Päivitetty 29.09.2019

Kotia etsivä koira: ELJAS


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
28.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle tuodaan usein koiria: joko ne hylätään sinne omistajien toimesta, tai hyväsydämiset ihmiset keräävät koiria tienposkista ja pelloilta, ja tuovat ne tarhalle turvaan. Vuosia sitten Eljaksen ja sen sisarukset toi tarhalle henkilö, jota luonnehdittiin “hulluksi naiseksi”. Mitä tämä tarkoittaa, jäänee arvoitukseksi. Vuodet ovat kuluneet, ja kaikki Eljaksen sisarukset on adoptoitu, mutta Eljas edelleen odottaa omaa ihmistään. Tarhalla Eljas elelee yhdessä Nandon, toisen samaa ikäluokkaa olevan uroksen kanssa, ja ne tulevat hyvin juttuun keskenään. Ihmisten suhteen Eljas on vähän ujo ja tottumaton, mutta kuitenkin utelias. Se on kiinnostunut etäällä olevista ihmisistä, mutta kun Kulkurien aktiivit menevät sisälle sen häkkiin, sitä selkeästi alkaa jännittää enemmän. Uteliaisuus kuitenkin voittaa ja Eljas haistelee kiinnostuneena aktiiveja. Namitkin kelpaavat ja niitä poika hakee reippaasti kädestä ja jää lähelle syömään. Rapsutettavana Eljas ei vielä oikein viihdy, vaan poistuu paikalta.

Kooltaan kaunis Eljas on 45 – 50 cm korkea ja painaa 18 – 20 kg.

Eljas etsii koirakokenutta ja koiranlukutaitoista kotia, jossa ymmärretään, että Eljas tarvitsee paljon hyviä kokemuksia ihmisistä ja tukea uusiin asioihin totuttelussa. Vaikka Eljas on vielä tottumaton ja ujo, se on varsin kehityskelpoinen ja oikeassa ympäristössä siitä sukeutuu varmasti ihastuttava kotikoira.

Päivitykset
28.9.2019
Ihana Eljas pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan! Jos nyt vihdoin olisi Eljaksen vuoro löytää se oma koti.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eljas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eljas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.