Päivitetty 26.02.2021

Enkelikoira: ELJAS


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle tuodaan usein koiria: joko ne hylätään sinne omistajien toimesta, tai hyväsydämiset ihmiset keräävät koiria tienposkista ja pelloilta, ja tuovat ne tarhalle turvaan. Vuosia sitten Eljaksen ja sen sisarukset toi tarhalle henkilö, jota luonnehdittiin “hulluksi naiseksi”. Mitä tämä tarkoittaa, jäänee arvoitukseksi. Vuodet ovat kuluneet, ja kaikki Eljaksen sisarukset on adoptoitu, mutta Eljas edelleen odottaa omaa ihmistään. Tarhalla Eljas elelee yhdessä Nandon, toisen samaa ikäluokkaa olevan uroksen kanssa, ja ne tulevat hyvin juttuun keskenään. Ihmisten suhteen Eljas on vähän ujo ja tottumaton, mutta kuitenkin utelias. Se on kiinnostunut etäällä olevista ihmisistä, mutta kun Kulkurien aktiivit menevät sisälle sen häkkiin, sitä selkeästi alkaa jännittää enemmän. Uteliaisuus kuitenkin voittaa ja Eljas haistelee kiinnostuneena aktiiveja. Namitkin kelpaavat ja niitä poika hakee reippaasti kädestä ja jää lähelle syömään. Rapsutettavana Eljas ei vielä oikein viihdy, vaan poistuu paikalta.

Kooltaan kaunis Eljas on 45 – 50 cm korkea ja painaa 18 – 20 kg. Eljaksella on töpöhäntä.

Eljas etsii koirakokenutta ja koiranlukutaitoista kotia, jossa ymmärretään, että Eljas tarvitsee paljon hyviä kokemuksia ihmisistä ja tukea uusiin asioihin totuttelussa. Vaikka Eljas on vielä tottumaton ja ujo, se on varsin kehityskelpoinen ja oikeassa ympäristössä siitä sukeutuu varmasti ihastuttava kotikoira. Eljas voisi myös uudessa kodissa hyötyä reippaasta koirakaverista.

Päivitykset

22.2.2021
Eljaksen uusi elämä päättyi liian pian. Eljas pääsi tänään karkuun kodistaan remonttimiesten tullessa sisään asuntoon. Karkumatka päättyi junaraiteille ja Eljas ei selvinnyt törmäyksestä junan kanssa.

Olemme niin pahoillamme rakas Eljas, ettet ehtinyt nauttia uudesta elämästäsi kauempaa. <3

Lämmin osanottomme Eljaksen kodille. <3

11.2.2021

Eljas saapui omaan kotiin 16.1.2021

12.11.2020
Monta pitkää vuotta ehti Eljas tarhalla viettää, mutta nyt puhutaan enää viikoista. Eljas on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

19.10.2020
Koronatilanteen vuoksi Kulkurien toimintaan normaalisti kuuluvat vierailut Romanian tarhoilla, ja adoptio-ohjelmassamme olevien koirien tapaaminen ovat ikävä kyllä olleet jo pidemmän aikaa tauolla. Eljastakaan emme ole päässeet tapaamaan kymmeneen kuukauteen. Onneksi saimme kuitenkin kuulla, että Eljas voi hyvin. Eljas on entiseen tapaan ystävällinen ja rauhallinen kaveri. Eljas on viettänyt lähes koko elämänsä tarhalla, joten on ikävä kyllä joutunut tottumaan vaatimattomaan elämään, vaikka ansaitsisi paljon enemmän. Eljaksen pitkäaikainen häkkikaveri Nando varattiin hiljattain omaan kotiinsa, joten toivoisimme kovasti, että Eljaskin pian huomattaisiin. Eljas on päässyt muuttamaan Cosoban ladosta tarhan uusiin paddockeihin, mikä on varmasti mukava muutos pojan elämään. Hiljainen Eljas tulee toimeen muiden koirien kanssa ja ihmisetkin ovat tälle persoonalliselle komistukselle ok, vaikka hyviä kokemuksia edelleen kipeästi kaipaakin.

Lisätty video ja muutamia kuvia Eljaksesta.

20.12.2019
Tapaamme Eljaksen  ja kämppiksensä Nandon joulukuisena iltana. Olemme kiertäneet koko päivän tarhalla tapaamassa ohjelmassa olevia koiria, joten on ehtinyt jo pimetä kun pääsemme Cosoban latoon, jossa osa tarhan koirista pitää majaa. On niin pimeää, että koirien kuvaaminen on hankalaa, mutta onneksi tarhan työntekijä on apunamme ja järjestää meille hieman valoa. Utelias Eljas vaikuttaa hieman reipastuneelta. Se tulee kiinnostuneena terbehtimään meitä ihmisiä ja ottaa oikein kernaasti vastaan tarjotut herkut. Rapsuttaakin Eljasta voi rinnasta. Eljas tulee erinomaisesti toimeen kämppiksensä Nandon kanssa, ja Nandon reippaudesta on varmasti ollut tukea Eljakselle. Tunnelma kaverusten välillä on leikkisä ja lämmin. Eljas on rauhallinen, sosiaalinen ja tasapainoisen oloinen koira, joka todennäköisesti puhkeisi kunnolla kukkaan omassa kodissa.

Lisätty muutama kuva ja video.

28.9.2019
Ihana Eljas pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan! Jos nyt vihdoin olisi Eljaksen vuoro löytää se oma koti.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eljas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eljas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.