Päivitetty 11.10.2020

Kodin saanut koira: CHERRY EYES (nyk. Hupi)


Syntymäaika: n. 3/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Suloinen Cherry Eyes on herättänyt paljon kiinnostusta ja ihastusta, eikä siitä tällä erää oteta enempää kyselyitä vastaan.

Perustiedot ja tausta
10.10.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomista eläimistä ei suinkaan ole pulaa. Cosobaan päätyy jatkuvasti koiria, ihmiset hylkäävät omiaan, jättävät niitä porttien taakse tai tuovat steriloitavaksi ja jättävät sinne, välillä ystävälliset ihmiset noukkivat kodittomia talteen milloin mistäkin ja tuovat niitä tarhalle, jossa niillä on paremmat edellytykset elämään kuin turvattomina kadulla. Cherry Eyes, tuttavallisemmin Cherry, on ollut tarhalla jo jonkin aikaa. Tullessaan tarhalle se kärsi kirsikkasilmistä, cherry eyesistä, josta se on saanut nimensäkin. Kirsikkasilmä on tila, jossa koiran vilkkuluomen tyvessä sijaitseva kyynelrauhanen pullahtaa esiin. Esiin pullahtanut rauhanen ärtyy helposti, ja ärtyessään turpoaa ja punehtuu. Kirsikkasilmää esiintyy joillain nuorilla koirilla, ja sen oletetaan olevan perinnöllinen. Cherryn molemmat silmät on operoitu ja se voi nyt oikein hyvin. Cherrylla on jonkinasteiset barokkijalat, eli sen etujalat taipuvat nilkan nivelistä hieman ulospäin. Tulevan kodin on hyvä tukea jalkojen hyvinvointia erityisesti pitämällä Cherry solakassa kunnossa.

Cherryllä on satunnaisotannalla todettu dirofilaria immitis eli sydänmato, sekä dirofilaria repens eli ihomato. Cherryllä ei ole kliinisiä oireita vaan se voi hyvin ja Cherry tullaan hoitamaan ennen matkustamistaan omaan kotiin Suomeen. Lisätietoja saa Cherryn yhteyshenkilöltä, sekä sivuiltamme löytyvästä artikkelista.

Ihastuttava Cherry on sosiaalinen tyyppi, se liikkuu isoissakin koiraporukoissa suvereenisti mukana, ja tykkää välillä pistää myös leikiksi lajitoverien kanssa. Cherry ei kuitenkaan pidä siitä, että muut koirat lähestyvät sen ruoka-apajia, tämä tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon, mikäli kodissa on ennestään toisia koiria. Myös ihmisiin Cherry suhtautuu sosiaalisesti, ja aktiivien vierailujen aikana se on paljastunut melkoiseksi linssiluteeksi!

Cherry on noin 45 cm korkea ja painaa noin 14 kiloa.

Päivitykset
10.10.2020
Hirmuisen pitkän odotuksen ja välillä hieman uskomattomaltakin tuntuvien vastoinkäymisten jälkeen Cherry on vihdoin päässyt kotiin. Paljon onnea ja iloa Cherryn elämään rakastettuna perheenjäsenenä.

18.5.2020
Hyviä uutisia: Cherry on varattu! Oma koti odottaa poikaa jahka sydänmatohoidot on käyty läpi.

7.4.2020
Nyt veikeä Cherry on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmasta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cherry saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cherry on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.