Päivitetty 10.04.2021

Kodin saanut koira: MISS COCUTA (nyk. Kerttu)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
 luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.2.2021
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Miss Cocuta on noin 5-vuotias tyttönen, joka päätyi Carpen tarhalle noin 4 kuukautta sitten. Miss Cocutan omistaja, vanha rouva, kuoli ja rouvan tytär otti ensin sen itselleen. Valitettavasti tyttären koirat eivät tulleet Miss Cocutan kanssa toimeen vaan kävivät sen kimppuun. Tästä syystä tytär koki parhaaksi tuoda Miss Cocutan Carpen tarhalle. Luonteeltaan Miss Cocuta on aika rauhallinen ja lempeä tyttönen sekä ihmisrakas tyttönen. Yleensä sen on kuultu haukkuvan  vain, kun se hakee ihmisiltä huomiota. Miss Cocuta on tarhalla tullut kivasti toimeen uroskoirien kanssa, etenkin itsensä kokoisten tai vähän isompien. Miss Cocuta painaa n. 10kg ja on n. 40cm korkea.

Päivitykset

10.4.2021
Miss Cocuta saapui Suomeen oman perheensä luo!

27.2.2021
Miss Cocuta sai hyviä uutisia – se on varattu omaan kotiin!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Cocuta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Cocuta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miss Cocutan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa