Päivitetty 24.11.2020

Kodin saanut koira: NANDO


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle tuodaan usein koiria: joko ne hylätään sinne omistajien toimesta, tai hyväsydämiset ihmiset keräävät koiria tienposkista ja pelloilta, tai lunastavat niitä kunnallisen tarhan järkyttävistä oloista, ja tuovat Cosobaan turvaan. Nando on peräisin kunnalliselta tarhalta, muuta sen menneisyydestä ei tiedetä. Tarhalla Nando asustaa yhdessä Eljaksen, samaa ikäluokkaa olevan uroksen kanssa. Parivaljakko tulee hyvin toimeen keskenään. Nando on luonteeltaan utelias ja se suhtautuu Kulkurien aktiivien käyntiin kiinnostuneesti. Rapsutukset kelpaavat, puhumattakaan nameista, joita aktiiveilla on tarjolla. Nando vaikuttaa mutkattomalta ja kivalta peruskoiralta, se on tarkkaavainen ja oppivainen, ja sopisi varmasti monenlaiseen kotiin perheenjäseneksi.

Kooltaan Nando on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg. Nandon häntä on ollut poikki ja se on leikattu, joten Nandolla on persoonallinen töpöhäntä.

Päivitykset

24.11.2020
Nando pääsi monen vuoden tarhalla elon jälkeen vihdoinkin tekemään tärkeän matkan kotiin. Ihanaa loppuelämää suloinen pappakoira <3 .

30.9.2020
Tänään koitti vihdoinkin Se päivä Nandolle. Hänen nimensä eteen tulee kotia etsivän koiran sijaan lause “Varattu koira”. Kyllä, Nandoa odotetaan Kotiin!


20.12.2019
Tapasimme Nandon kämppäkaverinsa Eljaksen kanssa joulukuun vierailullamme. Cosoban tarhalla osa häkeistä on rakennettu latoon, tämä on se paikka, jossa Nandokin pitää majaa. Kun pääsemme kierroksellamme latoon asti, on jo pilkkopimeää, joten koirien kuvaamisessa on omat haasteensa. Onneksi tarhan työntekijä auttaa meitä järjestämällä meille mukaan hieman valoa, jotta pääsemme kunnolla kohtaamaan ladonkin asukit. Nando ottaa meidät vastaan avoimesti ja ystävällisesti. Se on utelias ja kiinnostunut meistä ja siitä mitä meillä on tarjota. Herkut ja rapsutukset kelpaavat. Nando tulee erittäin hyvin toimeen kämppiksensä Eljaksen kanssa ja hieman synkästä ympäristöstä huolimatta tunnelma näiden kahden häkissä on mukava ja lämmin. Nando on tasapainoinen ja kiva koira, vaikuttaa jo ihan valmiilta omaan kotiin.

Lisätty muutama kuva ja video.

28.9.2019
Kultainen Nando saa mahdollisuuden uuteen elämään, sillä se pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nando  saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nando on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.