Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: LITTLE LUNA


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.6.2020
Luiza Mandru on hyväsydäminen ja periksiantamaton eläinsuojelija, joka on elää miehensä Stefanin kanssa Grădiştean kylässä Romaniassa. Luiza on toiminut aktiivisesti kodittomien koirien hyväksi jo 2000-luvun alusta, mutta vuonna 2007 Luiza ja Stefan päättivät todella muuttaa elämänsä ja ostivat maaseudulta talon, jossa heillä on tilaa ja mahdollisuudet auttaa vielä useampaa koditonta. Apua kaipaavia eläimiä Romaniassa riittää, joten tilaa on hankittu vuosien myötä lisää muun muassa ostamalla lisää maata Mandrujen kotitontin vierestä. Luizalla on hoidettavana kerrallaan noin 40 koiraa, koiria joita ihmiset hylkäävät teiden varsille tai metsiin, sekä koiria joita Luiza onnistuu ostamaan pois näiden omistajilta huonoista oloista. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Herttainen Little Luna päätyi Luizan hoteisiin viime vuonna yhdessä kahden sisarensa, Ihmeen ja Vitin, kanssa. Paikallinen nainen oli löytänyt kolmikon kadulta ja pyysi apua Luizalta, joka ei ymmärrettävästi kyennyt olemaan auttamatta suloisia, noin kahden kuukauden ikäisiä pentuja. Luizan huomassa Lunasta on kasvanut kovin touhukas nuori koiraneiti! Lunassa riittää energiaa yllinkyllin ja ääntäkin tästä pienestä tarmonpesästä lähtee. Lunalla ei ole tapana metelöidä syyttä suotta, mutta leikin tiimellyksessä ja havaitessaan ympäristössään jotain uutta, Luna kyllä haukkuu. Tulevan kodin on hyvä huomioida tämä, sillä on mahdollista että esimerkiksi kerrostalossa Luna reagoi rappukäytävän ääniin ja asiaa pitää harjoitella. Kulkurien aktiivit tapasivat Lunan sisaruksineen jo tammikuussa, mutta tuolloin Lunaa jännitti uusien ihmisten tapaaminen, ja ilta alkoi jo pimetä, joten ajan puutteen vuoksi Luna ei vielä tuolloin päässyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan sisartensa tavoin. Yhä edelleen neiti jännittää aluksi ihmistä, mutta hyvät kokemukset lempeiden ja kärsivällisten ihmisten parista varmasti parantavat tilannetta. Muiden koirien, ja jopa kissojen kanssa leikkisä pieni Luna tulee hyvin toimeen.

Luna on hyvin energinen koira, joten se etsii kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan sille runsaasti aktiviteettia ja yhteistä puuhaa. Sohvaperunaa Lunasta tuskin saa. Koska Luna jännittää hieman ihmisiä, voisi olla hyvä, että tulevassa kodissa olisi tukena reipas ja sosiaalinen koirakaveri. Omistajalta edellytetään koiralähtöistä ajattelutapaa ja koiran elekielen tuntemusta, tai aitoa kiinnostusta sekä avoimuutta tutustua aiheeseen.

Vuoden ikäinen Little Luna on noin 33 cm korkea ja painaa 7 kiloa.

Päivitykset
18.7.2020
Suloinen Luna on tänään matkannut Suomeen ja tavannut oman perheensä ensimmäistä kertaa. Lunaa odotti kotona myös koirakaveri. Paljon onnea yhteiseen tulevaisuuteen Luna ja perhe!

24.6.2020
Pieni suloinen Luna ei joutunut kauaa odottamaan omaa kotiaan. Tyttönen on tänään varattu ja pääsee pian matkustamaan kotiin oman perheensä luokse.

13.6.2020
Suloinen Little Luna saa elämänsä mahdollisuuden, sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Luna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Luna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.