Päivitetty 31.05.2023

Kodin saanut koira: VILJA (Sudenpennut) (ent. Lupu) (Suomessa)


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
steriloitu

 

Vilja on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten sen postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.5.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sudenpennut Tupu, Hupu ja Lupu löytyivät loppukesästä 2021 lähes vastasyntyneinä ilman emoa, kadulle dumpattuina tai sinne syntyneinä. Pennut löysi eräs paikallinen nainen, ja hän pulloruokki ja huolehti pennuista kunnes ne olivat tarpeeksi vanhoja muuttamaan M.G. Rescuen tarhalle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki kolme pentua selviytyivät ja ovat nyt terveitä, iloisia ja reippaita nuoria koiria.

Kaikki Sudenpennut ovat avoimen reippaita pikku riiviöitä, jotka kuitenkin osaavat myös rauhoittua kierrosten noustessa. Pennut ovat todella innoissaan saadessaan häkkiin vierailijoita ja tutkivat uudet tuttavuuden tarkasti hiuksia myöten ja pomppivat tämän päälle innoissaan.

Lupu on veljiään hitusen ujompi, mutta ei kuitenkaan millään tavalla arka. Se käy välillä kauempana tauottamassa ja tarkastelemassa tilannetta, ja tulee sitten sen jälkeen takaisin tervehtimään uutta ihmistä. Myös Lupu vaikuttaa kuitenkin todella sosiaaliselta ja iloiselta koiralta, joka on kovin kiinnostunut ihmisistä.

Pentueporukassa Lupu jää vähän vilkkaiden veljiensä jalkoihin eikä ole niin suuna päänä ryntäämässä syliin, kuin pojat. Muuten pennut tulevat kuitenkin hyvin toimeen keskenään ja ovat sopuisan oloisia tyyppejä. Pentujen ei kuulla häkissään erityisemmin haukkuvan, mutta ihmisten saapuessa ja näiden lähtiessä ne vaikuttavat hiukan turhautuvan häkin sisällä.

Lupu tuli Suomeen omaan kotiin 10.10.2022 ja sai nimekseen Vilja. Vilja on elänyt rakastettuna perheenjäsenenä omassa kodissaan noin 6kk, mutta palautuu nyt yhdistykselle etsimään uutta loppuelämän kotiaan. Viljasta joudutaan luopumaan omistajan yllättävän elämän muutoksen myötä. Vilja alkaa etsimään uutta kotiaan vanhasta kodistaan käsin.

Millainen Vilja sitten on? Ihan huippu tyyppi! Vilja rakastaa lapsia ja muita koiria. Vilja on elänyt kissojen kanssa ja tykkäisikin kovasti leikkiä niiden kanssa. Vilja kulkee nätisti lenkillä ja on tottunut olemaan yksin. Tyttö reagoi ääniin haukkumalla, mutta haukku ei jää päälle. Vilja on asunut kerrostalossa ja eniten sanomista tulee posteljoonin vierailuista.

Vilja tykkää kovasti käydä muiden koirien kanssa leikkimässä koirapuistossa kuitenkin, jos vieraita koiria on puistossa samaan aikaan enemmän kuin viitisen kappaletta, alkaa tyttöä jännittämään. Myös ulkona sähköpotkulaudat, isot koneet kuten traktorit ja kovat äänet ovat Viljan mielestä jännittäviä. Myös vieraat miehet jännittää Viljaa. Tyttö vahtii jonkin verran esimerkiksi luitaan, lelujaan ja ruokaansa, etenkin kotona asuvilta kissoilta. Mutta osaa hienosti tuoda ihmiselle lelun, kun haluaa leikkiä yhdessä.

Viljan entisen omistajan mukaan Viljassa on parasta, kun se tykkää olla ihmisen lähellä ja touhuissa mukana. Vilja on nuori innokas koira, se oppii asioita helposti ja on motivoitavissa herkuilla. Vilja osaa peruskäskyt, istu, maahan, luokse tulon ja odottaa lupaa. Vilja on utelias tyttö ja lenkillä etenkin pienet eläimet kuten jänikset ym. kiinnostaa kovasti.

Viljalta on testattu ennen Suomeen tuloa Romaniassa multiresistentit bakteerit ja se oli todettu ESBL-positiiviseksi. Multiresistenteista bakteereista voit lukea lisää täältä. Ensimmäinen uusintatesti Suomessa näytti jo negatiivista. Muuten Romaniassa otetut tautitestit olivat negatiiviset ja Viljalta tullaan ottamaan uusintatestit (sydänmato, ihomato, leishmania ja ESBL) vielä ennen uuteen kotiin siirtymistä. Muita terveyshuolia Viljalla ei ole todettu tai ollut syytä epäillä.

Vilja etsii kotia, jossa on innokkaan ja aktiivisen nuoren koiran kokoinen kolo. Viljan voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa ollaan valmiita panostamaan ja jatkamaan positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta ja omaehtoisen käsittelyn harjoittelua. Vaikka Vilja osaakin jo monia asioita, käsittely tilanteet on pääasiassa sujuvia ja esimerkiksi yksinolot sujuvat nykyisessä kodissa, on muutto uuteen perheeseen aina koiralle stressitilanne ja voi saada aikaan taantumista. Vilja on elänyt perheen ainoana koirana, mutta se nauttisi varmasti myös koiraseurasta uudessa kodissaan.

Kokoa Viljalla on noin 42 cm ja 18 kiloa.

Päivitykset

31.5.2023
Vilja on muuttanut omaan kotiin. Onnea koko perheelle.

18.5.2023
Viljan uusi koti on löytynyt, Vilja on varattu. <3

24.4.2023
Vilja aloittaa uuden kodin etsimisen.

10.10.2022
Lupu saapui 8.10. omaan kotiin ja sai nimekseen Vilja. Onnea koko perheelle!

19.8.2022
Ihana Lupu on nyt varattu ikiomaan kotiin, onnea!

17.5.2022
Lupu sisaruksineen aloittavat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.
Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Vilja saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vilja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Viljan yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.