Kodin saanut koira: LITTLE PRINCESS, nykyisin Hippu

Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Luiza Mandru sai elokuun loppupuolella puhelun lähialueelle ilmestyneestä uudesta koirasta. Koiria toki on siellä täällä ja Luiza tuntee suurimman osan kylän koirista, mutta tästä koirasta soitettiin, sillä joku huomasi sen todella tarvitsevan apua. Luiza sai soittajalta suttuisen kuvan koirasta, jossa näkyvä epäselvä kasa turkkia muistutti kaikkea muuta kuin koiraa. Luiza meni etsimään koiraa, ja löysikin sen soittajan kertomasta paikasta, hylätystä vanhasta rakennuksesta, mistä Luiza on pelastanut oman onnensa nojaan jätettyjä koiria ennenkin. Mistä koira on ilmestynyt, sitä kukaan ei tiedä, mutta melko varmaa on, että se on tietoisesti hylätty ja että se on ollut äärettömän huonolla hoidolla jo pitkään.

Luiza sai takkutytön kiinni houkuttelemalla sen boksiin ruuan avulla, vaikka sitä pelottikin kovin. Tarhalla Luiza pesi pienen tytön ja trimmasi huopaantuneen karvan pois. Ei olisi voinut uskoa millainen pieni prinsessa kammottavan turkin alta paljastuikaan! Tästä syystä Luiza nimesikin suloisen tytön Little Princessiksi. Ilmeisimmin turkin hoito helpotti myös prinsessan oloa, koska syyskuun kuvissa ilme on muuttunut jo paljon pirteämmäksi!

Little Princessin taustasta ei tiedetä mitään ennen sen löytymistä ja päätymistä Luizan luo. Voi olla, että sillä on joskus ollut koti, josta se on hylätty kadulle. Luiza epäilee, että tyttö oli saattanut joutua ihmisten väkivallan kohteeksi ennen löytymistä. Alussa se pelkäsi Luizaa joka kerta, kun Luiza alkoi poimia jotain maasta ja piiloutui jopa auton alle pelätessään. Nyt Little Princess uskaltaa jo luottaa Luizaan ja hänen mieheensä, mutta tulee huomioida, ettei tyttö ole tavannut muita ihmisiä. Tulevan kodin tulee siis varautua siihen, että Little Princess voi jännittää vieraita ihmisiä aluksi. Tämän pelon ja pienen koon vuoksi, Little Princess etsii ensisijaisesti perhettä, missä ei asu pieniä lapsia.

Little Princess on leikkisä ja hellä pieni koira. Tyttö tulee hienosti toimeen muiden koirien ja jopa kissojen kanssa. Little Princess on hyvin kiintynyt Luizaan ja hänen mieheensä. Pikkuinen asuu tällä hetkellä sisällä talossa, mutta se on kuitenkin tottunut myös käymään ulkona Mandrujen pihalla ja leikkiikin siellä mieluusti muiden koirien kanssa. Little Princess ei ole haukkunut tarhalla paljoakaan, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä.

Pienellä prinsessalla on kokoa n. 25 cm ja 5 kg. Little Princess etsii kotia, jossa on aikaa ja jaksamista totuttaa se kotikoiran elämään ja jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. Lisäksi tulevan kodin tulee huomioida, että tytöllä on ns. barokkijalat, jotka voivat vaivata sitä myöhemmin elämässä. Tällä hetkellä jalat eivät tiedettävästi vaivaa neitiä. Little Princess vaatii myös säännöllistä turkin hoitoa, joten tähän perheen tulee myös sitoutua.

Päivitykset
16.1.2021
Little Princess, jota kutsutaan nykyisin nimellä Hippu, saapui Suomeen.

21.12.2020
Little Princess on varattu omaan kotiin Suomeen.

19.11.2020
Suloinen pikku prinsessa aloittaa oman kodin etsimisen!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Little Princess saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Princess on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Little Princessin yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: