Päivitetty 22.11.2015

Kodin saanut koira: MANGUSTI


Mangusti

MANGUSTI

* arvioitu synt.aika 05/2013

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

 

18.3.2015
Mangusti on reipas pikkulikka, joka asustelee Anda ja Alina Murgujen tarhalla Romaniassa Bukarestin lähellä. Magusti on tullut tarhalle 2014 kesän alussa, ja nyt se on valmis etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa. Mangustin nimi tulee koiran kasvojen hauskasta ilmeestä, mikä näkyy kuvissakin.

Mangusti on noin 2-vuotias, kaunis narttukoira, joka on kooltaan keskikokoinen eli noin 45 cm korkea ja noin 15 kg painava. Rakenteeltaan se on hoikka ja pitkäkuonoinen. Kulkurien aktiivit tapasivat Mangustin ensimmäistä kertaa  toukokuussa 2014 Romaniassa. Tällöin se arasteli hiukan ihmisiä, mutta nyt se on selkeästi reipastunut, ja alun etäämmältä tarkkailun ja ujostelun jälkeen se tulee iloisesti moikkaamaan muitakin ihmisiä kuin vain tuttua Alinaa. Luonteeltaan koira on herkän ja pehmeän oloinen.

Mangusti ei tarhalla ollessaan hauku juuri lainkaan, joten sitä voisi ajatella hyvin vaikka kerrostalon asukkaaksi. Se tulee toimeen kaikkien toisten koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla koirakaverikin.

Nyt Mangusti etsii siis omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan! Muistathan kuitenkin harkita koiran ottamista tarkkaan, sillä koiraan tulee sitoutua jopa seuraavaksi 15 vuodeksi. Tulevan kodin tulee tarjota Mangustille riittävästi aktiviteetteja ja olla valmis opettamaan tytölle kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien. Tulevan kodin on hyvä antaa pehmeäluonteisen tytön myös rauhassa tutustua uuteen elinympäristöönsä.

14.6.2015
Kulkurit ovat tavanneet Mangustin pariinkin otteeseen kevään aikana Romaniassa. Viimeisellä reissulla toukokuussa, kerrottiin tytöstä, että se suhtautuu vierailijoihin hiukan ujosti ja jännittäen. Mangusti vetäytyi vähän omiin oloihinsa, ja tarkkaili sieltä tilanteen etenemistä. Koira antaa koskea itseensä, mutta se ei ollut kuitenkaan kovin kiinnostunut tarhan vierailijoista. Luonteeltaan koira vaikuttaa rauhalliseltä ja sympaattiselta herkältä koiralta, joka haluaisi kyllä kovasti luottaa ihmiseen.

15.7.2015
Kulkurit tapasivat hurmaavan kauniin Magustin taas Romanian reissulla heinäkuussa 2015. Mangusti oli edelleen rauhallisen ja harkitsevan oloinen nuori koira. Se selkeästi hiukan jännitti uusia ihmisiä mutta lopulta antoi silittää itseään. Ja kun koiraan oli kerran koskettu, se hakeutui nopeasti uudelleen lähemmäs ja halusi lisää huomiota. Luonteeltaan Mangusti vaikuttaisi olevan herkkä, mutta koirassa on kuitenkin tapahtunut uskomaton muutos vuoden takaiseen, jolloin se pakeni pelokkaasti pois ihmisen luota. Nyt Mangusti antoi jopa pusun jossain kohtaa, kun häkissä oltiin vietetty  jonkin aikaa!

Mangusti on leikkisä muiden koirien kanssa, ja se tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen. Luonteeltaan se on enemmän alistuva ja vältelee konflikteja. Koiran häntä heiluu suurimman osan ajasta, ja se haluaisi kovasti olla lähellä ja tulla luokse, mutta vielä jännitys vie voiton, eikä se ihan uskalla. Osaavan ihmisen kanssa rauhallisessa ympäristössä Mangustista tulee varmasti oikea timantti!

29.9.2015
Kulkurit tapasivat herkän Mangusti-tytön Romanian reissullaan syyskuussa 2015. Mangusti on hyvin rauhallinen ja tarkkaileva, mutta kuitenkin hyväntuulinen koira. Alkuun se ujosteli vierailijoita hiukan, mutta halusi selvästi huomiota ja jäi kainosti lähelle rapsuteltavaksi. Kun koiraan hiukan paremmin tutustuu, huomaa sen olevan oikein hauska persoona. Se on selvästi rentoutunut viime reissusta, kun se tavattiin edellisen kerran heinäkuussa. Luonteeltaan se vaikuttaa olevan erittäin kiltti ja lempeä. Mangustin kanssa olisi varmasti suhteellisen helppo tulla toimeen, ja se sopisikin esimerkiksi kaveriksi toiselle lempeälle ja rauhalliselle koiralle, ja kotiin, jossa sille olisi antaa aikaa opetella elämää oikeassa kodissa.

21.11.2015
Onnekas Mangusti varattiin tänään omaan kotiinsa Ranskaan! Tulevalle ranskattarelle lisätty vielä pari kuvaa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mangusti luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Yhteyshenkilö: Evi Koskinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.