Päivitetty 20.06.2023

Kodin saanut koira: NEPTU


Syntymäaika: 6/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Suloinen Neptu on hurmannut monet perheet ja siitä ei tällä hetkellä oteta enempää hakemuksia vastaan

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

3.4.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti.

Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Carmenin ystävä löysi Neptun rannikolta kun se oli noin kahden kuukauden ikäinen. Carpen tarhalle Neptu asettui asumaan elokuussa. Neptulla on ollut löydettäessä babesia, mutta se on sittemin toipunut tartunnasta.

Neptu on tottumaton, tarhalla kasvanut pentu. Se suhatutuu kuitenkin uusiin asioihin uteliaasti. Neptu haistelee Kulkurien aktiiveja kiinnostuneesti ja syö nameja kädestä. Neptu vaikuttaa seikkailijaluonteelta. Se tutkii uusia asioita kiinnostuneen varovaisesti, mutta ennakkoluulottomasti. Sylissä Neptua kovasti jännittää, mutta häntä heiluu vienosti.

Neptu suhtautuu toisiin koiriin ystävällisesti ja se vaikuttaa sosiaaliselta toisten koirien kanssa.

Neptun kohdalla on tärkeää huomioida, että se on elänyt tarhalla hyvin pienestä pennusta asti, eikä sillä siis ole juuri mitään kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan sille iso ja jännittävä. Tulevan perheen tulee olla valmis kotiuttamaan pentua kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten.

Neptu on noin 30-35 cm korkea ja se painaa arviolta 4,5 kg. Neptun mäyräkoiramallinen rakenne saattaa tulevaisuudessa tulla aiheuttamaan sille terveyshaasteita. Tulevan kodin tuleekin sitoutua pitämään Neptun fyysisestä kunnosta ja painosta huolta, sillä tällaisella rakenteella koiralla on suurempi riski esimerkiksi nivelrikkoon ja selkäongelmiin. Neptua ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään ennen Suomeen matkustamista.

Päivitykset
17.6.2023
Neptu matkusti Suomeen ja tapasi ikioman perheensä! Onnea Neptu ja perhe!

4.5.2023
Neptulle koitti onnenpäivä ja se on nyt varattu ikiomaan kotiin!

3.4.2023
Ihana Neptu töpöttää Kulurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Neptu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neptu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.