Päivitetty 21.03.2023

Kotia etsivä koira: MIONA


Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Paikallinen romanialainen nainen oli löytänyt Mionan pellolta, jonne usein jätetään ei-haluttuja koiria. Nainen rakastui Mionaan ja halusi auttaa tätä, joten hän pyysi Adinan apua, ja näin Miona päätyi Cosoban tarhalle. Hänen taustastaan tätä ennen ei siis ole tietoa, mutta se ei varmastikaan ole ollut niin hyvä, kuin mitä jokaiselle pennulle toivoisi.

Miona on hyvin hellä ja varovainen pentu eikä sillä vaikuta olevan isompia pelkotiloja ihmistä kohtaan. Hän on selvästi namien perään ja aktiivien kättä tökkimällä kertoo haluavansa lisää. Miona on innoissaan nameista ja vähän kömpelönä pentuna kokovartaloheilutuksen ja namien innokkaan lipomisen seurauksena ne lentelevät ympäriinsä kun niitä tarjotaan hänelle. Miona on sosiaalinen pentuaitauksessa ja tulee ongelmitta toimeen muiden pentujen kanssa, mutta vanhemman koiran tullessa aitaukseen tämä selvästi jännittää häntä hieman. Hän kommunikoi haukkumalla ja varomalla vanhempaa koiraa, ja suhtautuu tähän myöhemmin hieman varauksellisesti.

Miona vaikuttaa höpsöltä, alistuvalta ja tottumattomalta pennulta, jolla ei ole juuri kokemusta esimerkiksi rapsutuksista. Koskeminen on ensin vähän kummallista hänen mielestään, mutta hän toteaakin pian että tämä olikin kiva juttu, ja tulee hakemaan rapsuja oma-aloitteisesti lisää. Tottumattomalle pennulle voivat meille arkipäiväiset asiat olla uusia ja tuntemattomia juttuja, mutta saadessaan tulevalta kodiltaan aikaa ja positiivista vahvistusta ja rohkaisua, kasvaa hänestä varmasti mitä mainioin tyyppi.

Miona on rotuperimältään varmasti jonkinlainen vinttikoiramix upealla tiikerivärityksellään ja puikkonokallaan. Rotuperimänsä vuoksi Mionalle etsitäänkin kotia, jolla olisi tietämystä vinttikoirista sekä niiden sielunmaailmasta. Rodun piirteisiin kuuluu erittäin vahva saalistusvietti, ja tulevan kodin tulee huomioida, että koiraa ei esimerkiksi koskaan voi pitää vapaana. Mahdollisen metsästysvietin vuoksi Mionaa ei myöskään luovuteta kotiin jossa on kissoja, muita pieneläimiä tai pieniä koiria. Vinttikoirat ovat tiettävästi myös hyvin ketteriä sekä rakastavat juoksemista, joten vapaana juoksuttaminen hyvin aidatulla alueella kuuluu koiran perustarpeisiin. Ketteryyden vuoksi suositellaan vähintään 2 metrin korkuista aitaa vapaana juoksuttaessa kotipihalla tai koirapuistossa. Sisätiloissa kotona taas vinttikoirat ovat yleensä varsinaisia sohvaperunoita ja rakastavat päiväunia lämpimän viltin alla oman ihmisen kainalossa.

Miona on 47cm ja painaa 18kg. Nuorena pentuna Miona saattaa kasvaa vielä.

Päivitykset 

17.3.2023

Miona aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Miona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anni Veijola 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.