Kodin saanut: MICHY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MICHY

* n. 5-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

28.03.2013

Ihmisen huomiosta nöyrästi nauttiva, noin 15 kg:n painoinen, polvenkorkuinen (n. 40 cm) Michy jäi mieleeni vieraillessani Glinan tarhalla syksyllä 2012. Kulkiessani kameran kanssa läpi loputtomalta tuntuvan häkkirivistön silmiini osui pieni, mutta vanttera koira. Lähestyessäni sitä, sen häntä alkoi vipattaa vauhdikkaasti ja ojentaessani käden sitä kohti, se painautui häkkiä vasten koko voimallaan. Toden totta, se rakasti silityksiä. Kameraa tarvittiin pian toisaalla, ja tämä vahvasti sydämeen saakka käynyt koira jäi katsomaan perääni. Ehkä se toivoi minun palaavan vielä luokseen.

Ja niin palasin. Elettiin maaliskuuta 2013, kun taasen kävimme tervehtimässä Glinan tarhan asukkaita. Musta, pienehkö, tavallisen näköinen tyttökoira, joka ei itsestään pidä turhaa meteliä, jää helposti valovoimaisempien kohtalotovereidensa varjoon. Mielestäni Michy ja sen tarina on kertomisen arvoinen, joskin kovin lyhyt – kuten on koirakin.

Michy on aikanaan pelastettu kunnalliselta tarhalta sen ollessa vielä pikkuinen pentu. Siitä saakka sen elämää ovat kehystäneet aidat yhdessä Glinan tarhan lukuisista häkeistä. Glinalle päästyään Michy on saanut osakseen hyviä ihmiskontakteja, minkä vuoksi se luottaa ihmisiin varauksetta. Mennessäni tervehtimään sitä 16.3. se suorastaan syöksyi syliini ja suukotti ja taputteli tassuillaan minua intohimoisesti. Se oli liikuttava! Sen ilo ihmisen tapaamista kohtaan ei ollut kadonnut mihinkään.

Teimme Michyn kanssa diilin, että etsisin sille kodin Suomesta. Se kertoi, että voisi kotiutua monentyyppisiin koteihin. Michyn lihaskunto ei tarhavuosien jäljiltä ole häävi, joten se toivoisi kävelyyn & kuntoiluun taipuvaista omistajaystävää, joka lenkittäisi sitä – toki maltillisesti alkuun – ja auttaisi neidin lihaksistoa kehittymään järkevällä tahdilla. Michy myös sanoi, ettei yleensä turhia hauku. Sen näin itsekin, sillä muiden koirien aloittaessa tarhalla huutokuoron, Michy tarkkaili pitkään tilannetta hiljaa, ennen kuin vasta jonkun ajan kuluttua sanoi oman mielipiteensä asiaan.

Koska Michy on elänyt ikänsä tarhalla, se tarvitsee kodin, jossa ei olisi pieniä lapsia, sillä mokomia teletappeja tyttö ei ole koskaan nähnyt, kuten ei kissojakaan. Muista narttukoirista Michy ei tykkää. Rauhalliset urokset tomera neiti kuitenkin sietää.

Taustansa vuoksi se tulee tarvitsemaan maltillista, rauhallista kohtelua ja opastusta kotikoiran tavoille. Fiksut aikuiset koirat kyllä yleensä hoksaavat nopeasti hihnassa kävelyn idean ja sisäsiisteiksikin oppivat pian johdonmukaisesti avustettuina. Michy ei myöskään ole nähnyt elämänsä aikana muuta kuin Glinan tarhan häkkiviidakon, joten uuden omistajan on osattava olla pitkäjänteinen ja kärsivällinen tytön sopeuttamisessa. Sen kanssa – kuten ei minkään muunkaan elävän eläimen – ei sovi nostaa käsiä pystyyn mahdollisten vastoinkäymisten edessä! Kaiken tämän vaivannäön Michy kyllä palkitsee hurmaavalla luonteellaan, pusuilla ja hännänheilutuksilla sekä takuuvarmalla uskollisuudella!

17.4.2013

Romaniassa on koittanut kevät. Michy on katsellut tarhan aitojen takaa luonnon heräilyä eloon ja viereisen pellon vihertymistä pian jo viidettä vuotta. Jospa sitä kohtaisi sen elämän suurin onnenpotku, ja se pääsisi pois tarhalta kesän kuumuuden ja paahtavan auringon alta ihan omaan kotiin tänne Suomeen. Näin Michy katseli häkistään 13.4., kuten alla olevista uusista kuvista näkee. Sen häntä heiluu edelleen iloisesti.

7.6.2013

Glinan tarhalla on tällä hetkellä kuumat oltavat. Koirat ovat häkeissään todellisia hot dogeja. Vapaaehtoiset tekevät kaikkensa helpottaakseen edes hieman koirien oloa.
Michy on yhä samassa häkissään kuin nähdessäni sen maaliskuussa. Se vaikuttaa laihtuneen hieman. Toivon, että sillä on kaikki hyvin, eikä se ole vielä luopunut toivosta saada oma koti.

10.6.2013

Kulkureiden aktiivit vierailivat Glinan tarhalla viime viikolla. Michyn kuvagalleriasta löytyy tuoreita kuvia pontevasta tytöstä. Se oli saanut hillittömän ilohepulin huomattuaan, että sen häkkiin tulee ihminen sitä rapsuttelemaan <3 Harvinaista herkkua!

22.7.2013

Michyllä kävi vieras, Kulkureiden Nea, viime perjantaina, joka rapsutteli ja paijasi tomeraa tyttöä. Kuvista näkee hyvin, miten pienikokoinen Michy todella on! Korkeutta sillä on nippa nappa 40 cm. Nea kertoi, että Michy antaa käsitellä itseään hyvin, on iloinen & energinen ja bonuksena tykkää paljon pusuttelusta!

17.8.2013

Viime aikoina Glinan koirista muutama tarhalla pitkään asunut koira on ollut onnekas ja saanut Suomesta oman kodin. Sopeutuminen on ollut ällistyttävän nopeaa ja sekä koirat että niiden uudet omistajat ovat onnesta mykkyrällä. Kunpa pientä Michyä kohtaisi samanlainen tuuri, koska sillä on takuulla paljon hyvää mieltä tarjottavana tulevalle kodilleen.

29.8.2013

Kulkureiden aktiivit vierailivat helteisellä Glinan tarhalla viime viikolla, ja toivat mukanaan kuvaterveisiä Michyltä. He luonnehtivat tyttöä ystävälliseksi ja innokkaaksi häseltäjäksi, joka kuitenkin osaa rauhoittua nauttimaan saamastaa huomiosta. Alla tuoreita otoksia hyväntuulisesta Michystä <3

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja uskot voivasi tarjota Michylle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

13.09.2013

Michy on varattu omaan kotiin Tanskaan <3

Tässä videopätkä Michystä, kuvausajankohta 18.3.2013 »

…ja toinen video ilopilleristä, joka on kuvattu 18.7.2013, tässä »

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: