Päivitetty 18.06.2018

Kodin saanut koira: NINO


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
10.4.2018
Kun kevät saapuu Romaniaan, eläinsuojelijan kurkkua kuristaa. Steriloimattomat ja kastroimattomat koirat löytävät toisensa ja lopputuloksena on pentujen suma. Suurin osa kuolee nuorena autojen alle, ihmisen kädestä tai huonon ravitsemuksen ja pakkasen aiheuttamiin komplikaatioihin. Osa pennuista on onnekkaita, sillä niiden polut risteävät ystävällisen ja auttamishaluisen ihmisen kanssa. Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, Clinica Veterinara OneVet ylläpitää koiratarhaa romanialaisessa Cosoban kylässä. Tarhalla asuu noin 350 koiraa, kaikki eri lähtökohdista, mutta muutamaa lukuunottamatta kaikki koirat ovat kodittomia. Cosoban tarhan eläinlääkäri ja tarhan omistaja, Adina Vladut on hyväsydäminen ihminen, joka tekee kaikkensa, jotta sinne hylätyillä pennuilla olisi mahdollisuus parempaan elämään. Hän steriloi huikean määrän narttuja vuodessa ja on siten omalta osaltaan vaikuttamassa pysyvästi Romanian kodittomien koirien populaatioon.  Hiljakkoin tarhalle on eri teitä löytänyt tiensä noin kuusikymmentä pentua. Pennut päätyvät tarhalle kuka mitenkin, hylättynä tai jonkun työntekijöistä löytämänä. Yksitoista niistä asui ensin erillään tarhan takaosan tyhjässä talossa, mutta niiden kasvaessa ne on nyt yhdistetty yhdeksi isoksi laumaksi. Koko vajaa tusina tulee moitteetta toimeen keskenään eikä edes ruoka ole tappelemisen arvoinen asia. Olisi hienoa, että pennut pääsisivät nopeasti omiin koteihinsa opettelemaan kunnon koirakansalaisiksi, ennenkuin niistä tulee arkoja vähäisten ihmiskontaktien myötä.

Nino on tyypillinen leikkisä ja iloinen pentu. Se mennä touhottaa ympäri tarhan isoa pihaa ja tulee mainiosti toimeen kaikkien koirien kanssa. Ihmisistä Nino pitää kovasti ja se tervehtii sekä tuttuja että tuntemattomia samalla iloisella ja ystävällisellä asenteella. Nino vaikuttaa kaikin puolin reippaalta ja tasapainoiselta pennulta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Ninosta kasvaa aikuisena keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

18.6.2018
Ninon suuri seikkailu on alkanut, kun se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

18.5.2018
Suloinen pieni vauhtipoika Nino pääsee pian nauttimaan kesästä ihan uudella tavalla, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

10.4.2018
Nino on kevään kunniaksi päättänyt ottaa elämästä kaiken irti. Sen aiempi ujous tuntuu kadonneen kuin kokonaan, ja maaliskuussa aktiiviemme vieraillessa Cosoban tarhalla pihalla vastassa oli veikeä nuorukainen. Tyypillisen iloisen ja touhukkaan pennun tavoin Nino rakastaa leikkimistä. Se leikkii yksin tai muiden kanssa ja ihan millä tahansa pihalta löytämällään lelulla. Se rakastaa aivan kaikkia muita koiria ja osaa hienosti rauhoittua sellaisten koirien kanssa, jotka eivät selvästi kaipaa höseltävää pentua lähelleen. Ihmisiin Nino suhtautuu avoimen ystävällisesti ja se on heti tervehtimässä vieraitakin tuttavuuksia häntä villisti heiluen. Nino vaikuttaakin kaikin puolin tasapainoiselta ja reippaalta nuorukaiselta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Se tuntuu ainakin tarhalla olevan kovin miellyttämishaluinen ja pehmeän oloinen poika.

8.2.2018
Nino on yksi pentuporukan pojista. Herkän ja pehmeän luonteensa vuoksi kaikki uusi ja ihmeellinen on siitä aluksi kovin jännittävää. Niinpä se mieluummin seurailee ensin tilannetta sivummalta ja päättää sitten, kuinka pelottava uusi asia tai ihminen onkaan. Ujoudestaan huolimatta Nino on kaikkia kohtaan lempeä ja ystävällinen. Tutussa ympäristössä Nino on tyypillinen touhukas ja iloinen pentu. Se rakastaa leikkiä muiden pentujen kanssa ja tuleekin hienosti porukassa toimeen. Olisi hienoa, jos Nino pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti Ninolle mieluisa.

8.2.2018
Nino aloitti kodinetsinnän Kulkurien sivuilla.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nino tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Nino saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.