Päivitetty 07.09.2020

Kodin saanut koira: PAMUK


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Pamukille on tullut lyhyessä ajassa niin monta kyselyä, että hänestä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

 

Perustiedot ja taustaa:

17.6.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Pamukin tarina on alkanut hyvin tyypilliseen tapaan romanialaiselle koiralle; se löytyi pienenä pentuna ison tien varresta. Tarina sai onneksi onnellisen käänteen, sillä Pamuk on yksi niistä harvoista pienistä pennuista jotka on löydetty tarpeeksi ajoissa ja otettu tarhalle turvaan. Pamuk asusteli alkuun hetken aikaa Bukarestissa ja muutti sitten Carpeen, kun oli saanut ensimmäiset rokotuksensa. Nyt Pamuk asustelee Carpessa samanikäisen possupentueen (Angica, Pango, Roxana, Bonky, Oana, LaviniaMohan ja Manuela) kanssa samassa aitauksessa, jossa riittää kovasti vilinää.

Pamuk on luonteeltaan hieman pehmeämpi kuin possupennut ja kovassa tohinassa se meinaa hieman jäädä muiden pentujen jalkoihin. Se on kuitenkin muita pentuja kohtaan sosiaalinen ja tulee niiden kanssa toimeen. Pamuk ei ole mikään kaikkein rämäpäisin asukki aitauksessa, mutta on silti pentumaisen aktiivinen ja mukana menossa. Ihmisiä kohtaan Pamuk on osoittanut olevansa reipas ja sosiaalinen peruspentu. Se hakeutuu ihmisen lähelle ja ottaa mielellään huomiota vastaan. Pamukin on kuultu hieman haukahtelevan, sekin luultavasti innostuksen ja leikin takia. Pamuk voisikin sopia monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Tulevan kodin tulee ottaa huomioon, että Pamuk ei ole tottunut kunnolla käsittelyyn ja sille täytyy myös opettaa kaikki kotikoiran alkeet.

Pamuk on tällä hetkellä korkeudeltaan noin 35cm ja painoltaan 7 kg. Se jäänee luultavasti keskikokoiseksi koiraksi, mutta tulee kasvamaan vielä nykyisistä mitoistaan.

Päivitykset:

07.09.2020
Ihana Pamuk matkusti omaan kotiinsa Suomeen lauantaina 05.09.2020. Onnea koko perheelle! ♥
04.07.2020
Suloinen pieni Pamuk varattiin omaan kotiinsa eilen illalla! <3
21.06.2020
Onnekkaasta Pamukista on tullut jo niin monta kyselyä, että enempää kyselyitä ei hänestä oteta vastaan.
17.06.2020
Suloinen Pamuk aloitti oman kodin etsintänsä Kulkureiden kautta!

_________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Pamuk tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Pamuk saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pamuk on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.