Päivitetty 11.03.2023

Kotia etsivä koira: MICKE


Syntymäaika: 08/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Micke on asunut tarhalla koko elämänsä Adinan hoivissa. Adina kertoo, että Micke oli alussa ujo, mutta poika on reipastunut hienosti ajan saatossa. Toimijamme tapasivat Micken ensimmäistä kertaa helmikuussa Kulkurien tarhamatkalla ja poika osoittautuukin toden totta reippaksi!

Micke asuu tällä hetkellä tarhan sisäpihalla suuressa laumassa muiden koirien kanssa, eikä hänellä kerrota olevan mitään ongelmaa suuressa porukassa. Micken kerrotaan sietävän paljon muilta koirilta, eikä hän hätkähdä pienestä. Jonkun toisen koiran hypätessä selkään ja nylkyttäessä poikaa Micke ei reagoi toimintaan mitenkään vaan poistuu paikalta muina miehinä.

Ihmisistä Micke pitää varsin paljon. Hän kiipeää toimijoitamme vasten halailemaan ja antaa käsitellä miten vaan. Micke rakastaa huomiota, mutta osaa myös viihdyttää tarpeen tullen itseään. Kun huomiota ei hetkeen ihmiseltä heru, Micke lähtee nopeasti tekemään omia juttujaan, kuten etsiskelee maahan pudonneita nameja. Micke vaikuttaa varsin tasapainoiselta nuorelta koiralta.

Micken arvellaan olevan paimenmix, joten sohvaperunaksi hänestä ei todennäköisesti ole, vaan hän tulee tarvitsemaan paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä pysyäkseen tyytyväisenä. Micke voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, kunhan hänen tarpeensa pystytään täyttämään. Koska Micke on asunut koko elämänsä tarhalla, hän tulee tarvitsemaan uudelta kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen saattavat olla hänelle uutta ja jännittävää. Uuden kodin tulee sitoutua kouluttamaan Mickeä koiralähtöisillä, positiivisilla koulutusmetodeilla.

Micke on kooltaan iso keskikokoinen koira, jolla on korkeutta 55cm ja painoa noin 23kg.

Päivitykset

11.3.2023

Micke aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Micke saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Micke on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Heidi Kurkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.