Päivitetty 18.08.2022

Kodin saanut koira: HUPU (Sudenpennut) (nyk. Ruben)


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.8.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sudenpennut Tupu, Hupu ja Lupu löytyivät loppukesästä 2021 lähes vastasyntyneinä ilman emoa, kadulle dumpattuina tai sinne syntyneinä. Pennut löysi eräs paikallinen nainen, ja hän pulloruokki ja huolehti pennuista kunnes ne olivat tarpeeksi vanhoja muuttamaan M.G. Rescuen tarhalle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki kolme pentua selviytyivät ja ovat nyt terveitä, iloisia ja reippaita nuoria koiria.

Kaikki Sudenpennut ovat avoimen reippaita pikku riiviöitä, jotka kuitenkin osaavat myös rauhoittua kierrosten noustessa. Pennut ovat todella innoissaan saadessaan häkkiin vierailijoita ja tutkivat uudet tuttavuuden todella tarkasti hiuksia myöten ja pomppivat tämän päälle innoissaan.

Hupu on sisaruksista menevin ja todellinen riiviö. Se kiipeää heti vieraan ihmisen syliin ja roikkuu kiinni kaikessa mihin ylettää; ihmisen hiuksissa, hihoissa, kameran hihnassa tai milloin missäkin. Se hammastelee pentumaisesti leikkiessään ja tulevassa kodissakin Hupun hampaisiin saattaa joutua tavara jos toinenkin.

Hupu vaikuttaa sosiaaliselta ja avoimelta pennulta, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin. Se on luonteeltaan vilkas, mikä varmasti tulee näkymään myös tulevassa arjessa. Hupu tulee varmasti tarvitsemaan paljon liikuntaa ja aktivointia ja voisi sopia esimerkiksi jonkin harrastuksen pariin.

Pentujen ei kuulla häkissään erityisemmin haukkuvan, mutta ihmisten saapuessa ja näiden lähtiessä ne vaikuttavat hiukan turhautuvan häkin sisällä. Hupun tulevan perheen on hyvä varautua treenaamaan yksinoloa systemaattisesti ja valmistautua varaamaan yksinoloharjoituksille aikaa, sillä Hupu vaikuttaa ihmisiin vahvasti kiintyvältä tyypiltä.

Kokoa Hupulla on noin 42 cm ja 12 kiloa. Se tuskin kasvaa enää kovin paljoa.

Päivitykset

13.8.2022
Hupu saapui kotiin ja sai nimekseen Ruben. Onnea tulevaan, Ruben!

15.7.2022
Hupu on varattu tänään omaan kotiin Suomeen!

23.5.2022
Hupu aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hupu  saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hupu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hupun yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.