Päivitetty 20.07.2023

Kotia etsivä koira: NINS


Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.6.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Nins ja Alb löydettiin pellolta emonsa Mimmun kanssa ja ne saapuivat Carpen tarhalle toisen yhteistyötarhamme kautta. Alb ja Nins asuivat tarhalla yhdessä emonsa Mimmun kanssa. Mimmu ja Alb ovat jo matkanneet omiin koteihinsa Suomeen, mutta Nins odottelee edelleen sitä oikeaa perhettä Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nins on tottumaton, mutta sopeutuvaisen oloinen pentu. Nins on aluksi hämillään uudessa tilanteessa tavatessaan uusia ihmisiä, mutta lämpenee pikkuhiljaa. Se räksyttää hermostuksissaan aika kovaa ja saattaa napsia ihmisiä nilkoista. Muutamassa minuutissa Nins hoksaa ihmisten ja erityisesti namien olevan ihan kivoja, mutta kosketus jännittää vielä. Nins on siis selvästi kuitenkin utelias ja mielellään tutkii uusia asioita jännityksestä huolimatta.

Alb ja Nins tekivät paljon asioita yhdessä ja Nins otti veljestään paljon mallia. Ninsille sopisikin siis parhaiten koti, jossa olisi reipas koirakaveri opastamassa sitä kotikoiran elämässä.

Ninsin kohdalla on tärkeää huomioida, että se on elänyt tarhalla pienestä pennusta asti, eikä sillä siis ole juuri mitään kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan sille iso ja jännittävä. Tulevan perheen tulee olla valmis kotiuttamaan pentua kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten.

Nins oli helmikuussa 2023 noin 30cm korkea ja panoi arviolta 6 kiloa. Nins on varmasti hieman kasvanut tästä.

Ninsin pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Ninsillä on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta ja mahdollisesti fysioterapia ovat erityisen tärkeitä. Ninsin rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Päivitykset

20.7.2023

Voi epäonnista Nins-kultaa! Ninsillä oli jo matkalippu Suomeen ja kotihoitopaikka varattuna, mutta Ninsin matka valitettavasti peruuntui. Nins steriloitiin ennen matkustamista mutta valitettavasti sterilointihaava pääsi tulehtumaan. Nins jääkin Romaniaan parantelemaan ja saamaan hoitoa tulehdukseen. Onneksi tulehdus on helposti hoidettavissa, mutta ikävästi Nins ei pääsekään nauttimaan vielä Suomen kesästä. Jokohan Ninsin oma perhe huomaisi tämän sievän tytön ja Nins saisi matkalipun seuraavaan kuormaan ja ikiomaan kotiinsa?

16.7.2023

Nins on onnekas koira, sillä se saapuu Suomeen 29.7 kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

26.6.2023
Kulkurien aktiivit tapasivat toukokuussa Carpella vieraillessaan Ninsin.
Nins tulee veljensä perässä haistelemaan uusia ihmisiä, mutta jännitys ottaa vallan ja Nins perääntyy haukkuen kimeästi. Hetken päästä se palaa taas haistelemaan ihmisiä ja perääntyy tääs haukkuen. Nins ottaa vahvasti mallia veljestään ja kotona odottava reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Ninsin kotiutumisessa.

Muutaman minuutin jälkeen Nins ei enää koe tarvetta perääntymiselle ja kimeälle haukkumiselle, vaikka se väistääkin edelleen kosketusta. Lopulta Nins uskaltautuu jo tökkimään uusien tuttavuuksien käsiä namien toivossa.

Ninsillä on turkissaan muutama kohta, jossa karvaa on ohuemmin. Tämä johtuu mahdollisesti ulkoloisista.

24.4.2023
Nins tepsuttaa Kulurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nins saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nins on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.