Päivitetty 16.09.2020

Kodin saanut koira: MAXY (Suomessa)


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

5.1.2020
Perustiedot ja tausta:

Maxy saapui One Rescue tarhalle huhtikuussa 2017 Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta, josta eläinsuojelija Ioana Bodea haki koiran pois.

Maxy matkasi Suomeen 2018 vuoden joulukuussa, mutta etsii nyt uudelleen kotia Helsingistä käsin.

Maxy on kertakaikkisen upea ja sielukas koira. Suurikokoinen karvanaama, joka voisi olla jonkun mielestä karu ja karski.  Tuttujen ihmisten kanssa Maxy on sulaa vahaa ja pumpulia, eikä se saa rapsutuksista ja läheisyydestä tarpeekseen. Rankka menneisyys on kuitenkin jättänyt jälkensä ja Suomeen tullessaan Maxy kärsi erilaisista peloista. Pelottavia asioita on työstetty kotihoidosta käsin ja vihdoin ne alkavatkin olla taakse jäänyttä elämää. Vieraisiin ihmisiin Maxy saattaa tarvita hetken tutustumisen, mutta kotihoidossa tämä charmantti herrasmies on oppinut luottamaan myös ihmisiin kokoajan enemmän ja onkin nykyisin jo melkoinen seuramies. Maxy tarvitsee kuitenkin koirakokeneen kodin, joka osaa lukea sen elekieltä ja tukea sitä jännittävissä tilanteissa.

60cm/30kg

8.9.2020

Maxy on ollut kotona jo pitkän aikaa. Se jää nimittäin kotihoitopaikkaansa asumaan, eikä sen tarvitse vaihtaa kotia enää kertaakaan.

5.1.2020

Maxy hera pääsi syksyn aikana hammasremonttiin, jossa todettiin hampaat parempikuntoiseksi, kuin luulimme. Maxylla on suussa katkenneitaj a tummuneita hampaita, joiden oletimme vaativan poistoa, mutta kävi ilmi, että nämä ovat vaurioituneet jo niin kauan sitten, että juuret ovat surkastuneet, eikä näistä ole koiralle haittaa, eivätkä ne aiheuta kipua. Myös hammaskiven suhteen tilanne suussa oli varsin hyvä. Nyt kelpaa pepsodent- hymyn kanssa kulkea! Sen sijaan hammashuollossa kävi ilmi, että Maxy ei kestä nukutusainetta kovin hyvin. Maxyn hengitys muuttui huonoksi nukutuksen aikana, ja koira tuli kiire herättää, jotta se ei ehdi kärsiä hapenpuutteesta. Tämä on hyvä ottaa tulevassa kodissa huomioon ja tämä tieto, ja Maxyn korkea ikä huomioiden tulisi turhia anestesioita välttää. Maxya on vaivannut myös pitkittynyt korvatulehdus, joka vaatii säännöllistä korvahuuhtelua. Tätä on kotihoitopaikassa treenattu ahkerasti, sillä lähtötilanne oli se, ettie Maxy antanut koskea korviin laisinkaan. Nyt korvien hoitaminen onnistuu, mutta harjoitukset jatkuvat edelleen. Korvan rauhoittamiseksi Maxyn ruokavaliota on myös muuteltu, ja pyritty löytämään ja eliminoimaan mahdolliset allergeenit. Muuten Maxyn elämä on varsin lokoisaa. kotihoitopaikassa asustelee nykyisin myös labradorinnoutajapentu, jonka kanssa Maxy tulee hyvin toimeen. Maxy on ollut uskomattoman kärsivällinen pennun kanssa, vaikka koirien energiatasot eivät aina kohtaakaan. Koirat nukkuvat usein kylki kyljessä ja jakavat lelut ja luut ilman ongelmia.

30.8.2019

Elämä rullaa Maxylla tasaisesti kotihoitopaikassaan ja Maxy nauttii elämästään. Metsäkävelyt ja merituulten haistelu ovat Maxyn mieleen ja onpa Maxy ehtinyt kesän aikana oppia jokusen uuden tempunkin! Kotihoitaja on käyttänyt naksutinta koulutusapuna ja Maxy onkin kovin innoissaan treenisessioista. Lisätty uusia kuvia.

1.8.2019

Maxy jatkaa kesäpäivistä nautiskelua kotihoitopaikassaan. Kesällä Maxy on päässyt tutustumaan suomalaiseen mökkielämään ja nauttikin tästä oikein kovasti. Mökin pihassa, rauhallisessa ympäristössä Maxy sai jolkotella vapaana ja se pysyi kokoajan ihmisen lähettyvillä ja tuli heti kutsuttaessa luokse. Autolla Maxy matkusti mallikkaasti ja pääsipä harmaaparta myöskin soutuveneen kyytiin. Kaikki sujui tasaisen varmoin ottein ja veneessäkin Maxy keskittyi lähinnä nauttimaan tuulenvireestä kuonolla. Maxy suhtautuu ulkoillessa pääosin neutraalisti muihin koiriin. Kotihoidossa Maxy on tutustunut myös parivuotiaaseen uroskoiraan, jonka kanssa ne käyvät yhteiskävelyillä. Ainakaan ulkoillessa ei tämän nuoremman uroksen kanssa ole ollut mitään ongelmia, vaan pojat ovat nuuskutelleet menemään sulassa sovussa.

1.7.2019
Kuulumisia kotihoidosta:
Maxyn arki rullaa sujuvasti ja eteenpäin on menty kevään aikana upeasti. Ulkoillessa kuonokopan käytöstä on luovuttu kokonaan, koska Maxy on ulkona jo niin rennosti, ettei reagoi enää ihmisiin, ohittelee muut kulkijat rauhallisesti ja seuraa käskyjä hienosti. Polkupyöräpelkokin on myös poistunut tehokkaan ja positiivisen vastaehdollistamisen ansiosta. Kotihoidossa ollaan syystäkin ylpeitä Maxyn kehityksestä.

Maxy toivoo kodilta rauhallista ja tasaista arkea sekä positiivista koiralähtöistä kouluttamista – ja koirakokemusta omaavan kodin. Maxy on upea herraskoira, jossa on paljon potentiaalia ja joka kaipaa ohjausta sekä tukea omalta ihmiseltä arjen tekemisessä. Tilaa omassa kodissa soisi myös olevan sen verran, että olisi tarvittaessa mahdollisuus rajata Maxylle oma turvallinen tila, jos kotona käy vieraita – ja toki alussakin uuden kodin arjen totuttelussa omasta rauhasta voi olla hyötyä.

Maxy rakastaa ulkoilun lisäksi kainalokaverina oloa; ihmisen läheisyys, rapsutukset ja rakkauden osoitukset ja kiitokset ovat sitä ihan parasta arkea, josta on iloa molemmin puolin. Maxyn olisi jo aika päästä omaan loppuelämän kotiin.

30.4.2019
Maxyn elämä kotihoidossa on sujunut hyvin ja Maxy on reipastunut hienosti. Sydänmatohoito loppuu kesällä ja Maxy on muutoinkin hyvässä kunnossa, ruoka ja namit maistuvat normaalisti. Ulkoilut hoidetaan kuonokopan kanssa, joka myös rauhoittaa Maxya ja kävelylenkit sujuvat jo rauhallisemmin. Muutama vieras on käynyt kylässä ja muutamaa koirakaveriakin on tavattu ja kaikki on sujunut hienosti. Iltalenkeillä nähdyt citykanit aiheuttavat lievää turhautumista ja keskittymiskyvyn katoamista, joka pohjautuu ilmeisesti Maxyn perimässä olevaan metsästysviettiin.
Tulevalta kodilta odotetaankin koirakokemusta sekä johdonmukaista ja positiivista otetta Maxyn rutiinien ylläpidossa, jotta kotihoidossa saadut hyvät opit jatkuvat ja Maxy saa nauttia elämästä ilman stressiä.
Maxy on edelleen iso halinalle, joka lempeästä ja ylileppoisasta olemuksestaan huolimatta tarvitsee kokeneen  koirakodin. Mikäli sinua kiinnostaa tavata Maxy, otathan yhteyttä niin sovitaan tapaamista Helsingin päässä.

18.3.2019

Nallekarhumainen Maxy palaa kotia etsiväksi koiraksi. Maxyn perhe joutui raskain mielin luopumaan koirasta, sillä Maxy stressasi kovasti perheen vierailijoista. Perheen elämäntilanteesta ja laajasta perhepiiristä johtuen oli vieraiden määrää vaikeaa rajoittaa ja vilkas elämä sai Maxyn oireilemaan stressikäytöksellä. Oman perheen kesken Maxy oli täydellinen herrasmies ja halinalle, eikä luopumispäätös ollut helppo.

Maxy on asustellut nyt muutaman viikon kotihoitopaikassa Helsingissä ja stressitasoja on saatu hyvin laskettua. Alkuun ulkoilu vilkkaassa ympäristössä oli Maxylle jännittävää ja äkkinäiset ohikulkijat ja pyöräilijät saattoivat aiheuttaa reaktiivisuutta pojassa. Maxy on kuitenkin rentoutunut ja pystyy nykyisin syömään ulkoillessa nameja. Se osaakin jo ohittaa niin ihmiset kuin koirat hienosti ottamalla kontaktia kotihoitajaan namien toivossa.

Yksinolo Maxylla sujuu hienosti, ja videokuvauksen perusteella työpäivät Maxy lähinnä nukkuu. Maxy on kotihoidossa kerrostalossa, eikä se juurikaan reagoi rappukäytävän ääniin satunnaisia haukahduksia silloin tällöin lukuun ottamatta. Maxy on myös sisäsiisti.

Vieraat ihmiset, etenkin miehet, tuntuvat olevan Maxylle hieman jännitystä herättävä asia. Kotihoitopaikassa on kuitenkin harjoiteltu myös vieraisiin tutustumista hallitusti ja vieraiden vastaanottaminen onkin mennyt hienosti, kun vieraat on haettu yhdessä ulkoa ja Maxy on saanut ottaa kontaktia omaan tahtiin. Maxylle etsitään kuitenkin rauhallista, aikuista kotia, jossa arki on tasaista ja rauhallista. Vaikka Maxy pärjää tällä hetkellä mallikkaasti myös vilkkaassa ympäristössä, vaaditaan tulevalta kodilta kohtalaista koiranlukutaitoa ja ennakointikykyä ulkoiluissa, jotta ohitusharjoituksissa yms. ei tule takapakkia. Maxyn kannalta parasta varmasti olisi, jos tuleva koti sijaitsisikin hieman rauhallisemmalla alueella.

Sisätiloissa Maxy on varsinainen halinalle, joka haluaa olla aina siellä, missä oma ihminen on. Se nauttisi rapsutuksista ja herkuista loputtomasti ja köllötteleekin mielellään sohvalla kainalossa televisiota katsellen.  Maxy herralle ainoa reilu vaihtoehto on, että seuraava koti olisi se viimeinen, jossa tämä ihana koira saa viettää arvoisensa seniorivuodet. Maxya pääsee tapaamaan sovitusti itä- Helsinkiin.

15.12.2018
Pitkä odotus on ohi: Maxy lensi tänään omaan kotiin ja hänellä koitti uuden ja upean loppuelämän ensimmäinen päivä oman ihmisen luona.

19.9.2018
Tarhalla kuiskutellaan tänä iltana iloisia uutisia Maxyn korvaan: Maxya odottaa oma koti Suomessa.

24.8.2018
Maxy on kunnioitusta herättävä koira, kiltti sellainen. Arvokas ja samalla niin suloinen nallukka, minkä voi uudessa videossa jälleen huomata. Maxyn arvokkuus näkyy siinä myös, kun samassa häkissä oleva narttukoira kunnioittaa kovasti Maxya ja jää näin ollen hieman taustalle, mutta tulevat hyvin toimeen. Ihmisiin Maxy suhtautuu avoimesti ja on edelleen hillitty ja rauhallinen karvanaama.

14.6.2018
Etsikö rauhallista ystävää, joka käy ystävällisesti tervehtimässä vieraat, nuuhkaisemalla hellästi ja tämän jälkeen haluaa istua vierelläsi ja ajoittain saat kevyen tönäisyn tassulla rapsutusten loputtua? Tämä ihana lempeä jätti katsoo sinua syvälle silmiin ja et voi muuta kuin uppoutua noihin sielukkaisiin ja niin viisaisiin silmiin. Hampaiden tutkiminen ei Maxya haittaa, kuhan vain saa kosketuksia, niin on hyvä.

______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maxy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maxy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.