Päivitetty 18.01.2021

Enkelikoira: VALDURA (nyk. Lilly)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

27.1.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Moreni kärsii monen muun romanialaisen pikkukaupungin tavoin työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Morenin tarhan viereisellä pellolla laiduntaa lehmiä. Lehmien omistajalla on vanhempi narttukoira, jota omistaja ei ole halunnut steriloida. Niinpä narttu tuli tiineeksi ja synnytti viisi pentua, jotka omistajan mukaan eivät olleet hänen ongelmansa. Koko pentue syntyikin Morenin tarhalla, sillä emo kulkee usein tarhan mailla. Yksi pennuista adoptoitiin jo omaan kotiinsa ja nyt neljä jäljelle jäänyttä, villivarsoiksikin kutsuttua pentua, aloittavat kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tähän neljän sakkiin kuuluvat pareittain elelevät siskokset Valda ja Vilna, sekä Valdura ja Veiki.

Valdura ja Veiki asuttavat kahdestaan yhteistä häkkiä ja voi pojat, tässäpä vasta innokkaat sisarukset! Kun HDM:ssa vierailulla olevat aktiivimme lähestyvät tyttöjen häkkiä, haukkuvat molemmat  ja tulevat innokkaasti verkolle vastaan tulijoita. Vieraiden häkkiin astuminen saa siskokset hiljenemään, mutta innostumisen suhteen mitään laantumisen merkkejä ei ole ilmassa, päinvastoin. Molemmat kaverit ovat aivan haljeta onnesta ihmisseurasta, ne viipottavat hännät ja takapuolet heiluen ympäri häkkiä yhtä mittaa. Vieraiden sormet haistellaan kiinnostuneesti ja herkut tullaan noudetaan reippaasti vieraan kädestä. Kun tytöistä pidetään hetki kiinni kuvausta varten, menevät ne molemmat hieman reppanoiksi. Kiinnipitäminen siis vielä jännittää, mutta käsittely varmasti helpottuu hyvien kokemusten ja harjoittelun myötä. Molemmat siskot ovat pentumaiseen tapaan leikkisiä ja reippaita.

Valdura on sisaruksista ruskea-musta, enemmän saksanpaimenkoiratyyppinen ulkonäöltään. Valdura on kahdeksan kuukauden iässä yli 55 cm korkea ja painaa noin 28 kg. Valdura tulee aikuisena olemaan isohko keskikokoinen / isokokoinen koira.

Reipas Valdura etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, joka on valmis tarjoamaan nuorelle koiralle aimo määrän positiivisia kokemuksia ja tukemaan sen matkaa aikuiseksi koiraksi lempeydellä ja kärsivällisyydellä. Valdura tuskin soveltuu sohvaperunaksi,  se etsii kotia, jossa se pääsee elämään aktiivista elämää ja nauttimaan runsaasta liikunnasta. Valdura ei panisi pahakseen, jos tulevassa kodissa olisi ennestään koirakaveri odottamassa.

Päivitykset

18.1.2021
Suureksi suruksemme Lilly jouduttiin 17.1.2021 lopettamaan vaikean ortopedisen vian vuoksi.
Nuku rauhassa Lilly, sinua rakastettiin kovin.

18.7.2020
Kaunis Valdura on karistanut tarhan pölyt jaloistaan ja aloittaa tänään uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä. Hänet tunnetaan jatkossa nimellä Lilly.

10.5.2020
Valduran matka kohti kotia on alkanut: Valdura on varattu.

27.1.2020
Tänään alkoi Valduran oman kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Valdura saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valdura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.