Päivitetty 18.08.2019

Kotia etsivä koira: RAI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR, Cosoba)
Kastroitu


Perustiedot ja tausta
18.8.2019

Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi monista Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa – ja samalla yksi suurimmista. OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäreinä toimiva pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on noin 15 työntekijää.

OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää pari sataa koditonta koiraa. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös monet paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja siksi Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä koiria, pennuista senioireihin.

Rai (alunperin Rain) on saanut nimensä siitä, että ilmestyi yhtenä sateisena päivänä OR:n tarhan portin ulkopuolelle. Rai otettiin tarhan suojiin ja näin tarhan portille tullessaan Rai antoi samalla itselleen mahdollisuuden päästä joskus omaan kotiin. Rai asui tarhalle tultuaan aluksi pihalla vapaana, mutta koska se ei oikein tullut toimeen toisten urosten kanssa se siirrettiin siksi nartun häkkikaveriksi.

Rai on ihmisystävällinen koira, joka tulee rohkeasti viereen antamaan runsain mitoin pusuja. Vaikka Rai ei ihan sylikoirakokoa olekaan, hän ei siitä välitä vaan kiipeää reippaasti syliin halattavaksi. Sympaattinen Rai nauttiikin silityksistä joka solulla ja nojailee ihmiseen missä asennossa tahansa.  Rai on myös  varsin leikkisä ja tomera kaveri, jolle myös ruoka maistuu: syöminen on ilmeisen lempipuuhaa ja Rai voisikin hieman hoikistua kotiin päästyään.

Mustanruskea ja hellyydenkipeä Rai etsii kotia, jossa se voi olla ainoa koira saamassa 100%;sen huomion omalta ihmiseltä – tai sitten kaverina voisi olla mukava narttukoira. Rai on japania ja tarkoittaa luotettavaa miestä sekä salamaa ja ukkosta. Sitä Rai on: luotettavan oloinen koiraherra, jolla on myös luonnetta – kaunista sellaista.

Railla on korkeutta noin 45cm ja painoa noin 18kg (hitusen saisi laihduttaa, on pulleassa kunnossa)

Päivitykset

18.8.2019

Mutkaton ja hyväntuulinen Rai ottaa vierailijat tuttuun tapaansa avosylin vastaan heinäkuun vierailulla. Rai asustelee Aran Elena-koiran kanssa ja toimiikin varsin hyvänä roolimallina tälle. Rai on iloinen ja kohtelias, oikein miellyttävä koira kaikin puolin. Se ei hösää turhia, mutta on silti energinen ja kovin läsnä, kun ihminen on paikalla. Rai on nameille todella perso ja nameilla tämä poika olisikin varmasti motivoitavissa vaikka minkälaiseen tekemiseen kotioloissa. Tämä näkyy myös Rain linjoissa ja kuntokuuri olisikin poikaa tälle komistukselle. Lisätty video ja kuvia.

1.6.2019

Sympaattinen Rai ilahtuu saadessaan ihmisvieraita. Se tulee rohkeasti tutustumaan jokaiseen ja haistelee tarkasti vaatteet läpi. Tuttu Adina on Raille mieluisa ilmestys ja Rai istahtaakin aivan Adinan kylkeen kiinni ja antaa pusuja. Myöskään vieraita ei Rai ainakaan tarhalla vierasta, vaan ottaa mielellään vastaan rapsutukset ja namit. todella mutkattoman oloinen koira, joka rauhoittuu nopeasti ja antaa itsestään kohteliaan vaikutelman. Lisätty uusia kuvia.


7.4.2019

Rai aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kobe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kobe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rain yhteyshenkilö on Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.