Päivitetty 22.01.2020

Varattu koira: AKI


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

29.9.2019
Mihai Gregorie on romanialainen eläinlääkäri ja ihminen, joka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hän on perustanut yhdistyksen M.G.Rescuen, jolla on oma pieni tarha noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhalla asustaa muun muassa hevosia, vuohia, ankkoja, kalkkunoita ja tietenkin kissoja ja koiria.

Tarhalla asuva tyttöpentu Aki on lähtöisin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, josta joku ystävällinen ihminen on sen hakenut ja tuonut turvaan Mihain tarhalle. Siellä se telmii muiden pentujen kanssa eikä huoli huomisesta. Aki on leikkisä, alistuva pentu, joka käy nuolemassa kaikkien muiden koirien huulet. Aki antaa koskea itseensä, mutta saa siitä melkoisen hepulin alkuun ja kirmaa ympäriinsä. Tämä liikuttava ja pehmeän oloinen lapsukainen heittäytyy onnellisena rapsuteltavaksi ja kiemurtelee kuin pikku mato. Aki tekee tosi ison numeron siitä, että hän on nyt vaan tällainen hyvin epäuhkaava tyyppi, ei kenellekään vaarallinen. Superkauniissa Akissa on jotain collieta muistuttavaa. Akilta ei puutu muuta kuin oma koti, jossa se saisi vielä olla huoleton pentu, mutta jossa ollaan myös valmiita luotsaamaan sitä lempeästi ja johdonmukaisesti kohti aikuisuutta.

Aki on nyt kymmenen kuukauden ikäisenä noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 12-14 kg. Akin koko aikuisena on todennäköisesti 50 cm ja noin 20 kg.

Päivitykset

22.1.2020
Akilla on onnen päivä: tyttö on varattu omaan kotiin!

29.9.2019
Aki aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Aki tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Aki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa