Mr Shelby
Päivitetty 29.11.2022

Kotia etsivä koira: MR SHELBY


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Mr Shelbyn kadulta, nälkiintyneenä ja huonokuntoisena ja toi tarhalleen. Mr Shelbyllä on sydämessä jotain vikaa, muttei oireile sitä millään lailla. Mr Shelbyltä otetaan ensi kuun aikana uusi sydämen ultraääni, jonka tulokset päivitämme tänne kotiehdokkaiden tiedoksi. Mr Shelby reagoi kastraation vuoksi tehtyyn nukutukseen erityisen voimakkaasti, ja Mr Shelbyn tulevan kodin tulee tiedostaa nukutuksen riskit tai jopa mahdottomuus tulevaisuudessa.

Tämä kaunis sinisilmäinen uros on reipas ja iloinen kaveri, tarhaoloissa jopa rauhallinen ja mietteliäs. On toimijoidemme vierailun aikana rapsuteltavana ja nameja syö mielellään. Se tulee muiden koirien kanssa juttuun, ja on kaiken kaikkiaan varsin mutkattoman oloinen koira. Huskyperimänsä vuoksi emme kuitenkaan luovuta sitä kerrostaloon eikä siitä hyvin todennäköisesti ole vain sohvaperunaksi – huskyt ovat hyvin älykkäitä, aktiivisia työkoiria ja tykkäävät usein käyttää jonkin verran ääntäänkin. Ne tarvitsevat paljon virikkeitä ja lajityypillistä puuhaa pysyäkseen tyytyväisinä – mm vetolajit, metsäjuoksu ja jäljestys ovat erityisen hyviä aktiviteetteja huskyille. Muutoin Mr Shelbyn voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, kuitenkin jo rotua ennestään tuntevaan kotiin, tai kotiin jolla on muutoin erityisen hyvät edellytykset huskymixin kotiuttamiseen. Lisää huskyista rotuna voit lukea täältä.

Mr Shelby on noin vuonna 2020 syntynyt kastroitu uros. Kooltaan Mr Shelby on noin 60 cm ja 25 kiloa.

Päivitykset

29.11.2022

Mr Shelby kävi 24.11. sydämen ultraäänessä ja siltä otettiin verikokeet – mitä parhaimmin tuloksin! Herrasta ei löytynyt mitään vikaa, ja sydämen ongelmien epäily oli onneksi täysin turha. Ioana epäilee, että kastraation yhteydessä raju reaktio nukutukseen johtui ketamiinista, täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole. Jatkossa rauhoitus onnistunee aivan normaaliin tapaan.

19.10.2022

Mr Shelby aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr Shelby saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Shelby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Ida Ekman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.