Päivitetty 09.06.2023

Kotia etsivä koira: Ms. BEAUTY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.3.2023

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ms. Beauty on viettänyt Ioanan hoivissa Cosoban tarhalla aikaa jo vuodesta 2019 lähtien. Ioana otti Beautyn ulos Mihailestin kunnalliselta tarhalta, joten herran aikaisemmasta taustasta ei ole mitään tietoa. Beauty oli alkuun arka, mutta lokakuussa 2021 se vihdoin valittiin mukaan adoptio-ohjelmaan sen rohkaistuttua tarpeeksi.

Nykyisin Beauty tulee jo mielellään ja jopa hieman innoissaan hakemaan nameja vieraiden kädestä ja ottaa välillä leikkiasennon, heiluttaen häntää. Tutun Ioanan läheisyydessä Beauty rohkaistuu ja selvästi luottaa Ioanaan. Beauty reagoi häntää heiluttamalla myös vieraiden ystävälliseen ääneen, hakee lisää nameja kädestä ja antaa jo pian rapsuttaa leuan alta. Beauty on arahkon ja tottumattoman kuorensa alla leikkisän ja iloisen oloinen koira, kerta kaikkiaan suloinen tyyppi!

Beautya häiritsee tarhan äänet ja koirat häkin ulkopuolella.  Ympäristö saattaakin vaikuttaa niin, että Beauty ei ole tilanteessa rohkeimmillaan. Beauty ei hauku vierailijoiden ollessa häkissä, mutta muuten kuullaan välillä haukkuvan turhautuneena häkissä.

Beautylle etsitään kotia tasaista ja rauhallista elämää viettävästä perheestä ja rauhalliselta alueelta. Beauty kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä. Tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön.

Beauty on kooltaan noin 55 cm ja 27 kg, ja pieni painon pudotus tekisi sille hyvää. Tarhalla jo kauemmin olleen koiran kanssa on hyvä myös varautua siihen, että hampaat voivat olla huonohkossa kunnossa.

Päivitykset

23.3.2023
Saimme Beautylta tervehdyksen Romaniasta uusien videoiden ja kuvien merkeissä, ne lisätty profiiliin.

10.10.2022
Yhdistyksen toimijat tapasivat Ms. Beautyn Romanian tarhamatkalla syyskuussa. Beauty jännitti hieman vieraita ihmisiä alkuun, mutta osoitti kiinnostusta varsin nopeasti. Namit maistuvat sille hyvin ja luottavaisesti kädestä syötynä. Hammaskiveä Beautylla on jonkin verran. Beauty ei häiriinny toisten koiran häseltämisestä, vaan valitsee mielummin helteisenä päivänä viilentymisen suuressa juoma-astiassa. Beauty asustaa häkissään aran uroksen kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Ms. Beauty vaikuttaa lempeältä, herkältä, mutta helposti avautuvalta vaatimattomalta koiralta, jolla olisi varmasti paljon annettavaa kodilleen.  Toivottavasti tämä ihanuus löytäisi pian oman lämpimän sohvansa ja rakastavat omat ihmiset!

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

31.5.2022
Saimme ihanan videotervehdyksen Ms. Beautylta Romaniasta! Videolla näkyy hyvin miten vapautunut, avoin ja iloinen Beauty on tutussa ihmisseurassa. Vaikuttaa myös siltä että Beauty hoitaa komeuttaan säännöllisesti uiskentelemalla suuressa juoma-astiassaan. Ehkäpä Beautysta olisi ihanaa päästä kokeilemaan myös suomalaisia järvivesiä, miten ne hoitaisivat hänen hipiäänsä!

15.4.2022
Aktiivimme tapasivat Ms. Beautyn maaliskuussa Romaniassa. Ms. Beauty tuo häntää heiluttava paksukainen, on lihonut paljon sitten viime näkemän. Onneksi paino ei kuitenkaan ole ainut asia mikä on muuttunut, vaan Beauty on iloksemme myös reipastunut. Se on iloinen ja se tulee vieraiden luo, se pysyttelee lähellä ja antaa vieraan rapsuttaa leuan alapuolelta. Hän on pehmeän oloinen ja hieman tottumaton vaikkakin utelias. Beauty tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa, eikä ole resurssitarkka ruoasta tai muustakaan. Tutun ihmisen, Ioanan, näkeminen saa aikaan innostumista.

Lisätty uusia kuvia ja videoita sympaattiselle Ms. Beautylle!

30.10.2021
Ms. Beauty aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ms. Beauty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ms. Beauty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ms. Beautyn yhteyshenkilönä ja managerina toimii Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.