Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: MAPPE


Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.1.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Iona asuu tällä hetkellä miehensä ja äitinsä kanssa kerrostaloasunnossa Bukarestissa. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan.

Ioana tekee yhteistyötä eläinlääkäri Adina Vladutin kanssa. Vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Eläinsuojelija Ioana Bodea pelasti Mapen 20.9.2019 Cosoban kylän kadulta huonokuntoisena ja diagnoosina oli syyhy/kapi.  Mappea ryhdyttiin hoitamaan Simparicalla. Nyt Mappe on parantunut erinomaisesti ja nuorelle komistukselle on kasvanut hieno turkki, joka antaa pojalle hieman nallemaisen olemuksen.

Mappe asui aiemmin Davina-nimisen koiran kanssa ja oli tällöin melko tarkka ruoasta ja ihmisistä, näistä esiintyi siis jonkin verran resurssivahtimista. Myöhemmin Mappe oli askarrellut ison reiän sen ja naapurikoiran häkin seinään ja mennyt vierailulle viereisen häkin koiran luokse. Tämän koiran kanssa oli tullut toimeen hyvin. Davinan kanssa tullut toimeen hyvin muuten kuin mainittuihin resurssien liittyvissä tilanteissa. Mappe sopisi ainoaksi koiraksi, mutta mahdollisesti myös sellaisen kanssa, joka ei ole tarkka resursseista.

Ihmisistä Mappe vaikuttaa pitävän paljon, ja voikin olla hyvä panostaa yksinoloharjoituksiin heti alusta, jotta Mappe ei tuudittaudu siihen, että ihminen on lähellä koko ajan.

Mappe on noin 1-2 vuoden ikäinen uros ja kokoa pojalta löytyy n. 40cm/13kg.

Päivitykset

14.3.2021

Mappe saapui omaan kotiin 13.3.2021.

2.2.2021

Helmikuu käynnistyi Mapen kannalta mahtavilla uutisilla: Mappe on varattu omaan loppuelämän kotiin! Onnea Mappe ja perhe! <3

12.1.2021

Mappe pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan, jonka myötä pojalle löytyy toivottavasti se ikioma loppuelämän koti.

________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Mappe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mappe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.