Päivitetty 02.02.2019

Kotia etsivä koira: FRED


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
2.2.2019
Fred on alunperin löytynyt Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun entisen yhteistyökumppanin Ioanan kotikadulta Bukarestista. Se oli vastikään hylätty sinne ja joku oli jo ehtinyt soittaa rankkurit sen perään. Sillä oli jo kunnallisen tarhan merkki korvassa. Niinpä Ioana epäili, että Fred oli jo ollut kunnallisella mistä se oli hylätty rankkurien toimesta takaisin kadulle, jotta he voisivat pyydystää sen kahdesti ja näin saada siitä tuplasti rahaa. Ioana ehti napata Fredin itselleen ja se muutti Glinalle, missä se ehti asua noin 5 vuotta. Glinan tarhalla se ehti viettää monta vuotta, sillä sitä pidettiin liian arkana adoptio-ohjelmaan. Hiljattain Fred muutti Carmenin uudelle tarhalle Carpeen, missä sen todellinen persoona on päässyt esiin.

Fred on utelias ja ystävällinen koira, joka ei ole juuri kohdannut ihmisen kosketusta tai käsittelyä elämässään. Se ei ole varsinaisesti arka, vaan enemmänkin tottumaton. Fred seurailee tarkkaan ihmisen touhuja häkissä ja käy aina välillä nuuhkimassa vierasta, mutta väistää vielä suoraan kohti tulevaa liikettä. Rauhallisesti lähestyttäessä se jää paikoilleen koskettavaksi ja esimerkiksi rokotus tarhalla onnistui hyvin. Namit se hakee reippaasti tutun ihmisen kädestä. Fred on selvästi kiinnostunut ihmisistä ja osallistuu mielellään näiden puuhiin, mutta tarvitsee vielä hieman aikaa ymmärtääkseen että läheisyys ja huomio ovat kivoja asioita. Fred on iän myötä muuttunut arvokkaaksi papaksi, jolla on kuitenkin vielä pilkettä silmäkulmassa. Se tuntisi olonsa varmasti tärkeäksi saadessaan osallistua arjen askareisiin. Kotioloissa huolettomammassa ympäristössä siitä kuoriutuu varmasti esiin myös leikkisämpi ja hassuttelevampi puoli.

Fred asui Glinalla lähes aina yksin, mutta Carpessa se jakaa häkin mummokoira Lady Marcelan kanssa. Kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään, sillä kumpikaan ei enää häslää liikoja. Naapurihäkissä höslääviin pikkukoiriin Fred suhtautuu neutraalisti ja häkin ulkopuoliset tapahtumat harvoin saavat sitä aktivoitumaan. Fred ei juurikaan hauku tarhalla.

Fred on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Sille kertyy tarhalla herkästi liikakiloja ja se onkin hieman pyöreässä kunnossa. Fredillä oli löydettäessä ongelmia toisen silmän silmänpaineiden kanssa ja silmä poistettiin kokonaan. Sittemmin silmä ei ole vaivannut. Sen vasen takajalka on operoitu vuosia sitten, koska sillä oli polvessa patellaluksaatio, mutta sekään ei ole haitannut Frediä enää operaation jälkeen.

_________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fred saapuu Suomeen  kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fred on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa