Päivitetty 19.08.2022

Varattu koira: LUPU (Sudenpennut)


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.8.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sudenpennut Tupu, Hupu ja Lupu löytyivät loppukesästä 2021 lähes vastasyntyneinä ilman emoa, kadulle dumpattuina tai sinne syntyneinä. Pennut löysi eräs paikallinen nainen, ja hän pulloruokki ja huolehti pennuista kunnes ne olivat tarpeeksi vanhoja muuttamaan M.G. Rescuen tarhalle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki kolme pentua selviytyivät ja ovat nyt terveitä, iloisia ja reippaita nuoria koiria.

Kaikki Sudenpennut ovat avoimen reippaita pikku riiviöitä, jotka kuitenkin osaavat myös rauhoittua kierrosten noustessa. Pennut ovat todella innoissaan saadessaan häkkiin vierailijoita ja tutkivat uudet tuttavuuden tarkasti hiuksia myöten ja pomppivat tämän päälle innoissaan.

Lupu on veljiään hitusen ujompi, mutta ei kuitenkaan millään tavalla arka. Se käy välillä kauempana tauottamassa ja tarkastelemassa tilannetta, ja tulee sitten sen jälkeen takaisin tervehtimään uutta ihmistä. Myös Lupu vaikuttaa kuitenkin todella sosiaaliselta ja iloiselta koiralta, joka on kovin kiinnostunut ihmisistä.

Pentueporukassa Lupu jää vähän vilkkaiden veljiensä jalkoihin eikä ole niin suuna päänä ryntäämässä syliin, kuin pojat. Muuten pennut tulevat kuitenkin hyvin toimeen keskenään ja ovat sopuisan oloisia tyyppejä.

Pentujen ei kuulla häkissään erityisemmin haukkuvan, mutta ihmisten saapuessa ja näiden lähtiessä ne vaikuttavat hiukan turhautuvan häkin sisällä. Lupun tulevan perheen on hyvä varautua treenaamaan yksinoloa systemaattisesti ja valmistautua varaamaan yksinoloharjoituksille aikaa, sillä Lupu vaikuttaa ihmisiin vahvasti kiintyvältä tyypiltä.

Kokoa Lupulla on noin 42 cm ja 12 kiloa. Se tuskin kasvaa enää kovin paljoa.

Päivitykset

19.8.2022
Ihana Lupu on nyt varattu ikiomaan kotiin, onnea!

17.5.2022
Lupu sisaruksineen aloittavat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lupu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lupu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lupun yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.