Päivitetty 02.05.2018

Kodin saanut koira: MATHILDE


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Cosoba/Rosiori)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
22.11.2017
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Suuri osa niistä on hylättyjä. Vaikka osasta kopeista puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon. Romanialainen voimanainen Cornelia Stan tekee arvokasta työtä koettaen parantaa Rosiorin kodittomien koirien asemaa ja on siinä onnistunutkin. Elinolosuhteistaan huolimatta Rosiorin ketjun päässä asuvista koirista suurin osa on ihmisystävällisiä ja sosiaalisia.

Kun Kulkurien aktiivit vierailivat marraskuussa 2017 Rosiorin kunnallisella tarhalla, he tapasivat monia, monia koiria, jotka syystä tai toisesta ovat päätyneet tarhalle. Osa koirista elelee tarhalla vapaana ja ne pysyvät maisemissa, sillä kurjuudestaan huolimatta tarha tarjoaa ruokaa ja jopa suojaa. Kun aktiivit kiertelivät tarhalla tapaamassa Kulkurien adoptio-ohjelmassa olevia koiria ja tutustumassa uusiin, ohjelmaan mahdollisesti päätyviin koiriin, heillä oli seuranaan koko päivän kertakaikkisen herttainen Mathilde. Nuoresta iästään huolimatta suloinen Mathilde on rauhallinen ja malttaa olla ihmisen lähellä. Ihmisen huomio on sille hyvin merkittävää ja siitä jää vaikutelma, että se on joskus ollut jonkun oma. Nyt se kuitenkin on koditon, eikä tarha missään nimessä ole oikea paikka Mathilden kaltaiselle seuraneidille. Muiden aktiiviemme koiraseuralaisten kanssa se tulee moitteetta toimeen, joten sen voisi kuvitella nauttivan koiraseurasta, jonka kanssa se saisi telmiä ja tehdä koiramaisia juttuja. Mathilde suhtautuu ihmiseen luottavaisesti ja antaa käsitellä itseään hienosti. Se suhtautuu elämään positiivisesti ja on joka hetki valmis ryhtymään kujeiluun suomalaisten vieraidensa kanssa. Ilonpuuskassaan se ottaa ihmisestä hampaillaan kiinni, tapa, joilla koirat rauhoittelevat itseään. Neitokoira haukkuu maltillisesti ympäristön häiriöille, mutta tyhjän räksyttäjä se ei ole.

Helmikuussa 2018 Mathilde on siirtynyt Kulkurien yhteistyötarhalle Cosoban kylään. Siellä se on paremmassa turvassa pahoilta ihmisiltä ja liikenteeltä.

Mathilde on kooltaan noin 50-senttinen ja 23-kiloinen.

Päivitykset
2.5.2018
Mathilde on matkannut Saksaan omaan kotiinsa. Onnea Mathilde ja perhe.

21.3.2018
Voi ei, mikä koira! Kun Mathilde pääsee vapaaksi OneVetin Cosoban tarhan sisäpihalle, se menee ensimmäiseksi surkean näköisenä seinän viereen kyyhöttämään ja vieraalle nousee huoli, että miten koira mahtaa kotona pärjätä, kun se tarhalla on noin vetäytyvä. Kun sitten Mathildelle juttelee hiljaa, se yhtäkkiä menee leikkiasentoon, sen takapuoli on pystyssä ja se loikkii iloisena ja kevyesti pitkin pihaa. Se loikkaa muitta mutkitta halaamaan sille entuudestaan täysin tuntematonta vierasta ja on kertakaikkisen hurmaantunut ihmisistä, vapaudesta ja kaikesta muustakin. Vaikka Mathilde onkin menevää sorttia, se ei ole rasittava hötkyilijä. Se on kertakaikkisen sympaattinen ja sydämellinen koira, joka menee tarhalla aivan hukkaan. Sen kuuluu olla kotona hurmaamassa omistajansa. Mathilde ei haukkunut innostuessaankaan, joskin sen tiedetään aiemmin asiasta ääntä pitäneen ja se tuli pihalla toimeen jokaikisen elävän olennon kanssa lajista riippumatta.

Lisätty kuvia.

24.2.2018
Mathilde on siirtynyt Kulkurien yhteistyöeläinlääkäriaseman, OneVetin, ylläpitämälle koiratarhalle Cosoban kylään ja etsii sieltä käsin nyt omaa kotiaan.

22.11.2017
Mathilde aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mathilde saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mathilde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.