Päivitetty 14.11.2020

Kodin saanut koira: FRED


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 2.1.2020)
Fred on alunperin löytynyt Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun entisen yhteistyökumppanin Ioanan kotikadulta Bukarestista. Se oli vastikään hylätty sinne ja joku oli jo ehtinyt soittaa rankkurit sen perään. Sillä oli jo kunnallisen tarhan merkki korvassa. Niinpä Ioana epäili, että Fred oli jo ollut kunnallisella mistä se oli hylätty rankkurien toimesta takaisin kadulle, jotta he voisivat pyydystää sen kahdesti ja näin saada siitä tuplasti rahaa. Ioana ehti napata Fredin itselleen ja se muutti Glinalle, missä se ehti asua noin 5 vuotta. Glinan tarhalla se ehti viettää monta vuotta, sillä sitä pidettiin liian arkana adoptio-ohjelmaan. Hiljattain Fred muutti Carmenin uudelle tarhalle Carpeen, missä sen todellinen persoona on päässyt esiin.

Fred on utelias ja ystävällinen koira, joka ei ole juuri kohdannut ihmisen kosketusta tai käsittelyä elämässään. Se ei ole varsinaisesti arka, vaan enemmänkin tottumaton. Fred on selvästi kiinnostunut ihmisistä ja osallistuu mielellään näiden puuhiin, mutta tarvitsee vielä hieman aikaa ymmärtääkseen että läheisyys ja huomio ovat kivoja asioita. Fred on iän myötä muuttunut arvokkaaksi papaksi, jolla on kuitenkin vielä pilkettä silmäkulmassa. Se tuntisi olonsa varmasti tärkeäksi saadessaan osallistua arjen askareisiin. Kotioloissa huolettomammassa ympäristössä siitä kuoriutuu varmasti esiin myös leikkisämpi ja hassuttelevampi puoli.

Fred asustaa tällä hetkellä häkissään yksin. Pappa asui hetken ohjelmastamme löytyvän Lady Marcelan kanssa, mutta Fred tahtoi omia Marcelankin ruuat itselleen, joten kaksikko erotettiin. Kaksikko tuli muuten hyvin toimeen keskenään, sillä kumpikaan ei häslännyt liikoja. Naapurihäkissä höslääviin pikkukoiriin Fred suhtautuu neutraalisti ja häkin ulkopuoliset tapahtumat harvoin saavat sitä aktivoitumaan.

Fred on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Sille kertyy tarhalla herkästi liikakiloja ja se onkin hieman pyöreässä kunnossa. Fredillä oli löydettäessä ongelmia toisen silmän silmänpaineiden kanssa ja silmä poistettiin kokonaan. Sittemmin silmä ei ole vaivannut. Sen vasen takajalka on operoitu vuosia sitten, koska sillä oli polvessa patellaluksaatio, mutta sekään ei ole haitannut Frediä enää operaation jälkeen.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
14.11.2020
Tänään Fredin tarhaelämä päättyi ja hän saapui Suomeen oman  kotiinsa. Fred ei enää vietä yhtään talvea tarhalla kylmässä, vaan asuu loppuelämänsä lämpimässä omassa kodissa. Onnellista yhteistä elämää, Fred ja perhe!

30.9.2020
Fred saa tänään kuulla upeita uutisia! Fred on nähty, ja häntä odottaa nyt Suomessa koti, jossa hän saa viettää lämpimässä ja turvassa eläkepäiviä. Koti, jossa hänestä huolehditaan ja jossa hän saa huomata, että ihmiset ovat sittenkin ihan mukavia. Toivottavasti pappakoira saadaan pian kotiin, ettei hänen tarvitse viettää enää talvea tarhalla.

26.8.2020
Veera kävi Carpen tarhalla tervehtimässä Frediä, joka tuli hakemaan Veeralta herkkuja, mutta edelleen pappakoira hieman vierastaa kosketusta. Tämä ei ole ihme, kun tarhalla kontakteja on vähän. Toivottavasti Fred löytäisi perheen, joka tarjoaisi Fredille rauhallisen eläkekodin, jossa hän saisi huomata ihmisten olevan mukavia ja ettei kosketusta tarvitse pelätä.

2.1.2020
Aktiivien joulukuun matkalla tavataan tutusti rauhallinen Fred. Pappakoira tulee hakemaan herkkuja kädestä, mutta ei jää kosketettavaksi. Aluksi perääntyy syömään nameja kauemmas mutta rohkaistuu koko ajan ja pysyttelee lähempänä. Tarhalla ihmiskontakteja on vähän, joten Fred ei ole päässyt oppimaan, että ihmisten kosketus on ihan mukava asia. Veera kertoo, että Fredin käsittely onnistuu kuitenkin hyvin. Fredille toivoisi vielä löytyvän se oma koti, jossa se saisi oppia, että kosketus ja ihmiset ovat ihan mukavia asioita. Jossa Fred voisi käpertyä lämpimään ja pehmeään petiin nukkumaan rauhallisen kävelylenkin jälkeen.

18.7.2019
Aktiivien heinäkuun matkalla tavataan Fred. Pappakoira tulee syömään kädestä namit, ja jää syömään nameja ihmisten viereen. Fred ei kuitenkaan anna vieraiden koskea itseään, se on tälle pappakoiralle liian jännittävää. Veera kertoo, että Fred on itsenäinen ja hieman etäinen luonne. Se ei ole ihme, koska Fredille ei ole kertynyt vieraista ihmisistä positiivia kokemuksia. Fred yhtyy välillä haukkuun viereisten häkkien koirien haukkuessa. Kamera on Fredistä hieman jännittävä. Fredin soisi löytävän kodin, jossa sen annettaisi rauhassa tottua ihmisiin ja kotikoiran elämään. Jossa se saisi viettää rauhallista pappakoiran elämää turvassa ja lämpimässä. Jossa se saisi ihmisistä positiivisia kokemuksia ja oppisi luottamaan siihen, että ihmiset ovat oikeastaan ihan kivoja tyyppejä.

17.05.2019
Fred pappa asuttaa tätä nykyään häkkiä yksinään. Fred ja entinen häkkitoveri Marcela tulivat oikein hyvin toimeen, mutta Fred tahtoi omia Marcelankin ruuat itselleen ja oli muutenkin hyvin tarkka ruuasta. Fred oli hieman ihmeissään saamistaan vieraista, mutta namien avulla lähestyi aktiiveitamme ja söikin herkut kädestä. Vierailun kohokohta taisivatkin olla namit, sillä niitä papparainen seurasi silmä kovana. Vierasta ihmistä ja kosketusta Fred selvästi hieman jännittää, mutta niihin Fred onkin hyvin tottumaton. Kotiin päästyä papasta kuoriutuisi varmasti aivan mahtava tyyppi ajan ja ymmärryksen kanssa. Frediä kuvailtiin kaiken kaikkiaan hyvin rauhalliseksi, ystävälliseksi ja hiljaiseksi papaksi.

_________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fred saapuu Suomeen  kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fred on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.