillie nimittäin pakeni tuttua Mihaitakin eikä tullut tervehtimään vieraita verkon läpi. Mutta Mihai tunsi suojattinsa paremmin eikä piitannut aktiivien arveluista. Kun Lillie pääsi ulos häkistä, hänestä tuli kuin eri koira, joka reipastui hetki hetkeltä. Namit kelpasivat mainiosti ja Lillie jäi rennosti vieraan lähelle, vaikka tuttu Mihai poistui kauemmaksi. Lillie on eloisa ja superkaunis tyttö, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.  Lilliellä on todettu sydänmato, johon hän on saanut hoitoa ja tilannetta seurataan. Sydänmadosta löytyy lisää tietoa täältä.

Häkissä eläminen ei ole Lillien juttu ja hänen soisi pian löytävän oman kodin. Lillie on sen verran perso herkuille, että on varmasti helposti nameilla motivoitavissa uuden oppimiseen. Lillie sopii kotiin, jossa on jo kokemusta koirista ja jossa ollaan valmiita tukemaan herkän Lillien kasvua suomalaiseksi kotikoiraksi. Mihain omasta albumista löytyy Lilliestä lisää tietoa.

Lillie on 45-50 cm korkea ja painaa 15-18 kg.

Päivitykset
1.10.2019
Lillien kodin etsintä alkaa adoptio-ohjelmassamme.

___________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lillie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lillie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.