Päivitetty 08.06.2023

Enkelikoira: MUSTI


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

7.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Musti on päätynyt Cosobaan, kun paikallinen nainen oli löytänyt pellolta huimat yhdeksän pentua ja tuonut ne tarhalle turvaan. Mustilla ei ole tassussaan koiramaailman parhaat kortit: se on musta, keskikokoinen ja hiukan tottumaton ihmisiin. Sitä kohtasikin onnenkantamoinen, kun se pääsi adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan, ehkäpä juuri oikea perhe huomaa Mustin.

Musti asuu samassa häkissä kahden muun koiran kanssa. Aktiiviemme saapuessa Mustin häkille, kaikki kolme hyppivät innoissaan häkkiä vasten, mutta jännittyvät kun ihminen saapuukin häkin sisään. Musti häkkikamuineen peruuttaa häkin perälle vieraan ihmisen saapuessa, mutta alkavat rauhoittua muutaman minuutin kuluessa. Pian ne jo hakevatkin namit kädestä ja antavat hiukan varovaisesti koskea. Musti on utelias ja tutkailee kameraa rauhoituttuaan ja nuoleskelee aktiivien sormista vielä viimeisetkin herkkujen rippeet. Araksi Mustia ei voi kuvailla, se on utealias ja lähestyy ihmistä omaa tahtiaan. Musti vaikuttaa olevan tottumaton ihmisiin, se ei oikein tunnu vielä tietävän, miten ihania oman omistajan maharapsut ja herkkutaskut voivatkaan olla. Luultavasti rauhallisissa kotioloissa Musti reipastuisi melko nopeasti, kunhan kotiutuminen tehdään koiran ehdoilla.

Musti tulee toimeen häkkikamujensa kanssa hyvin. Niille ei tule riitaa resursseista ja ne ovat kohteliaita toisilleen. Mustin tulevassa kodissa voisikin hyvin olla kiva koirakaveri odottamassa, joka vetäisi kotikoiran pikakurssin Mustille. Musti on kooltaan ripauksen alle 55cm ja 23kg. Se on vielä laihassa kunnossa, joten painoa ja lihasta tulee lisää.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

7.6.2023

Musti on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Mustia jää kaipaamaan suuresti sen perhe sekä yhteyshenkilö. Musti kosketti sielukkuudellaan suoraan sydämeen. Olet aina rakas, rauhallista matkaa Musti.

“Musti oli erityinen. Erityisen kiltti, kaunis, kultainen ja lempeä. Musti oli myös erityisen herkkä. Se yhdistettynä kivuliaisiin luustovaurioihin ja vaikeisiin pentuajan kokemuksiin tekivät Mustista todella aran ja elämästä vaikeaa. Saimme pitää Mustin luonamme reilut yhdeksän kuukautta, mutta päädyimme päästämään sen pois 25.5. Rakastimme sitä äärettömästi.”

6.8.2022

Musti on tavannut oman perheensä.

28.5.2022

Musti on varattu omaan kotiin. Onnea Musti ja perhe uusiin seikkailuihin!

23.3.2022

Musti aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Musti saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Musti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.