Kodin saanut koira: MR FOX

Syntymäaika: 2012 - 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
10.10.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Mr Fox on tottunut kotielämään ja kaupungissakin asumiseen, sillä se eli pitkään omistettuna koirana. Ikävä kyllä Foxin omistajan elämäntilanne muuttui niin, että hän ei voinut Foxia enää pitää ja Fox päätyi Carpelle etsimään uutta kotia. Fox on mitä ihastuttavin herrasmies, sosiaalinen, avoin, tasapainoinen ja iloinen koira. Uudet ihmiset otetaan riemulla vastaan, rapsutuksista ja lähellä olemisesta nautitaan täysin siemauksin. Fox osaa kulkea hihnassa ja myös käsittelytoimet onnistuvat hyvin. Aiemmassa kodissaan Fox on asunut narttukoiran kanssa, myös tarhalla seuralaisena on narttu. Näiden kanssa Fox on tullut oikein sopuistasti toimeen, myös naapurihäkin rauhallisen uroksen kanssa elo on sujunut hyvässa hengessä. Fox on perusolemukseltaan oikein rauhallinen, hieman noutajamainen koira. Se ei pidä erityisemmin meteliä tarhalla, itki omistajan perään kun omistaja jätti sen tarhalle ja reagoi tarhan hälinään ajoittain haukkumalla, mutta ei ole varsinaisesti kovaäänisen oloinen kaveri.

Rauhallinen ja tasapainoinen Fox sopisi varmasti monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

Foxilla todettiin sydänmatotartunta, joka on ehditty jo hoitaa Immiticidellä. Hoidon jälkeen koiraa jatkohoidetaan kuukausittain lääkkeellä, joka estää uuden tartunnan. Kun sydänmatohoidettu koira muuttaa Suomeen, perhe sitoutuu testauttamaan koiran uudelleen Suomessa siinä vaiheessa, kun koiran Immiticide-hoidosta on kulunut 7 – 9 kuukautta. Lisätietoja sydänmadosta saat paitsi Foxin yhteyshenkilöltä, myös sivuiltamme löytyvästä artikkelista.

Fox on noin 55-60 cm korkea ja painaa kutakuinkin 27 kiloa.

Päivitykset
10.10.2020
Huikean upeaa Mr Foxia ei pidätellyt mikään kun se pääsi ensimmäistä kertaa oman ihmisensä luo, vaan syliin oli päästävä. Ihania yhteisiä hetkiä Foxille ja omistajalle. 

3.7.2020
Tämä ihastuttava herrasmies on nyt varattu omaan kotiinsa. <3

29.4.2020
Ihana, sopuista Mr. Fox pääsi adoptio-ohjelmaamme, ja etsii nyt tositarkoituksella sitä omaa kotiaan!

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr. Fox saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr. Fox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: