Päivitetty 15.06.2022

Kodin saanut koira: MEI


Syntymäaika: 10/2020- 4/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.4.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Herttainen Mei on löydetty Cosoban kaduilta pyörimästä, mutta se on ollut varmasti tekemisissä ihmisten kanssa elämässään, sillä on todella luottavainen ihmisiä kohtaan. Tulee klinikan sisätiloihin ja samantien loikkaa sohvalla evästauolla olevan yhdistyksen aktiivin viereen. Mei antaa käsitellä ja koskea itseään ilman mitään ongelmia. Jos jokin tilanne on Meille jännittävä, se kellahtaa selälleen tai kääntää tilanteen leikiksi. Kun vanja ja äreä pikkukoira ärähtää Meille, se saa hepulin, pyörii ympäri ja sinkoilee hetken leikkihepuleissaan ja sitten aina parkkeeraa jonkun ihmisen viereen tai syliin. Ihana Mei tulee tarhalla hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja se on toisia koiria kohtaan hyvin sopuisa eikä kinaa resursseista. Tavattaessa Mei on selvästi kiinnostuneempi ihmisistä kuin koirista. Samoin ihmiset kiinnostavat Meitä enemmän kuin ruoka. Hetken seikkailtuaan aktiivin luota toiselle, Mei hypähtää keskelle sohvaa ja jää siihen makoilemaan prinsessan elkein. Sohvalla Mei tarkkailee ihmisiä ja kuuntelee keskusteluita. Mein pylly vispaa aikalailla taukoamatta. Häntää Meillä ei ole lainkaan. Ulkoisesti Mei minikokoiselta australianpaimenkoiran ja bernin risteytykseltä. Mei on kompaktin kokoinen pikkukoira, sillä on arviolta painoa noin 12-13 kg ja säkäkorkeutta noin 40 cm. Tarhalla Mei ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen johdosta. Mei on todella sympaattinen ja ystävällinen neiti, joka voisi soveltua monen tyyppiseen perheeseen. Ikää Meillä on arviolta 1-1,5 vuotta.

11.06.2022
Herttainen Mei saapui Suomeen.

26.05.2022
Mei on varattu omaan kotiin Suomeen.

10.04.2022
Mei on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mei saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mei on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mein yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.