Kodin saanut koira: MIONA (nyk. Coco)

Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.12.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Paikallinen romanialainen nainen oli löytänyt Mionan pellolta, jonne usein jätetään ei-haluttuja koiria. Nainen rakastui Mionaan ja halusi auttaa tätä, joten hän pyysi Adinan apua, ja näin Miona päätyi Cosoban tarhalle. Hänen taustastaan tätä ennen ei siis ole tietoa, mutta se ei varmastikaan ole ollut niin hyvä, kuin mitä jokaiselle nuorelle koiran alulle toivoisi.

Miona on hyvin hellä ja varovainen nuori neiti eikä sillä vaikuta olevan isompia pelkotiloja ihmistä kohtaan. Hän on selvästi namien perään ja aktiivien kättä tökkimällä kertoo haluavansa lisää. Miona on innoissaan nameista ja vähän kömpelönä kokovartaloheilutuksen ja namien innokkaan lipomisen seurauksena ne lentelevät ympäriinsä kun niitä tarjotaan hänelle. Miona on sosiaalinen ja ulkoilee sisäpihalla missä tulee ongelmitta toimeen muiden koirien kanssa.

Miona vaikuttaa höpsöltä, alistuvalta ja tottumattomalta nuorelta koiralta, jolla ei ole juuri kokemusta esimerkiksi rapsutuksista. Nykyään Miona kuitenkin oikein janoaa ihmisen huomiota sekä rapsutuksia ja tulee hakemaan rapsuja oma-aloitteisesti lisää. Tottumattomalle koiralle voivat meille arkipäiväiset asiat olla kuitenkin uusia ja tuntemattomia juttuja, mutta saadessaan tulevalta kodiltaan aikaa ja positiivista vahvistusta ja rohkaisua, kasvaa hänestä varmasti mitä mainioin tyyppi.

Miona on rotuperimältään varmasti jonkinlainen vinttikoiramix upealla tiikerivärityksellään ja puikkonokallaan. Rotuperimänsä vuoksi Mionalle etsitäänkin kotia, jolla olisi tietämystä vinttikoirista sekä niiden sielunmaailmasta. Rodun piirteisiin kuuluu erittäin vahva saalistusvietti, ja tulevan kodin tulee huomioida, että koiraa ei esimerkiksi koskaan voi pitää vapaana. Mahdollisen metsästysvietin vuoksi Mionaa ei myöskään luovuteta kotiin jossa on kissoja, muita pieneläimiä tai pieniä koiria. Vinttikoirat ovat tiettävästi myös hyvin ketteriä sekä rakastavat juoksemista, joten vapaana juoksuttaminen hyvin aidatulla alueella kuuluu koiran perustarpeisiin. Ketteryyden vuoksi suositellaan vähintään 2 metrin korkuista aitaa vapaana juoksuttaessa kotipihalla tai koirapuistossa. Sisätiloissa kotona taas vinttikoirat ovat yleensä varsinaisia sohvaperunoita ja rakastavat päiväunia lämpimän viltin alla oman ihmisen kainalossa.

Miona on 55cm ja painaa 20kg.

Päivitykset 

14.12.2023

Miona matkusti tänään onnellisesti omaan kotiin. Onnea Miona ja perhe!

25.11.2023

Miona sai Suomesta parhaita uutisia ja hänet on nyt varattu ikiomaan kotiin!

8.10.2023

Aktiivit kävivät moikkaamassa Mionaa syyskuussa ja voi kuinka tämä tyttö tykkää ihmisten huomiosta! Miona oikein painautuu ihmistä vasten eikä hänellä ei ole mikään kiire pois. Hän osaa myös hakea huomiota itselleen hammastelemalla hellästi. Nyt aktiivit eivät näe, että Mionalla tulisi rähinöitä muiden kanssa vaan päinvastoin hän hienosti väistää muiden koirien ärhentelyä. Mionan olisi jo aika päästä omaan kotiin.

Lisätty kuvia ja videoita.

15.7.2023

Aktiivien käydessä toukokuussa tapaamassa Mionaa, häntä heilui ja tyttö kulki rennosti heidän mukanaan vapaana sisäpihalla. Miten rohkea tyttö! Miona onkin kymmenien koirien joukosta kolmen kärjessä joukosta, jotka vaativat vierailta koko ajan huomiota ja herkkuja. Tämä tyttö jäi siis hyvin mieleen reissusta. Herkut ottaa niin reippaasti ja voimakkaasti, että samalla vahingossa vähän nappaisee kädestäkin.

Mionan nähtiin myös vähän provosoivan aidan toisella puolella olevia koiria, pari kertaa juoksahtaen edes takaisin aidan vierestä, lopettaen kylläkin nopeasti. Muuten Miona oli ok muiden koirien kanssa, ainakin sen ajan mitä häntä tällä vierailulla nähtiin. Ihmisen luo hakeutui hyvinkin reippaasti.

Lisätty kuvia ja video.

17.3.2023

Miona aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Miona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anni Paso

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: