Päivitetty 12.09.2022

Kodin saanut koira: TUPU (Sudenpennut)


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.5.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sudenpennut Tupu, Hupu ja Lupu löytyivät loppukesästä 2021 lähes vastasyntyneinä ilman emoa, kadulle dumpattuina tai sinne syntyneinä. Pennut löysi eräs paikallinen nainen, ja hän pulloruokki ja huolehti pennuista kunnes ne olivat tarpeeksi vanhoja muuttamaan M.G. Rescuen tarhalle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki kolme pentua selviytyivät ja ovat nyt terveitä, iloisia ja reippaita nuoria koiria.

Kaikki Sudenpennut ovat avoimen reippaita pikku riiviöitä, jotka kuitenkin osaavat myös rauhoittua kierrosten noustessa. Pennut ovat todella innoissaan saadessaan häkkiin vierailijoita ja tutkivat uudet tuttavuuden todella tarkasti hiuksia myöten ja pomppivat tämän päälle innoissaan.

Tupu on rohkean ja iloisen oloinen nuori koira, joka ei paljon ihmisiä vierasta. Hetken tutustumisen jälkeen se tervehtii tätä avoimesti ja kiipeää vieraan syliin nauttimaan läheisyydestä. Reipas Tupu voisi varmasti sopia monenlaiseen kotiin. Pentue tulee keskenään hyvin toimeen ja niistä jokainen voisi sopia sekä ainoaksi koiraksi että toisen koiran kaveriksi. Tupu vaikuttaa tyypeistä ottavan eniten mallia toisista, joten sille koirakaverista varmasti voisi olla iloa ja hyötyä.

Pentujen ei kuulla häkissään erityisemmin haukkuvan, mutta ihmisten saapuessa ja näiden lähtiessä ne vaikuttavat hiukan turhautuvan häkin sisällä. Tupun tulevan perheen on hyvä varautua treenaamaan yksinoloa systemaattisesti ja valmistautua varaamaan yksinoloharjoituksille aikaa, sillä Tupu vaikuttaa ihmisiin vahvasti kiintyvältä tyypiltä.

Kokoa Tupulla on noin 42 cm ja 12 kiloa. Se tuskin kasvaa enää kovin paljoa.

Päivitykset

12.9.2022
Tupu saapui omaan kotiin 10.9.2022

28.7.2022
Tupu on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.5.2022
Tupu sisaruksineen aloittavat oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tupu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tupu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tupun yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.