Kotia etsivä koira: MAKSI

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Perustiedot ja tausta
13.7.2022 

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista. 

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

Maksi on upea husky, joka asustelee Happy Dogs Morenin tarhalla. Maksi on päätynyt tarhalle kaksi vuotta sitten sen omasta perheestä. Maksi on asunut ensimmäiset vuotensa omistettuna koirana, mutta sen äänekäs ja huskyille tyypillinen käytös pelotti perheen autistista lasta, minkä vuoksi perhe päätyi luopumaan Maksista.  

Maksi vaikuttaa olevan hukassa päätyessään kodista tarhalle ja tarhaelämä tuntuukin hämmentävän ja stressaavan sitä. Aktiivien saapuessa sen häkkiin, Maksi vetäytyy häkin perälle ja tutkailee sieltä tilannetta. Maksi jännittää vierasta ihmistä ja on hämmentynyt tilanteesta, mutta ajan kanssa alkaa vähän luottaa. Tämä huskyherra kääntelee suloisesti päätään kameran äänille. Maksi on kiinnostunut ihmisistä ja se ottaakin vierailta namit kädestä joskin se on hiukan varuillaan. Maksille on helpompaa, kun vieraat ihmiset eivät ole tai liiku suoraan sitä päin. Tilanteen mennessä liian jännittäväksi, Maksi käy tauottamassa kopin takana vetämässä hiukan henkeä ennen kuin palaa tutustumaan. 

Maksi vaikuttaa epävarmalta koiralta, joka ei ole parhaillaan stressaavissa tarhaoloissa. Viereisen häkin pentujen innokas riehunta ja haukunta hermostuttaa Maksia ja Maksi vetäytyy mahdollisimman kauas pennuista. Tutun työntekijän hajusta se innostuu, tuttu ihminen tuo Maksille turvaa. Vieraiden lähdettyä Maksi käy tarkkaan haistelemassa vieraiden jäljet ja tuleekin häkin ovelle ihmettelemään vieraiden lähtöä.  

Maksi asustaa häkkiään yksin eikä ole tietoa sen suhtautumisesta muihin koiriin. Maksi etsii kotia ainoana koirana tai harkinnan varaisesti narttukoiran kaverina, jos koirakaveri on rauhallinen, ystävällinen ja sopuisa muiden koirien kanssa. Mikäli Maksin perheessä on toinen koira, perheessä olisi hyvä varautua myös koirien tutustuttamiseen pitkän kaavan mukaan sekä kodissa on oltava riittävä eristysmahdollisuus. 

Maksin perimässä vaikuttaa olevan huskyn verta, se saattaa jopa olla puhdas husky. Tarhakoirana sen taustoista ei kuitenkaan voi mennä takuuseen ja sen rotuperimässä voi olla myös muuta mukana. Vaikka Maksi on tarhalla rauhallinen ja ujo, kotioloissa se tulee vaatimaan niin fyysisiä kuin psyykkisiä virikkeitä ollakseen tyytyväinen. 

Maksilla todettiin sydänmato, johon se sai pistoshoidot ja nyt se saa jälkilääkitystä, jottei sydänmato tartu uudelleen. Maksilla epäiltiin olevan haasteita näön kanssa ja tätä tutkittiin tarkemmin. Maksilla havaittiin molemmissa silmissä myös sarveiskalvon dystrofiaa eli aineenvaihduntahäriötä. Tästä ei kuitenkaan pitäisi olla Maksille haittaa, mutta silmiä olisi hyvä käydä tarkastuttamassa eläinlääkärillä pari kertaa vuodessa. Maksilta testattiin vektorivälitteiset taudit sekä multiresistentit bakteerit ja kaikki testit olivat negatiivisia. Lisäksi Maksi luustokuvattiin ja sen luusto näyttääkin varsin siistiltä. Vanhalle tarhakoiralle tavalliseen tapaan, Maksin suu oli hiukan huonossa kunnossa ja siltä poistettiin jokunen hammas.

Maksin tulevalla perheellä olisi hyvä olla kokemusta huskytyyppisten koirien sielunelämästä. Huskylle tyypilliseen tapaan Maksi käyttää paljon ääntään, minkä vuoksi Maksille sopivin asuinmuoto olisi jokin muu kuin kerrostalo. Maksi etsii kotia ainoana koirana tai tarkkaan harkiten narttukoiran kaverina. Maksi on asunut aiemmin lapsiperheessä, mutta Maksin suuri koko asettaa jonkin verran rajoitteita, joten koiriin tottuneiden, teini-ikäisten lasten kanssa Maksia voidaan harkita.  

Maksi on jo aikuiseen ikään ehtinyt huskymix uros. Se on kooltaan n. 60cm ja 35kg.  

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

2.1.2024

Lokakuun lopulla tarhareissulla käytiin moikkaamassa Maksia, joka häkkiä lähestyttäessä tuli tutkimaan ja haistelemaan saapuvia vieraita ja aktiivin mennessä häkkiin, Maksi innostuu! Hän on erittäin kiinnostunut ihmisestä ja menee oma-aloitteisesti haistelemaan häkin ulkopuolella olevia aktiiveja, vaikka hiukan jännittääkin. Maksi hakee namut kädestä, mutta menee kopin taakse ne napostelemaan ja erityisesti pehmeät nappulat ovat herran mieleen.

Alkuun Maksi ei halua, että kosketaan ja väistää ihmisen liikkuessa. Hän tulee häkin sisällä kuitenkin tutkimaan ihmistä sekä kameraa ja antaakin jonkin ajan kuluttua silittää ja rapsuttaa hiukan kaulalta. Kosketus on kuitenkin jännittävä juttu ja Maksi purkaa siitä aiheutuvaa jännitystä pienillä hepuleilla ja menee kopin taakse hiukan miettimään tilannetta ja rauhoittumaan ennen kuin palaa takaisin ihmisen läheisyyteen. Silityshetkiä Maksi kestää joitakin sekunteja kerrallaan ja sitten hän menee taitavasti taas tauottamaan kopin taakse.

Maksi on upea, isohko koiraherra, joka saattaa kevyesti haukahtaa muiden haukkuessa, mutta muuten on hiljainen ja todella rauhallinen ihanuus, joka odottelee omaa kotiaan seniorivuosilleen <3

Lisätty Maksista uusia kuvia ja videoita (:

 

30.4.2023

Maksi oli juuri saapumassa Suomeen, kun sen varaus peruuntui siitä itsestään johtumattomista syistä. Lähtövalmisteluissa Maksi pääsi tapaamaan eläinlääkäriä useampaan kertaan. Maksilla todettiin sydänmato, johon se sai pistoshoidot ja nyt se saa jälkilääkitystä, jottei sydänmato tartu uudelleen. Maksilla epäiltiin olevan haasteita näön kanssa ja tätä tutkittiin tarkemmin. Tutkimuksissa selvisi, että Maksilla on vanhalle koiralle tyypillinen silmien sumentuminen, mutta sokea Maksi ei ole. Maksilta testattiin vektorivälitteiset taudit sekä multiresistentit bakteerit ja kaikki testit olivat negatiivisia. Lisäksi Maksi luustokuvattiin ja sen luusto näyttääkin varsin siistiltä. Vanhalle tarhakoiralle tavalliseen tapaan, Maksin suu oli hiukan huonossa kunnossa ja siltä poistettiin jokunen hammas.

1.12.2022

Maksi sai joulukalenterin ensimmäisestä luukusta parhaan lahjan, sitä odottaa viimein oma perhe <3 Maksi on varattu omaan kotiin.

13.7.2022

Kerrassan upea ilmestys Maksi aloitti oman kodin etsinnän. Maksin toiveissa on löytää koti maasta, jossa on lunta jokaisena talvena!

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maksi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Maksin kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maksin yhteyshenkilönä toimii Suvi Ikonen

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: