Kodin saanut koira: TOHTORI SYKERÖ

Syntymäaika: n. 6/2018
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

17.1.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Eräs nainen näki Tohtori Sykerön kunnallisella koiratarhalla ja päätti pelastaa sen sieltä. Naisella ei kuitenkaan itsellään ollut mahdollisuuksia pitää koiraa ja niinpä hän toi sen Adinalle One Rescue Association tarhalle turvaan.

Tohtori Sykerö on ihmisiä kohtaan ystävällinen, avoin ja antaa hyvin käsitellä itseään. Tarhan henkilökunta kuvailee sitä leikkisäksi ja aktiiviseksi pojuksi.

Tällä hetkellä Tohtori Sykerö asuttaa tarha häkkiään yksin. Se on aiemmin kokeillut eloa toisten koirien kanssa aidatulla pihalla vapaana muutamien päivien ajan. Alkuun kokeilu sujui hyvin mutta pian kuitenkin ilmeni, että toisia koira kohtaan Tohtori Sykeröllä on resurssi tarkkuutta etenkin ruoasta ja ihmisten huomiosta. Näissä ruokaan ja ihmisen huomioon liittyvissä tilanteissa se on provosoitunut ja ollut reaktiivinen toisia koiria kohtaan. Tohtori Sykeröä suositellaan tästä syystä joko perheen ainoaksi koiraksi tai tapauskohtaisesti voidaan tarkkaan harkita kotiin jossa on entuudestaan tasapainoinen narttu. Tulevalla kodilla täytyy löytyä tietotaitoa ja omata paljon kokemusta vastaavista reaktiivisista koirista. Kodilta tulee löytyä valmiudet pystyä eristämään koirat tarvittaessa ilman hankaluuksia. Edellytämme myös kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Tohtori Sykerö tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Tohtori Sykerössä on mahdollisesti tarhan työntekijöiden mukaan myös sekoitus jotakin metsästyskoiraa. Tohtori Sykerö haukkuu silloin tällöin tarhalla ympäristössä oleville tapahtumille.  

Kokoa Tohtori Sykeröllä on noin 50cm ja painoa noin 20kg.

Päivitykset:

14.10.2021

Tohtori Sykerö matkusti omaan kotiin 14.8.

9.6.2021

Onnekas Tohtori Sykerö on varattu omaan kotiinsa!

17.1.2021
Tohtori Sykerö aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tohtori Sykerön rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tohtori Sykerö saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tohtori Sykerö on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:   Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: