Kodin saanut koira: DORIS (ent. Millet, Grain Puppies)

Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.4.2022
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

One Rescuen tarhalla Cosobassa on satoja koiria ja niitä hoitamassa sitoutuneita, hyväsydämisiä työntekijöitä. Eräs työntekijöistä, Costin, oli löytänyt Grain Puppiesin porukan, Buckwheatin, Oatin, Teffin, Amaranthin, Maizen, Quinoan, Ryen ja Milletin, kylän hautausmaalta pentujen ollessa aivan pieniä. Costin sai kuulla, että paikalle on saapumassa pahamaineisia koirarankkureita keräämään koirat talteen ja vietäväksi kunnalliselle tarhalle, joten hän päätti toimia, ja ottaa pennut Cosoban tarhalle turvaan.

Tarhalla pennut ovat osoittautuneet pääosin avoimiksi ja reippaiksi, eli siis aikalailla normaaleiksi pennuiksi. Adinan mukaan pennut ovat melko rauhallisen oloisia, ne toki pentumaiseen tapaan innostuvat ihmisen tullessa niitä tapaamaan, mutta osaavat rauhoittua. Koirat haukkuvat jonkin verran, mutta eivät ole yhtä mittaa äänessä. Kaikkiaan pennut vaikuttavat tasapainoisilta koiranaluilta.

Tumma ja kaunis Millet neitokainen etsii rakastavaa kotia, jossa sitä oltaisiin valmiita opastamaan kotikoiran elämään kärsivällisesti, positiivisesti vahvistaen sekä koiralähtöisesti.

Millet (nyk. Doris) matkusti elokuussa 2021 Suomeen omaan kotiinsa, mutta koirasta riippumattomista syistä se palasi etsimään uutta kotia. Tällä hetkellä Doris on kotihoidossa Vantaalla, ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti haastattelujen jälkeen.

 

Päivitykset

22.5.2022

Doris lähti uuteen kotiinsa innokkaana ja häntä heiluen. 🙂

17.5.2022

Doris on reipastunut kotihoidossa parin kuukauden ajan ja tänään se varattiin uuteen kotiinsa, jonne se siirtyy lähiaikoina. <3

5.4.2022

Uusia kuvia ja videoita lisätty!

Doris on ollut kotihoidossa muutaman viikon ja neidillä sujuu hyvin. Doris on ystävystynyt kotihoitajan koiran kanssa ja saa siitä paljon tukea, etenkin epävarmuutta aiheuttavissa tilanteissa. Doris ulkoilee ongelmitta kotihoitajan ja hänen koiransa kanssa ja on myös päässyt käymään mökillä luonnon helmassa.

Kotihoitajan mukaan Doriksesta on kuoriutunut hyvin energisen ja aktiivisen oloinen nuori koira, joka tulevassa kodissaan tuleekin tarvitsemaan koirakokeneet ihmiset, joilla on aikaa ja resursseja panostaa Doriksen aktivointiin ja virikkeistämiseen. Hyvä koiranlukutaito on myös ehdoton, sillä paimenkoirana Doris peilaa paljon ihmisen reaktioita. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla valmiiksi reipas koirakaveri, mutta koirakokeneessa kodissa Doris pärjäisi varmasti myös ainoana koirana, kunhan pääsisi säännöllisesti tapaamaan myös muita koiria.

1.3.2022

Millet, nykyiseltä nimeltään Doris, tulee uudelleensijoitukseen itsestään riippumattomista syistä ja etsii uutta kotia Suomessa.

Doris on edistynyt kotikoiraksi sopeutumisessa koko ajan, mutta vielä se arastelee esimerkiksi kotona käyviä vieraita. Doris on asustellut Helsingissä melko tiheään asutetulla alueella, jossa myös tehdään paljon tietöitä. Ulkoa kantautuvat äänet stressaavat Dorista jonkin verran ja se saattaa reagoida niihin haukkumalla. Tulevan kodin tulisi omata hyvä koiranlukutaito ja osata tukea Dorista jännittäviin asioihin tutustumisessa ja positiivisten kokemusten luomisessa. Tärkeää olisi myös osata tunnistaa koiran stressikäytös ja elekieli sekä toimia koiralähtöisesti, Doriksen itsensä määrittelemässä tahdissa edeten.

14.8.2021

Odotus palkittiin ja tänään Millet pääsi vihdoinkin oman rakastavan perheensä luokse kotiin. <3

17.6.2021

Onnenpäivä! Millet löysi kodin Suomesta ja jää nyt innoissaan odottamaan matkaa uuden ikioman perheensä luokse.

19.5.2021
Millet on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotiaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Millet saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Millet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: