Päivitetty 26.07.2016

Kodin saanut koira: MOKKA


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Roxana Deissima)
Steriloidaan noin 6 kk iässä

 

 

27.5.2016
Kesän kynnyksellä Romania on täynnä nuoria, keväällä syntyneitä pentuja. Vain harva niistä selviää aikuiseksi ja jo muutaman kuukauden ikäiseksi päästäkseen pentu tarvitsee paljon onnea. Romanialaisen eläinsuojelijan kuuleekin usein sanovan, etteivät he enää edes halua poistua kotoaan, kun heitä on vastassa valtava avun tarve. He kuitenkin tekevät voitavansa ja ilman heitä monen, monen koiran tilanne olisi vähintäänkin toivoton. Yksi eläinsuojelijoista on Roxana Deissima, jonka sinnikäs työ on tarjonnut jo monelle koiralle mahdollisuuden. Vanilja ja Mokka ovat näitä onnekkaita, sillä ne löysi huhtikuussa Roxanan ystävä. Sisarukset olivat todella huonossa kunnossa, ne olivat nälkiintyneitä ja riutuneita.

Kuukaudessa pennut ovat ruuan ja hoivan ansiosta saaneet painoa ja ne ovatkin nyt hyvinvoivia riiviökakaroita, joissa tuntuu olevan vain kaksi vaihdetta: täysillä ja pois päältä. Ne ovat uteliaita, leikkisiä ja sosiaalisia lapsia, joilla on koko maailma tutkittavanaan. Ne rakastavat ihmisen huomiota ja ovat hyvin persoja hellyydelle ja huomiolle.

Niiden arvioidaan kasvavan noin 10-13-kiloisiksi.

19.6.2016
Mokan matka omaan loppuelämän kotiin alkoi tänään, kun se varattiin omaan kotiin Suomeen.

26.7.2016
Mokka saapui sunnuntaisella lennolla 24.7.2016 omaan rakastavaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Mokka ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mokka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Mokka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mokka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mokkan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.