Kodin saanut koira: MR. HERO

Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romania/ One Rescue Association
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta:
4.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mr. Hero aloittaa kodinetsintänsä adoptiolistalla.
Heron tiedettyä historiaa on nyt takana kaksi vuotta. Herolla on ollut koti ja omistaja toi pojan kaksi vuotta sitten  Cosoban porteille. Omistaja sanoi silloin, että ellei Adina ota koiraa, jättää hän sen portin taakse joka tapauksessa, joten Adina otti pojan turvaan.
Mr. Hero Asuu vanhan navetan peräosan häkeissä, missä muutkin molossi sukuiset asuu.  Hero asuu yksin ilman häkkikaveria. Poika on rennonletkeä ihmisen kanssa. Hero on todella mielissään saadessaan huomiota. Hero tykkää kosketuksesta, eikä poika säpsy käsiä tai muutakaan, vaan on tosi lungisti ottava ja luottavainen. Namit maistuu Herolle, mutta ei ole erityisemmin ruuan perään, vaan ihminen ja huomio on ruokaa kiinnostavampi tässä hetkessä. Hajuista poika kiinnostuu myös ja lähteekin haistelemaan ympäriinsä päästessään ladon avoimeen peräosaan vapaana jaloittelemaan. Muut koirat haukkuvat, mutta Hero ei lähde haukkukonserttiin mukaan. hero juoksee kyllä vapaana ollessaan haistelemaan muita koiria aidan takaa. Hero on kiinnostuneen oloinen muista koirista ja vaikka häkistä rähähdetäänkin pojalle, ei tämä vastaa rähinään. Kuitenkaan muiden koirien kanssa ei ole testattu häkin jakamista tai jaloittelua.
Tämän pojan toinen korva on repeytynyt ja repsottaakin repaleisena tuulessa. Adina kertoo, että koira on tiettävästi tapellut sian kanssa ja korvavamma on muistona tästä. Vanha vamma, lähinnä kosmeettinen. Lisäksi poika kärsii iho-ongelmista, saa tähän advocatea. Vielä ei tiedetä, johtuuko pelkästään stressistä vai  onko taustalla jotain muuta, ruuasta johtuvaa tai esimerkiksi  emältä peritty demodikoosi.
Mr. Hero on kaikinpuolin hyvin sympaattinen  ja kultainen poika. Mr. Heroa ei tulla luovuttanaan ensimmäiseksi koiraksi, eikä  toisen uroksen kaveriksi. Alle alakouluikäisten lasten perheeseen Heroa ei myöskään luovuteta. Kissoihin suhtautumista ei vielä tiedetä.
Aktiivinen, molossitaustaisesti koirakokenut, positiivisesti koiralähtöinen koulutustavan omaava koti olisi Mr.Herolle sopiva.

Mr. Hero koostuu 45-50cm ja 30kg mitoista.

Päivitykset

5.9.2020

Mr Hero matkusti pitkän odotuksen jälkeen vihdoin Suomeen omaan kotiinsa.

5.5.2020

Mr Hero on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

4.9.2019

Tämä iloinen hömelö riemastuu valtavasti saadessaan vieraita aktiivireissulla. Se Lähtee juoksemaan vallattomasti vapaaksi päästyään ladossa ja käy tutkimassa muiden häkkien koirien. Eräästä häkistä ärsähdetään Herolle, jolloin se jatkaa matkaansa hyväntuulisena hypähdellen. Mr Hero on erityisen kiintynyt tarhalla työskentelevään Adinaan. Kun alkuhöyryt on juostu, tulee Hero tervehtimään iloisesti kaikki ihmiset vuorotellen. Ihossa Mr Herolla on edelleen jonkinlaista sieni-infektiota, jonka etenemistä seurataan ja hoidetaan tarpeen mukaan.

——————————————————————————————————————————————————–
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr.Heron rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mr.Hero saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr.Hero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: