Päivitetty 21.02.2017

Kodin saanut koira: MILOU.


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu


8.11.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Osa niistä syntyy kaduille ja pelloille, osa omistettujen koirien seikkailujen seurauksena jonkun pihalle. Yhteistä näillä pennuilla on se, että niiden selviytymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman johonkin syrjäisään paikkaan. Toisinaan pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhaa. Näin tarhan työntekijät huomaavat pennut ajoissa ja ne pääsevät turvaan tarhalle.

Milou on yksi näistä onnekkaista pennuista, joilla on nyt mahdollisuus parempaan elämään. Se on hyvin tyypillinen nuori pentu ja touhuilee innokkaasti menemään seitsemän muun samassa häkissä asuvan pennun kanssa. Milou on leikkisä ja iloinen ja hassuttelee menemään pienen pennun innolla. Vieraiden ihmisten tulo häkkiin hieman jännitti sitä ja se seuraili alkuun tilannetta hieman sivummalta. Milou ei kuitenkaan ole arka, vaan antoi vieraidenkin ihmisten hienosti käsitellä ja nostella itseään. Milou on suuresta pentuporukasta sellainen keskimallin kaveri. Se ei ole ujo, mutta antaa kiltisti innokkaammille tilaa ja odottelee omaa vuoroaan hieman sivummalla.

Milou tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

8.2.2017
Milou lentää Suomeen 20.2. ja jatkaa kodin etsintää kotihoidosta käsin.

12.2.2017
Jippii!! Milou varattiin eilen ja pääsee lentämään suoraan omaan kotiinsa.

20.2.2017
Milou on tänään saapunut omaan kotiin.

___________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Milou tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Milou saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milou on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.