Kodin saanut koira: MIMMI

Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa, Carpe
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
28.3.2019
Tavallinen näky Romaniassa: kulkukoiria tien varressa, eläviä ja myös kuolleita, auton alle jääneitä. Kulkukoirat etsivät syömistä ja suojaa. Ne eivät tunnu juurikaan tavallista kylänmiestä hetkauttavan. Kulkukoiria on ollut kauan, ja ongelma on vain kasvanut ja kasvanut. Ne kuuluvat arkipäivään. Mutta ne ovat kuitenkin ongelma, ja niitä yritetään hävittää keinolla jos toisella. Siitä huolimatta niiden lisääntyminen on varmaa niin kauan kuin järjestelmällisiä sterilointeja ei oteta aseeksi holtitonta lisääntymistä vastaan. Muut aseet ja keinot eivät auta, vaan tekevät koirien elämästä entistä kurjempaa, pelottavampaa ja turvattomampaa. Kotikoirienkaan elämä ei ole useinkaan mitään herkkua, sillä ne voivat olla kiinni pihanperällä päivästä toiseen, tai juosta vapaana etsimässä itse ruokaansa ja nartut vaarassa tulla tiineeksi. Niitä myös hylätään kylmästi milloin mihinkin, kun voimat, rahat ja halu huolehtia niistä loppuu.

Kulkurien yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoiria loputtomalta tuntuvassa ongelmatilanteessa. Hän on perustanut Carpe-yhdistyksen ja Carpen tarhan, jonka rakennusprojektissa myös Rescueyhdistys Kulkurit on mukana. Carpen tarhalla työskentelee suomalainen valokuvaaja Veera Nuri, joka huolehtii tarhan koirien päivittäisestä hoidosta.

Veera näkee kulkukoiria tavan takaa, niitä kun ei voi Romaniassa olla näkemättä. Niin myös eräänä joulukuisena päivänä Veeran silmiin osui tienvarresta kaksi koiraa, joista toinen on Mimmi. Koirat viipyivät samoilla seuduilla pitempään, ja Veera kävi niitä ruokkimassa. Koirat opivat tunnistamaan Veeran auton ääneen, josta aina tiesivät, että ruokaa on tulossa. Ne eivät kuitenkaan antaneet itseään koskea, olivat niin varovaisia. Aika kului, tuli helmikuu ja lopulta ne piti loukuttaa, jotta ne saatiin Carpen tarhalle turvaan.

Kulkureiden aktiivien vieraillessa Carpen tarhalla aivan maaliskuun alussa Mimmi on jo rohkaistunut ja tulee tekemään tuttavuutta. Namit maistuvat sille kädestä. Mimmi asuu kahden muun koiran kanssa ja tuntuu olevan joukon “pomo”. Se ei kuitenkaan mitenkään käytä asemaansa hyväkseen. Se on rauhallinen ja sopuisa, ystävällisen, mukavan ja nuoren koiran tapaan iloisen oloinen koira. Mimmi ei turhia räksyttele ainakaan vieraiden aikana. Mimmi voisi sopia niin kerros- kuin omakotitaloonkin. Perhekoiraksi tai vaikka yhden ihmisen seuralaiseksi. Sen voisi kuvitella pihamaalle nuuskimaan nurkkia ja toisaalta sohvalle löhöilemään ihmisen kainaloon. Sille kuitenkin pitää antaa aikaa tottua kotikoiran elämään rauhassa omaan tahtiin.

Semi-pörröisen, kauniin värityksen omaavan partasuu Mimmin strategiset mitat vieraiden tapaamisen aikaan olivat n. 45 cm ja 1n. 15-17 kg. Arviolta aikuisena 50-senttinen.

Päivitykset
20.5.2019
Mimmi lensi Suomeen oman ihmisensä luokse 18.5.2019.

11.4.2019
Mimmi varattiin tänään omaan kotiin!

28.3.2019
Missä Mimmin koti? Se pääsi etsimään sitä Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.


***********************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Mimmi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mimmi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mimmin yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: