Päivitetty 08.12.2020

Kodin saanut koira: MAMACITA


Syntymäaika: 08/18
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OR, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 18.08.2020)
Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Yksi näistä koirista on nuori Mamacita, jonka omistaja hylkäsi Cosoban tarhalle viiden pentunsa kanssa. Neiti ei kuitenkaan ole menettänyt luottamustaan ihmisiin, sillä tarhalla se ei ole aristanut ihmisiä. Luonteeltaan Mamacitan on kuvailtu olevan lempeä, eikä sen ole kuultu haukkuvan tarhalla juurikaan. Ikäisekseen neitokainen on melko rauhallisen oloinen, eikä häsellä turhia ympäriinsä. Mamacita tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten tulevassa perheessä voisi olla jo valmiiksi kiva koirakaveri. Mamacita pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Tulevan perheen tulee ottaa huomioon, että neidin kanssa tulee opetella kotikoiran elämää sisäsiisteyden opettelusta lähtien, eikä Mamacita ole välttämättä tottunut esimerkiksi kynsienleikkuuseen.

Mamacita painaa noin 16 kg ja on korkeudeltaan noin 47 cm.

Päivitykset:
07.09.2020
Kaunis Mamacita on varattu tänään omaan kotiinsa ja hänelle on lisätty muutama uusi kuva sekä video sivuille. <3
18.08.2020
Mamacita on tänään aloittanut oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamacita saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamacita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.