Päivitetty 22.10.2016

Kodin saanut koira: MELLIE (nyk. Elli)


Syntymäaika: Noin 2011
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Steriloidaan

4.9.2016
Romanialainen eläinsuojelija Mihaela Soare asuu Targovisten kylässä, jossa on arviolta noin 4000 koditonta koiraa. Mihaela asuu iäkkäämmän äitinsä kanssa pienehkössä omakotitalossa jossa on pieni aidattu piha. Koirat (ja kissat) jotka pääsevät Mihaelan luokse turvaan kaduilta saavat olla niin sisällä kuin ulkona. Vaikka he saavat asua kodinomaisessa ympäristössä se ei kuitenkaan vastaa meidän käsitystä kotielämästä, sillä Mihaelan luona asuu sen verran paljon eläimiä, että ympäristö voitaisiin kuvailla pieneksi kotitarhaksi. Eläimet saavat kuitenkin mahdollisuuden turvallisesti odottaa oman kodin löytymistä ja saavat myös huolenpitoa ja huomiota odotusaikana. Mihaela myös pyrkii totuttamaan koiria hihnakävelyihin, jotta tämä ei olisi ihan vieras käsite koiralle kotiutuessaan.

Mellie on yksi koirista jotka odottaa omaa perhettään Mihaelan luona. Mellie on löytynyt Targovisten kaduilta elokuun puolessa välissä. Kyläläiset olivat huomanneet tämän pienen koiran yksinään ja koska on yleisesti tiedossa, että Mihaela huolehtii hylätyistä eläimistä, he ottivat Mihaelaan yhteyttä ja toimittivat sitten Mellien hänen luokseen turvaan. Mihaela totesi Mellien olevan melko hyvässä kunnossa, mikä viittaa siihen, että Mellie on todennäköisesti vastikään hylätty. Tällä noin 5-vuotiaalla neidolla on siis joskus ollut oma koti ja oma perhe. Syy sille miksi tämä koti on päättänyt hylätä Mellien kadulle, tulee varmaan aina pysymään meille kysymysmerkkinä. Romaniassa koiria hylätään päivittäin erinäisiin syihin vedoten. Esim. koira haukkuu liikaa/koira ei hauku. Koira syö liikaa/koira ei syö mitä sille tarjoan. Koiralta lähtee karvaa. Syitä on lukuisia ja suurin osa niistä on aivan käsittämättömiä.

Mellie on pieni tyttö, noin 30cm/5kg, ikää tosiaan arviolta noin 5-vuotta.

Kyseessä on erittäin ihmisrakas ja lempeä narttukoira, joka kohta tullaan steriloimaan. Mellie tulee todella hienosti toimeen Mihaelalla asuvien koirien ja kissojen kanssa ja nauttii suunnattomasti rapsutuksista. Tyttö ei ole kova haukkumaan, eli sen puolesta sopisi hyvin myös kerrostaloasumiseen. Mellien toivoisi pian löytävän oman kotinsa ja uuden perheensä, sellaisen joka ei tätä kultakimpaletta koskaan hylkäisi.

12.9.2016
Mellie neiti sai tänään tietää, että häntä odotetaan kovasti saapuvan kotiin. oma koti ja perhe löytyi täältä Suomesta. Onnea <3

22.10.2016
Melliestä tuli Elli ja tyttö pääsi lentämään Suomeen 19.10. Ellin uusi elämä on alkanut hienosti ja tyttö onkin kova heiluttelemaan häntäänsä. Ihanaa yhteistä taivalta, Ellie&perhe !


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mellie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mellie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mellien yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.