Päivitetty 04.05.2017

Kodin saanut koira: NIDA (nyk. Hilma)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

24.3.2017
Romanian talvi koettelee vuosittain sekä eläimiä että ihmisiä pakkasten noustessa hyytäviin lukemiin. Helmikuussa erään yhteistyötahomme Onevetin Cosoban tarhan työntekijä oli matkalla työpaikalleen pakkasen paukkuessa -20 asteessa. Matkan varrella, erään pellon laidassa, värjötteli emo viiden pentunsa kanssa. Tällä koiraperheellä kävi romanialaisittain hyvä tuuri, sillä työntekijä ei voinut kääntää niille selkäänsä, vaan kiikutti ne mukanaan Cosoban tarhalle. Myöhemmin kaksi pennuista valitettavasti sairastui parvoon ja menehtyi. Kolme sinnikästä pentua kuitenkin selvisi, ja niistä on kasvamassa elinvoimaisia ja iloisia väkkäröitä. Nyt emo Mabel ja sen pennut, Neve, Nida ja Noelle etsivät omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme, ja niiden olisikin hyvä päästä opettelemaan kotikoiran elämää mahdollisimman pian. Pennut ovat olleet onnekkaita, sillä ne ovat saaneet kasvaa emonsa kanssa, ja niille on luontevasti siirtynyt Mabel-emon avoimuus ja sosiaalisuus.

Pentujen on arvioitu kasvavan keskikokoisiksi aikuisiksi, jääden luultavasti hieman pienemmäksi kuin emänsä.
Nida on hyvin reipas ja iloinen pentu. Siskonsa Neven tapaan se mennä viilettää ympäri huonetta niin ettei tyttöä meinaa edes saada kuvattua. Tämä vilkas touhottaja pitää leluista ja leikkiikin niillä hyvin innokkaasti. Nida tuntuu suhtautuvan elämään hyvin rennosti ja huolettomasti. Se on siskojensa tapaan hyvin ihmisrakas ja tasapainoinen koiranalku.

21.4.2017
Nida on tänään varattu omaan kotiinsa, ja tyttönen pääsee pian nauttimaan ihkaoikeasta kotikoiran elämästä Suomessa!

4.5.2017
Nidan elämä on tänään mullistunut, sillä se lensi ikiomaan kotiinsa ja sai perheeltään nimen Hilma. Onnea Hilma ja perhe!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nida tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nida saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.