Kotia etsivä koira: Ms. BEAUTY

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.8.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ms. Beauty on elänyt Ioanan hoivissa Cosoban tarhalla jo vuodesta 2019. Ioana otti Beautyn ulos Mihailestin kunnalliselta tarhalta, joten neidin aikaisemmasta taustasta ei ole mitään tietoa. Beauty oli alkuun arka, mutta lokakuussa 2021 se vihdoin valittiin mukaan adoptio-ohjelmaan sen rohkaistuttua tarpeeksi.

Nykyisin Ms. Beauty tulee jo mielellään ja jopa hieman innoissaan hakemaan nameja vieraiden kädestä ja ottaa välillä leikkiasennon, heiluttaen häntää. Tutun Ioanan läheisyydessä Beauty rohkaistuu ja selvästi luottaa Ioanaan. Beauty reagoi häntää heiluttamalla myös vieraiden ystävälliseen ääneen, hakee lisää nameja kädestä ja antaa jo pian rapsuttaa leuan alta. Beauty on arahkon ja tottumattoman kuorensa alla leikkisän ja iloisen oloinen koira, kerta kaikkiaan suloinen tyyppi!

Tarhan äänet ja koirat häkin ulkopuolella hiukan häiritsevät Ms Beautya. Se ei hauku vierailijoiden ollessa häkissä, mutta muuten sen kuullaan välillä haukkuvan turhautuneena – eikä ihme. Elämä on tarhalla aika tylsää.

Beautylle etsitään kotia tasaista ja rauhallista elämää viettävästä perheestä ja rauhalliselta alueelta. Beauty kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä. Tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön. Ms Beautylle koti on ympäristönä täysin vieras asia, mutta kärsivällisyys palkitaankin sitten parhaalla koiranelämän mittaisella ystävällä.

Beauty on kooltaan noin 55 cm ja 27 kg, ja pieni painonpudotus olisi kyllä tarpeen. Ehkä ensi kesäksi rantakuntoon oman ihmisen kanssa?

 

Päivitykset

31.8.2023

Aktiivimme tapasivat viimeisimmällä reissullaan myös Ms. Beautyn. Ioana päästi neidin häkkikavereineen juoksemaan vapaasti sisäpihalla. Voi sitä vauhdin hurmaa! Ms. Beauty juoksee innoissaan ja loikkii vauhdikkaita, iloisia hyppyjä. Se käy välillä tervehtimässä myös vieraita, kunnes häipyy taas touhuamaan omiaan ja haistelemaan mielenkiintoisia tuoksuja. Neiti viihtyy hyvän aikaa omissa puuhissaan, mutta palaa kuitenkin vielä lopulta hääräilemään lähelle: se on hyvin kiinnostunut, mitä ihmiset oikein tekevät. Olisipa sillä jo oma koti, jossa voisi seurailla ja osallistua perheen yhteisiin askareisiin!

Lisätty uusia kuvia ja video.

23.3.2023

Saimme Beautylta tervehdyksen Romaniasta uusien videoiden ja kuvien merkeissä, ne lisätty profiiliin.

10.10.2022

Yhdistyksen toimijat tapasivat Ms. Beautyn Romanian tarhamatkalla syyskuussa. Beauty jännitti hieman vieraita ihmisiä alkuun, mutta osoitti kiinnostusta varsin nopeasti. Namit maistuvat sille hyvin ja luottavaisesti kädestä syötynä. Hammaskiveä Beautylla on jonkin verran. Beauty ei häiriinny toisten koiran häseltämisestä, vaan valitsee mielummin helteisenä päivänä viilentymisen suuressa juoma-astiassa. Beauty asustaa häkissään aran uroksen kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Ms. Beauty vaikuttaa lempeältä, herkältä, mutta helposti avautuvalta vaatimattomalta koiralta, jolla olisi varmasti paljon annettavaa kodilleen.  Toivottavasti tämä ihanuus löytäisi pian oman lämpimän sohvansa ja rakastavat omat ihmiset!

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

31.5.2022

Saimme ihanan videotervehdyksen Ms. Beautylta Romaniasta! Videolla näkyy hyvin miten vapautunut, avoin ja iloinen Beauty on tutussa ihmisseurassa. Vaikuttaa myös siltä että Beauty hoitaa komeuttaan säännöllisesti uiskentelemalla suuressa juoma-astiassaan. Ehkäpä Beautysta olisi ihanaa päästä kokeilemaan myös suomalaisia järvivesiä, miten ne hoitaisivat hänen hipiäänsä!

15.4.2022

Aktiivimme tapasivat Ms. Beautyn maaliskuussa Romaniassa. Ms. Beauty tuo häntää heiluttava paksukainen, on lihonut paljon sitten viime näkemän. Onneksi paino ei kuitenkaan ole ainut asia mikä on muuttunut, vaan Beauty on iloksemme myös reipastunut. Se on iloinen ja se tulee vieraiden luo, se pysyttelee lähellä ja antaa vieraan rapsuttaa leuan alapuolelta. Hän on pehmeän oloinen ja hieman tottumaton vaikkakin utelias. Beauty tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa, eikä ole resurssitarkka ruoasta tai muustakaan. Tutun ihmisen, Ioanan, näkeminen saa aikaan innostumista.

Lisätty uusia kuvia ja videoita sympaattiselle Ms. Beautylle!

30.10.2021

Ms. Beauty aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ms. Beauty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ms. Beauty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ms. Beautyn yhteyshenkilönä ja managerina toimii Maiju Lanki

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: