Kodin saanut koira: ILMARI (Team Hulivili)

Syntymäaika: 03/2021
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.12.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on hakenut koko Team Hulivili pentueen ja niiden emon Palladin kunnaliselta koiratarhalta ja tuonut ne cosoban tarhalle. Pentueeseen kuuluvat pennut ovat VilleIlmariAntti, Eetu, Ilkka, Neea, Aapo ja Jere. Pentujen noin 5-vuotias emo on jäänyt auton alle ennen kunnalliselle tarhalle joutumistaan ja asuu tällä hetkellä Ioanan kotona, jotta sen tarvitsema erityishoito tai lääkityksen anto on helpompi toteuttaa. Kaikki 8 touhuavat ja leikkivät perus pentujen lailla, ovat avoimen oloisia. Pennut eivät tarhalla ole Ioanan ja hoitajansa lisäksi nähneet monia ihmisiä ja alussa hieman välttelevät vieraiden kosketusta tottumattomuuttaan, tutun ihmisen antavat koskea miten vain. Pennut ovat kuitenkin todella uteliaita ja rentoutuvat vieraiden seurassa minuutti minuutilta, heistä saa sellaisen kuvan että varmaan kiipelisivät puolessa tunnissa vieraiden syliin ja painautuisivat vasten huomiota saamaan ja rapsutuksista nauttimaan.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Ilmari etsii itselleen sitoutunutta ja aktiivista perhettä, jossa osataan suhtautua kärsivällisesti ja huumorilla pennun kujeiluun sekä ohjata pojan toimintaa koiralähtöisin menetelmin. Ilmari tulee tulevaisuudessa vaatimaan reilusti lajityypillistä tekemistä pysyäkseen tyytyväisenä ja ehkäpä joku kiva harrastuskin voisi Ilmarin kanssa sujua. Tulevassa kodissa voi olla kiva koirakaveri, mutta Ilmari pärjäisi mahdollisesti ainoanakin koirana. Tulee myös muistaa, että uuteen kotiin siirtyessä pennuille tulee valtava määrä muutoksia sekä stressiä ja monet asiat saattavat jännittää.

Ilmarin tämänhetkinen koko on noin 45 cm ja 15-16 kg. Ioanan arvion mukaan pennut tulevat aikuisena olemaan 55-60 cm korkeita ja noin 22-28 kilon painoisia eli isohkoja keskikokoisia.

Päivitykset

11.2.2022
Ilmari matkusti Suomeen 5.2. ja on aloittanut varovaisen tutustumisen omaan kotiin ja omiin ihmisiin <3

20.12.2021
Ilmari on tänään varattu omaan kotiin <3

14.11.2021
Lokakuussa Kulkurien aktiivit tapasivat Hulivilien pennut tarhalla. Ilmari sekä samassa häkissä majailevat Eetu sekä Ilkka olivat kaikki reippaita pentuhöseltäjiä, eikä yksilöiden välillä huomattu juuri eroja. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita vieraista ja pomppivat paljon, mutta eivät ihmistä päin. Pennut lähestyivät vierasta ihmistä myös ilman namilla houkuttelua. Olivat energisiä, mutta osasivat myös rauhoittua. Pennut kävivät välillä tauottamassa kopissa. Kukaan pennuista ei haukkunut ollenkaan vierailun aikana. Sisaruskatraasta osa on jo omissa kodeissaan, osa odottaa varattuna Romaniassa. Toivottavasti myös Ilmarin oma perhe kohta huomaa pojan! Lisätty kuvia sekä video.

29.8.2021
Ilmari etsii nyt omaa kotia Suomesta.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Ilmari tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Ilmari saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi llmari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: