Päivitetty 25.03.2022

Kodin saanut koira: NEEA (Team Hulivili) (nyk. Alma)


Syntymäaika: noin 03/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.2.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on hakenut koko Team Hulivili pentueen ja niiden emon Palladin kunnalliselta koiratarhalta ja tuonut ne Cosoban tarhalle. Pentueeseen kuuluvat pennut ovat VilleIlmariAntti, Eetu, Ilkka, Neea, Aapo ja Jere. Pentujen noin 5-vuotias emo on jäänyt auton alle ennen kunnalliselle tarhalle joutumistaan ja asuu tällä hetkellä Ioanan kotona, jotta sen tarvitsema erityishoito tai lääkityksen anto on helpompi toteuttaa. Kaikki 8 pentua touhuavat ja leikkivät perus pentujen lailla ja ovat avoimen oloisia. Pennut eivät tarhalla ole Ioanan ja hoitajansa lisäksi nähneet monia ihmisiä ja alussa hieman välttelevät vieraiden kosketusta tottumattomuuttaan, tutun ihmisen antavat koskea miten vain. Pennut ovat kuitenkin todella uteliaita ja rentoutuvat vieraiden seurassa minuutti minuutilta. Heistä saa sellaisen kuvan että varmaan kiipelisivät puolessa tunnissa vieraiden syliin ja painautuisivat vasten huomiota saamaan ja rapsutuksista nauttimaan.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Neea etsii itselleen sitoutunutta ja aktiivista perhettä, jossa osataan suhtautua kärsivällisesti ja huumorilla pennun kujeiluun sekä ohjata neidin toimintaa koiralähtöisin menetelmin.  Neea tulee tulevaisuudessa vaatimaan reilusti lajityypillistä tekemistä pysyäkseen tyytyväisenä ja ehkäpä joku kiva harrastuskin voisi Neean kanssa sujua. Tulevassa kodissa voi olla kiva koirakaveri, mutta Neea pärjäisi mahdollisesti ainoanakin koirana. Tulee myös muistaa, että uuteen kotiin siirtyessä pennuille tulee valtava määrä muutoksia sekä stressiä ja monet asiat saattavat jännittää.

Neea on lokakuussa noin 45 cm korkea ja painaa noin 16 kg. Ioana arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 55-60 cm korkeita ja noin 22-28 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia.

Päivitykset

25.3.2022
Neea matkusti oman perheensä luokse 19.3.2022 ja sai uudeksi nimekseen Alma <3

10.2.2022
Viimeinenkin tarhalla oleva Hulivili on nyt lunastanut menolipun Suomeen, sillä Neea on tänään varattu omaan kotiin <3

8.11.2021
Lokakuun reissulla Kulkurien aktiivit tapasivat Neean Hulivilien pentueesta. Neea on leikkisä, se tulee kosketusetäisyydelle ja antaa vieraankin ihmisen koskea. Neea on hitusen reippaampi kuin veljensä Ville ja Neea on selvästi se, joka lähestyy ensin vierasta. Neea asuttaa häkkiä vielä toistaiseksi Villen kanssa, mutta Ville on jo varattu omaan kotiinsa Suomeen. Samasta häkistä ja pentueesta Suomeen matkustaneet ovat jo Jere (kotihoitoon) sekä Aapo (omaan kotiin). Neea tyttönen vielä odottelee, toivottavasti hänetkin pian joku huomaisi! Lisätty uusia kuvia ja video.

30.8.2021
Neea aloittaa tänään oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Neea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.