Päivitetty 30.11.2020

Kotia etsivä koira: AKI (nyk. Dana) Suomessa


Syntymäaika: 10/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tuusulassa)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessista luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dana saa nyt kuntoutua kaikessa rauhassa eikä kotitarjouksia oteta toistaiseksi vastaan. 

Perustiedot ja tausta

1.9.2020
Dana, tarhanimeltään Aki on lähtöisin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, josta joku ystävällinen ihminen on sen hakenut ja tuonut turvaan M.G.Rescuen tarhalle.  Tarhan taustalla olevan yhdistyksen voimahahmo on Mihai Gregorie, romanialainen eläinlääkäri ja ihminen, joka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hän on perustanut yhdistyksen M.G.Rescuen, jolla on oma pieni tarha noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhalla asustaa muun muassa hevosia, vuohia, ankkoja, kalkkunoita ja tietenkin kissoja ja koiria.

Tarhalla asuessaan tyttöpentu Aki  telmi muiden pentujen kanssa eikä huolinut huomisesta. Aki oli leikkisä, alistuva pentu, joka kävi nuolemassa kaikkien muiden koirien huulet. Aki antoi koskea tarhalla vierailleiden yhdistyksemme aktiivien koskea itseensä, mutta sai siitä alkuun melkoisen hepulin  ja kirmasi ympäriinsä. Tämä liikuttava ja pehmeän oloinen lapsukainen heittäytyi onnellisena rapsuteltavaksi ja kiemurteli kuin pikku mato. Aki teki tosi ison numeron siitä, että hän on nyt vaan tällainen hyvin epäuhkaava tyyppi, ei kenellekään vaarallinen. Superkauniissa Akissa on jotain collieta muistuttavaa. Aki oli adoptio-ohjelmaan tullessaan noin kymmenen kuukauden ikäinen, 40-45 cm korkea ja painoi noin 12-14 kg. Akin aikuiskoon arvio oli 50 cm ja noin 20 kg.

Tämän vuoden helmikuussa Aki matkusti Suomeen omaan kotiin ja sai uudeksi nimekseen Dana. Dana ehti harjoitella kotikoiran elämää kodissaan vain vajaa neljä kuukautta. Danalla todettiin molemminpuolinen patellaluksaatio ja perheen kanssa sovittiin, että tarvittavan hoidon ja kuntoutuksen turvaamiseksi Dana siirtyy takaisin yhdistykselle. Dana on nyt kotihoidossa ja ensimmäinen leikkaus oli 2.7. Tarkoitus on, että Dana hoidetaan ja kuntoutetaan kotihoidossa ja tyttö siirtyy tulevaan uuteen kotiin kuntoutuksen jälkeen. Kunhan Danan kuntoutuminen edistyy, pystytään paremmin arvioimaan Danan tarpeita ja toiveita tulevan kodin suhteen. Danan kuntoutumista ja elämää kotihoidossa voi seurata täällä.

Päivitykset

1.9.2020
Danan toipuminen vasemman jalan leikkauksesta on edistynyt mallikkaasti. Nyt onkin edessä toisen jalan operointi ja jälleen Dana saa kaikessa rauhassa toipua ja kuntoutua kotihoitajan hoivissa ennen kuin kodin etsintä jatkuu. Dana voi muuten hyvin ja suhtautuu tyynesti kaikkiin hoitotoimenpiteisiin.

2.8.2020
Danalla menee hyvin! Dana on toipunut leikkauksesta erittäin hyvin, tikit on jo poistettu ja Dana on saanut luopua kauluristaan. Dana on ollut todella reipas ja koirafysioterapeutin mukaan on saanut leikattuun jalkaan hyvin lihaksia. Painoa on tullut myös mukavasti lisää. Muutenkaan leikkaus ei ole lannistanut Danaa vaan tyttö on oma iloinen itsensä ja on rohkaistunut paljon muun muassa suhtautumisessa vieraisiin. Dana on hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset. Pitkä matka on vielä edessä, sillä kuntoutus jatkuu ainakin lokakuulle saakka.

6.7.2020
Dana on ollut kotihoidossa nyt kolmisen viikkoa ja on tottunut hoitokodin elämään oikein hyvin. Danan luottaa kotihoitaja Jonnaan ja suorastaan rakastaa koirakaveriaan. Kotihoitajan poikaan Dana suhtautuu vieläkin vähän epäillen, mutta on kuitenkin utelias ja menee lähelle hakemaan rapsutuksia. Danan inhokkiasioita ovat autoon meneminen, rappukäytävä ja syliin nostaminen, mutta näihinkin asioihin Dana alistuu. Dana on leikkisä ja kekseliäs tyttö ja on mm. keksinyt, mistä kaapista löytyy sukkia leikkikaluiksi! Ennen leikkausta Dana ehti käydä parin eläinlääkärissä käynnin lisäksi rannalla ja kyläreissulla ja viimeksi mainituista Dana selvästi nautti. Torstaina 2.7. Danan vasen takajalka operoitiin ja leikkaus sujui hyvin. Nyt Danan liikkumista täytyy rajoittaa, että jalka alkaa paranemaan kunnolla ja sitä varten Danalla onkin iso häkki tarvittaessa lepopaikkana. Toistaiseksi häkkiä ei ole tarvittu, sillä Dana oleskelee rauhallisesti kylpyhuoneessa portin takana. Reippaana tyttönä Dana liikkuu jo sujuvasti kolmella jalalla. Tikkien poistamisen jälkeen on edessä kuntoutus ja vielä uusi arviointi tilanteesta ja jatkotoimista. Liikkumisrajoituksista huolimatta Dana on oma itsensä ja suhtautuu asioihin positiivisesti. Dana oli kotihoitoon tullessaan hyvin laiha, mutta nyt ruoka maistuu hyvin ja tyttö on saanut reilun kilogramman lisää painoa ja painaa nyt 17,2 kg.

15.6.2020
Dana siirtyi kotihoitoon Tuusulaan.

23.2.2020
Aki lensi Suomeen eilen ja tapasi oman perheensä ja sai uuden nimen: Aki on nyt Dana. Paljon onnea ihanalle Danalle ja perheelle!

22.1.2020
Akilla on onnen päivä: tyttö on varattu omaan kotiin!

29.9.2019
Aki aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 
Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Aki/Dana on saapunut Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aki/Dana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Yhteyshenkilö: Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.