Päivitetty 13.02.2021

Kodin saanut koira: MARC


Syntymäaika: 3-4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

Marc on saanut huikean määrän hyviä kotikyselyjä. Uusi koti tulee taatusti löytymään näiden joukosta, eikä hän enää ota vastaan uusia hakemuksia. Tsemppiä oman rescuen etsintään!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Suloinen, pieni Marc löytyi yksin läheisestä kylästä aivan pienenä pentuna ja päätyi turvaan Carpelle. Marc on aivan ihastuttava pikkupentu, suloinen ja ystävällinen. Kun se tapaa uuden, vieraan ihmisen, se ujoilee ja tarkkailee ensimmäiset 10 minuuttia, mutta todettuaan uuden tuttavuuden hyväksi tyypiksi, Marc muuttuu kertaheitolla uteliaaksi ja kiinnostuneeksi. Tutuilta ihmisiltä Marc hakee kovasti huomiota ja rakkautta, eikä leikiksi laittaminen tutun ihmisen kanssa ole lainkaan pahitteeksi. Muiden koirien kanssa Marc tulee toimeen, se suhtautuu muihin koiriin alistuvasti. Tarhalla Marc ei juuri hauku.

Marc etsii ikiomaa, rakastavaa kotia, joka on valmis tukemaan pienen pojan turvallista kasvua kärsivällisyydellä ja lempeydellä. Marcilla voisi olla tulevassa kodissa ystävällinen koirakaveri, mutta oikeassa ympäristössä Marc todennäköisesti pärjäisi hyvin myös ainoana koirana. Marcin tulevalta omistajalta edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin koirankasvatusmenetelmiin.

Marc on noin 4 kuukauden iässä noin 35 cm korkea, joten aikuisena Marc tuskin tulee olemaan juuri 40 – 45 cm korkeampi.

Päivitykset

13.2.2021

Marc muutti kotiin viettämään energistä, rentoa ja rakasta kotikoiran elämää.

6.2.2021

Marc on vielä nuori, mutta jo kahdesti tullut hylätyksi. Palatessaan hakemaan ikiomaa kotia Marc herätti todella paljon huomiota ja suuria tunteita. Nyt Marc on varattu ja valmis lopulta aloittamaan riehakkaan ja energisen elämän kotikoirana. Onnea Marc ja koti uuteen seikkailuun!

20.1.2021

Marc palasi etsimään ikiomaa rakastavaa kotia. Marc on täydellinen, eikä kodin menetys johdu hänestä vaan kodista itsestään. Toisinaan me ihmiset emme osaa arvioida omia voimavarojamme ja ajankäyttöämme oikein.

Marc on innokas, iloinen ja normaali pentu. Marc rakastaa kaikkea ja kaikkia koko sydämestään. Tulevan kodin tulee olla sitoutunut antamaan pennulle paljon aikaa, yhteistä puuhaa ja tekemistä, sekä taitoa kasvattaa Marcista tasapainoinen, onnellinen aikuinen koira.


10.10.2020
Sydäntensulattaja Marc tapasi tänään häntä heiluen oman perheensä. Ihanaa yhteistä elämää Marcille, nykyään Lenolle, ja perheelle!

20.8.2020
Ihana päivä: Marc on varattu ikiomaan kotiin, joka odottaa poikaa malttamattomana Suomessa.

29.7.2020
Tänään on hyvä päivä! Marc nimittäin pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa nyt malttamattomana kotitarjouksia. <3

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Marc tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Marc saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marc on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.