Kodin saanut koira: NIETA

Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
26.1.2018

Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka OneVet. Sen omistaa eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladut ja heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. OneVetillä on klinikan lisäksi koiratarha Cosoban kylässä. Tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Monet niistä matkustavatkin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Kovin moni hännänheiluttaja joutuu pitkästymään jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Nietasta tuli yksi tarhan asukkaista, kun se hylättiin portin pieleen. Se viipottaa tällä hetkellä menemään kymmenen muun tarhalle päätyneen pennun kanssa. Pennut asuivat alkuun erillisissä aitauksissa, mutta ne ovat nyt kaikki yhtä isoa porukkaa. Pennut ovat sopuisia eivätkä kinastele edes ruoka-aikaan.

Nieta on iloinen ja puuhakas pieni koiranalku, kuten monet pennut yleensä ovatkin. Se tulee reippaasti pyörimään ihmisten lähelle eikä ujostele heitä. Nieta vaikuttaa tasapainoiselta ja kiltiltä sekä leikkisältä pennulta. Se osaa jo sen verran koirakielen alkeita, että se pärjää oikein kivasti isossa koiraporukassa. Harjoitusta tulee toki joka päivä lisää. Kotikoiran elämästä sillä ei kuitenkaan ole pienintäkään aavistusta.

Nieta on tällä hetkellä noin seitsemän kiloinen pikkuneiti, mutta sen arvioidaan kasvavan isoksi keskikokoiseksi koiraksi.

 

Päivitykset

25.8.2018

Nietan pitkä odotus palkittiin vihdoin, kun se tänään kohtasi ensimmäistä kertaa oman perheensä Helsinki- Vantaan lentokentällä. Onnea ihana Nieta sekä perhe!

22.7.2018

Kauniin Nietan odottelu päättyy viimein, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

21.6.2018
Nieta asustelee samassa häkissä Nassen ja Haikun kanssa. Aktiivimme ihastelivat Nietan ulkonäköä ja tokihan hän on melkoinen kaunotar. Nieta on pirtsakka, sosiaalinen ja ihmisrakas ja häkkijengin touhukkain tapaus. Se haisteli iloisena ja kiinnostuneena vieraitaan ja istahti tyytyväisenä aktiivin siliteltäväksi. Kun muista häkeistä kuului haukuntaa, niin Nietakin kommentoi hieman. 

 


20.5.2018
Nieta-neidin matka tyssäsi alkuunsa, kun se testattiin Romaniassa esbl-positiiviseksi. Terveelle ihmiselle tai eläimelle bakteerit eivät yleensä aiheuta ongelmia, vaan niiden kanssa voi elää normaalia elämää. Multiresistenttiä bakteeria kantavan koiran ei kuitenkaan kannata antaa seurustella sellaisten ihmisten tai eläinten kanssa, joiden immuunipuolustus on heikentynyt. Esbl-bakteerista voit lukea lisää sivuiltamme. Nieta tullaan testaamaan säännöllisesti uudelleen ja se voi toki lentää jo nyt Suomeen omaan kotiinsa, mutta kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa.

 

5.5.2018
Nieta matkaa Suomeen 19.5. kotihoitoon etsimään omaa kotiaan. Nietalle olisi toki hienoa päästä suoraan ikiomaan kotiin.

 

19.3.2018
Aktiivimme tapasivat Nietan tarhalla ja kuvasivat sitä peruspennuksi, joka on perso herkuille. Se kävi ihmettelemässä vieraitaan ja paineli menemään muiden mukana tutkimaan pihan tapahtumia. Nieta tulee hienosti toimeen koiraporukassa ja se onkin tämän sakin reippaammasta päästä oleva pentu.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nieta saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Nieta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Nieta tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nietan yhteyshenkilönä toimii  Nina Ehrström

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: