Kodin saanut koira: MATILDE

Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Suomessa (Kotka)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.4.2022
Helmikuun 2022 alkupuolella Kulkureilta pyydettiin apua Suomessa viranomaisten toimesta huostaanotetuille koirille. Koiria oli huostaanotettu useita kymmeniä huonoista olosuhteista ja koska tilanne oli Suomen mittakaavassa merkittävä, halusimme ehdottomasti olla mukana auttamassa. Kulkurien toiminnan pääasiallinen kohde on Romania ja kotimaisten koirien auttaminen on poikkeuksellista, mutta tilanteen sitä vaatiessa olemme mielellämme mukana auttamassa.

Kulkureille siirtyi kolme aikuista koiraa, jotka sijoitettiin kokeneille kotihoitajille, alkuun eristystiloihin. Koirat voivat tällä hetkellä hyvin lähtökohdat huomioonottaen ja niille on maaliskuun alussa pystytty aloittamaan mm. rokotusohjelma sekä varattu ajat sterilointiin/kastrointiin. Koirat ovat saaneet nimekseen Juuso, Mesi ja Matilde.

Matilde on suomalaisen eläinlääkärin arvion mukaan noin 5-6 vuotta vanha narttu ja sitä ei olla vielä steriloitu. Matilde on rokotettu, sirutettu ja eläinlääkäri on tutkinut sen. Verikokeiden tulosten perusteella Matilde syö päivittäin B12 vitamiinia ja foliaattia. Matilden hampaat on huonossa kunnossa, joten tulevan omistajan täytyy sitoutua hoidattamaan sen hampaat.

Matilde suorastaan rakastaa ulkoilua ja Helsingissä se on käynyt jopa kahvilassa ja ratikassa. Matilde on täysin sisäsiisti. Hoitopaikoissa Matildella on ilmennyt eroahdistusta, minkä vuoksi se etsii ensisijaisesti perhettä asuinmuotona omakoti tai rivitaloa.

Paras palkkio Matildelle on ihmiseltä saatu huomio ja läheisyys, mutta esim sisätiloissa se saattaa jännittää vieraita ihmisiä ja uutta ympäristöä. Alussa kun Matilde saapui yhdistykselle, sen elekieli oli todella minimaalista, minkä vuoksi sen käytöstä oli ajoittain hankala lukea. Matildea saa käsitellä ongelmitta ja heti alusta lähtien sille on saanut esim pukea valjaat ilman mitään haasteita.

Toisille koirille Matilde saattaa olla täpäkkä ulkona ja sisätiloissa se saattaa jännittää vieraita koiria, mutta pääsääntöisesti se on tullut toimeen muiden koirien kanssa. Varmuuden vuoksi Matildelle sopivin perhe olisi koiraton tai perhe, jossa ei ole pienikokoisia koiria sekä suositeltavaa olisi eristysmahdollisuus koirien tutustuttamiseen. Matilden taustan vuoksi, todennnäköisesti esim sen eroahdistusta voisi auttaa toisen koiran seura. Matilde mahdollisesti on ollut samassa tilassa muiden koirien kanssa vaikka ei ole ollut niinkään kontaktissa niiden kanssa.

Matilde saattaa hakea huomiota ihmiseltä piipittämällä ja tassua huitomalla, mutta tämä käytös saattaa johtua stressistä.

Painoa Matildella on noin 16 kg ja sen ihannepaino eläinlääkärin mukaan olisi noin 20 kg. Säkäkorkeutta pötkylällä on noin 40 cm.

Matilde on todella suloinen ja rakastettava neiti, mutta valitettavasti sen elämässä on nyt tapahtunut lyhyen ajan sisään kovin stressaavia muutoksia, mikä varmasti heijastuu sen käytöksessä kunnes stressi laskee. Ihana Matilde etsii sitoutunutta kotia, jolla on osaamista ja kärsivällisyyttä opettaa Matildelle positiivisiin metodeihin perustuen kotikoiran elämää.

Matilden kulukorvaus on 600 € johtuen Suomessa tehdyistä toimenpiteistä, jotka ovat muodostaneet kulut korkeammiksi kuin Romaniassa.

Päivitykset
09.08.2022
Madde on matkustanut omaan kotiin. Onnea Maddelle ja sen perheelle <3

20.04.2022
Matilde eli Madde on muuttanut väliaikaisesta hoitopaikasta pysyvään hoitopaikkaan nelisen viikkoa sitten. Madde elää tällä hetkellä rauhallisella taajama alueella omakotitalossa. Perheessä asuu myös muita koiria, mutta toistaiseksi Madde on ollut muista koirista eristyksissä, koska ei olla vielä steriloitu. Madde on tavannut perheen kaksi muuta uroskoiraa ja tapaaminen sujui hyvin ilman mitään haasteita. Madden tuleva perhe ja koti voisi myös hyvin olla koiraton koti. Ensimmäisten päivien aikana Madden eroahdistus oireili ja se remontoi hieman hoitopaikan ovea ja listaa. Tämän jälkeen Madde ei reagoinut yksinoloon muuten kuin ulvomalla ja itkemällä. Madde antaa hienosti käsitellä itseään, se antaa koskea, tassuihin ja korviin ja varusteiden pukeminen sujuu ilman ongelmia, tosin neiti on aina niin innoissaan lähdössä lenkille, ettei malttaisi pysyä paikoillaan, jolloin voi olla haastavampaa saada valjaita päälle innostuksen vuoksi. Hoitopaikassa ei ole vielä ilmennyt mitään mitä Madde pelkäisi. Ulkona lenkkeily sujuu hyvin ja se ei ole räyhännyt kertaakaan kenellekkään tai millekkään, vaikka vastaan on tullut, isoja ja pieniä koiria, räksyttäjiä, lapsia, aikuisia, polkupyöriä, moroja, autoja ja busseja, mitään ongelmaa ei ole ollut. Lenkillä Madde on myös tutustunut 13 vuotiaaseen mummokoiraan ilman mitään ongelmia. Alusta saakka Madde on ollut sisäsiisti. Leluilla Madde ei osaa leikkiä vaikka niitä on sille tarjolla. Madde käy aamulla lenkillä n. puoli seitsemän aamulla, päivä lenkillä 3-4 aikaan ja ilta lenkillä 7-9 välissä. Ruuan saa aamuin illoin ja herkkuja ja luita se on on saanut päivä lenkin jälkeen. Kotiin tullessa Madde haukkuu, mutta lopettaa nopeasti, kun näkee kuka ovesta tulee sisälle. Madde saattaa alkaa haukkumaan myös silloin, kun hoitopaikan muut koirat haukkuvat, mutta tällöin toiset koirat ovat aloittaneet sen. Madde ei puolusta ruokaa millään tavalla, vaikka ihminen olisi ruokakupin vieressä tai liikuttelisi ruokakuppia.

Ehdottomasti Madden suuri rakkaus on lenkkeily ja ihmiseltä saatu hellyys ja huomio. Madde voisi sopeutua myös perheeseen, missä on jo varttuneempia lapsia. Madde osaa olla eloisa ja energinen ja sen haukkuminen voi kuulostaa voimakkaalta, joten tämän vuoksi Maddea ei suositella aivan pienten lasten perheeseen. Hoitopaikassa Madde on myös tavannut vieraita. Vieraille se alussa haukkui, mutta jonkin ajan kuluttua meni itse tekemään tuttavuutta ilman murinoita tai ärinöitä.

Madde on tällä hetkellä lihotuskuurilla ja heti kun sen paino sallii, Madde steriloidaan yhdistyksen toimesta.

17.03.2022
Matilde on viisi päivää sitten vaihtanut hoitopaikkaa, sillä aikaisemmassa hoitopaikassa Matilde ei tullut toimeen perheen pienikokoisen seniori uroksen kanssa, eikä eristysmahdollisuutta ollut. Nyt uudessa hoitopaikassa Matildella on ilmennyt eroahdistusta. Nykyisessä hoitopaikassa ei ole muita koiria. Yksin jäädessään Matilde yrittää kaikin tavoin lähteä ihmisen perään ja se ulvoo ja huutaa. Matilde on tällä hetkellä hoidossa kerrostalossa, mutta eroahdistuksen vuoksi, Matildelle suositeltava asuin muoto olisi rivitalo tai omakotitalo.

Herttainen Matilde on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Matilde luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Matilde on mikrosirutettu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Matilden yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: