Päivitetty 30.10.2021

Kotia etsivä koira: MR. BEAUTY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.10.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Mr. Beauty on viettänyt jo kolmisen vuotta Ionan hoivissa Cosoban tarhalla. Ioana otti Beautyn ulos Mihailestin kunnalliselta tarhalta, joten herran aikaisemmasta taustasta ei ole mitään tietoa. Beauty on aiemmin ollut liian arka otettavaksi ohjelmaan.

Tällä kertaa aktiivien vieraillessa Mr. Beautyn luona, hän ei pakene koppiin vaan jää kiinnostuneena katsomaan vierailijoita. Beauty tulee varovasti hakemaan nameja vieraiden kädestä ja ottaa välillä leikkiasennon, heiluttaen häntää. Tutun Ionan läheisyydessä rohkaistuu ja selvästi luottaa Ioanaan. Beauty reagoi häntää heiluttamalla myös vieraiden ystävälliseen ääneen, hakee lisää nameja kädestä ja antaa jo pian rapsuttaa leuan alta. Beauty on aran kuoren alla leikkisän ja iloisen oloinen koira, kerta kaikkiaan suloinen tyyppi!

Beautya häiritsee tarhan äänet ja koirat häkin ulkopuolella.  Ympäristö saattaakin vaikuttaa niin, että Beauty ei ole tilanteessa rohkeimmillaan. Beauty ei hauku vierailijoiden ollessa häkissä, mutta muuten kuullaan välillä haukkuvan turhautuneena häkissä.

Beautylle etsitään kotia tasaista ja rauhallista elämää viettävästä perheestä ja rauhalliselta alueelta. Beauty kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä. Tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön.

Beauty on kooltaan noin 55 cm ja 27 kg, ja pieni painon pudotus tekisi sille hyvää. Tarhalla jo kauemmin olleen koiran kanssa on hyvä myös varautua siihen, että hampaat voivat olla huonohkossa kunnossa.

Päivitykset
30.10.2021
Mr. Beauty aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

**********************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Flori saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.