Päivitetty 15.05.2019

Kodin saanut koira: POKO (nyk. Nipsu)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa, Carpe
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
27.3.2019
Romanian miljoonat kulkukoirat taistelevat hengestään jokainen päivä. Niiden määrä lisääntyy, koska huolimatta mitä julmimmista tavoista pyydystää niitä kunnallisille tappo-tarhoille, jäljellä olevat koirat pariutuvat ja tuottavat jälkeläisiä, jollei sterilointeja oteta pysyväksi käytännöksi kulkukoirien määrän pitämiseksi kurissa. Kulkukoiriksi joutuvat usein myös entiset kotikoirat, kun niihin kyllästytään tai niistä ei haluta tai jakseta enää huolehtia. Koiria hylätään, myös steriloimattomille nartuille jatkuvasti syntyviä pieniä pentuja. Niillä on muitakin huonompi mahdollisuus selvitä hengissä ja elää terveenä vailla huolenpitoa.

Romaniassa on onneksi myös ihmisiä, jotka haluavat auttaa kulkukoiria, ja aina jotkut onnekkaat koira-yksilöt osuvat tällaisten ihmisten tielle ja pääsevät turvaan saaden uuden mahdollisuuden elämässään. Kulkureiden yhteistyökumppanilla, pitkään eläinsuojelutyötä tehneellä Carmen Mandesculla on oma Carpe-yhdistys ja myös Carpen tarha, jonka rakentamisessa myös Rescueyhdistys Kulkurit on ollut auttamassa. Carpen tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri, joka eräänä päivänä löysi tienposkesta liikkuvan muovipussin. Veera pysähtyi katsomaan mitä pomppiva pussi sisälsi ja sieltä löytyi suloinen Poko. Poko oli jostain syystä hylätty, suljettu pussiin ja jätetty tienvarteen odottamaan kohtaloaan. Onneksi Veera sattui sen näkemään, muuten se olisi menehtynyt.

Poko on iloinen vesseli, hiukan russelimainen ketterä ja näppärä hyppimään kopin katolle. Se on ihmisläheinen ja rohkea, ei arastele, vaan hakee huomiota ja sitä hakiessaan käyttää välillä myös ääntään. Poko tarvitsee aktiivisen kodin, jonka touhuissa saa olla mukana ja kuitenkin määrätietoista kasvatusta ja myös yksinoloharjoituksia alusta pitäen.

Poko on tällä hetkellä n. 30 senttinen ja kuusikiloinen, mutta kasvaa ehkä 35 cm ja 8-kiloiseksi.

Päivitykset
15.5.2019
Poko, nykyisin Nipsu, lensi oman perheensä syliin 11.5.2019
27.3.2019
Onnekas Poko varattiin samantien omaan kotiin!

27.3.2019
Poko etsii kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

******************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Poko saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Poko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.